Покроковий рецепт маринування помідорів на зиму по-царськи



Солодкі помідори готують за різними рецептами. Використання царської рецептури надає консервації ароматний, ніжний і одночасно, пікантний смак. Такий метод приготування напевно сподобається любителям солодких засолок.

Рецепти приготування розрізняються набором продуктів. Серед розмаїття незмінною популярністю користується зимова консервація за класичним способом з використанням цукру, з медом, а також легкої острінкой, за рахунок додавання перцю і часнику.

Традиційний спосіб приготування

Помідори на зиму по-царськи, відрізняються злегка солодкуватим ароматом. Вони відмінно зберігаються протягом всієї зими.

Складові:

  • середні томати;
  • кріп (використовується 2 середніх парасольки);
  • гвоздика;
  • 4 горошини перцю;
  • 1 стручок гіркого перцю;
  • 1 лист лаврушки;
  • 1 болгарський перець;
  • 1 ложка солі;
  • 1.5 склянки цукру;
  • 1 ложка оцту.

томати в тарілці

Перераховані спеції розраховані на банку обсягом 3 літри. Кількість овочів залежить від їх розміру.

  1. Підготовка тори. Трилітрові банки ретельно промивають і обдають окропом. Для надійності їх можна простерилізувати.
  2. Підготовка томатів. Плоди середніх розмірів промивають під теплою водою, зіпсовані слід видалити.
  3. Закладка спецій. На дно закладають спеції: гвоздику, лавровий лист, колечка гострого і шматочки болгарського перцю, кріп.
  4. Закладка томатів. Останніми щільно укладаються овочі.
  5. Стерилізація. Овочі до самого верху заливають закипілої водою і залишають остигати.
  6. Підготовка розсолу. Консервуємо в два етапи. Остигнула воду з овочів виливають в каструлю. У неї вводять сіль, цукор, оцет. Розсіл залишають на плиті закипіти.
  7. Закручування і зберігання. Готовий маринад заливають назад в банку і закручують кришку. Готову консервацію залишають охолонути перевернутої вниз кришкою в теплому місці. Після охолодження консервовані томати зберігають у прохолодному підвалі або льосі.

Рецепт з медом

В рецепти солодкого маринаду входить не тільки цукор, а й мед. Він робить страву більш корисним.

Складові:

  • 5 кг томатів;
  • 150 г солі;
  • 450 г меду;
  • часник (використовується 2 не великих головки);
  • кріп;
  • лист смородини;
  • запашний перець;
  • гвоздика;
  • 7.5 л води;
  • 150 г оцтової кислоти.

помідори по-царськи на зиму в банках



Спеції вказані з розрахунку на 7-8 л води. Смородиновий лист, спеції і прянощі використовуються за смаком.

  1. Підготовка банок. Літрову банку заздалегідь промивають і стерилізують.
  2. Підготовка інгредієнтів. Томати ретельно промивають. Часник очищають і розрізають кільцями.
  3. Закладка продуктів. Першими закладають спеції. Потім томати.
  4. Підготовка розсолу. У профільтрованої воді з’єднують мед, сіль, запашний перець і гвоздику. Готову суміш ставлять на вогонь і варять після закипання 3 хвилини.
  5. Стерилізація. Готовий маринад розподіляють по банках. Маринад повинен охолонути самостійно. Холодний розсіл акуратно виливають в емальований посуд і повторно кип’ятять. Стерилізацію проводять повторно
  6. Закручування і зберігання. Перед закручуванням кришок розсіл кип’ятять втретє. Після цього його розливають і закривають консервацію. Мариновані помідори залишають остигати в теплі.

Рецепт по-царськи з острінкой

Любителям яскравого кольору і гострого смаку напевно сподобається царський рецепт помідорів з використанням овочів різних кольорів.

Складові:

  1. півкілограма томатів;
  2. гострий зелений перець 1 \ 2 стручки;
  3. 1 зубчик часнику;
  4. 1 солодкий перець (переважно червона);
  5. духмяний горошок;
  6. 100 г цукрового піску;
  7. 50 г солі;
  8. 2 ложки оцту.

помідори по-царськи на зиму зовнішній вигляд

Спеції вказані для банки об’ємом 1 літр.

  1. Підготовка. Попередньо необхідно приготувати тару, промити овочі. Стручки нарізають кружечками або акуратними скибочками.
  2. Закладка спецій і томатів. Першими розкладають часник, духмяний горошок, стручковий перець. Болгарський перець закладають разом з томатами, чергуючи кольору. Таким чином, закладка виходить яскравою.
  3. Підготовка маринаду. У літр холодної води додають цукровий пісок і сіль. Маринад доводять до кипіння. У гарячому стані його розподіляють по банках. 2 столових ложки оцту додають безпосередньо в помідори царські.
  4. Закрутка. Банки слід загорнути відразу після додавання оцтової кислоти в маринад. Повторне кип’ятіння не потрібно. Готову консервацію залишають маринувати і остигати перевернутими вниз кришками при кімнатній температурі.

Існує велика різноманітність помідорів по-царськи на зиму: з медом, цибулею, хроном, цукром. Незважаючи на відмінності, консервацію об’єднує одне – відмінний смак, висока якість і легкість приготування.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*