Покрокові рецепти консервації Юрчі з кабачків на зиму



Хороший урожай кабачків – привід наробити різних заготовок, якими можна буде ласувати протягом всієї зими. Юрча з кабачків на зиму готується дуже просто і зберігається кілька місяців, тільки потрібно, щоб банки стояли в прохолодному місці.

простий рецепт

Для приготування можна використовувати мультиварку, щоб зберегти якомога більше вітамінів, але якщо кухонного приладу немає, підійде і звичайна каструля.

Закуска з кабачків в будь-якому випадку вийде апетитною і корисною. З приводу томатної пасти господині висловлюються по-різному: комусь вона подобається, комусь – ні.

Можна приготувати закуску в двох варіантах, щоб порівняти і зрозуміти, що більше до душі членам сім’ї.

Набір продуктів для приготування Юрчі:

  • кабачки цукіні або білі – 3 кг;
  • перець помаранчевий болгарський – 1 кг;
  • помідори-сливки – 1 кг;
  • оцет 6% – 100 мл;
  • великі головки часнику – 170 – 220 г;
  • цукор-пісок – 210 г;
  • сіль – 90 – 95 г;
  • масло пісне – 350 – 400 мл;
  • петрушка свіжа – 3 пучка;
  • гострий стручковий перець – за смаком.

Покрокове приготування овочів:

  1. Промити петрушку і помідори в прохолодній воді, просушити.
  2. У петрушки обрізати жорсткі стебла.
  3. Часник почистити і розібрати на зубчики.
  4. Помідори розрізати на невеликі часточки і перекрутити на м’ясорубці, використовуючи насадку з великими отворами.
  5. Петрушку і часник подрібнити в блендері або теж прокрутити через м’ясорубку.
  6. Як і інші рецепти кабачкової Юрчі, цей передбачає видалення шкірки з плодів, але якщо шкірка ніжна, можна залишити.
  7. З перестиглого кабачка видалити насінну камеру, у молодого можна залишити.
  8. Кабачок покришити на скибочки такого розміру, щоб їх було зручно їсти.
  9. Солодкий перець очистити від насіння і пошінковать.

юрча з кабачків

Як робити юрчу:

  1. У посуд, де лежить помідорно-часникова маса, додати цукор, сіль, перець, оцет, за бажанням можна і інші спеції.
  2. Дати закипіти.
  3. Додати порізані кабачки і солодкий перець.
  4. Проварити протягом 1 години, акуратно помішуючи, щоб овочі не підгоріли. Якщо консистенція нормальна, буде досить перешкодити 3 – 4 рази за весь час, поки маса вариться. Варити необхідно під кришкою.
  5. Коли суміш буде готова, її потрібно в гарячому вигляді розкласти в простерилізовані банки.
  6. Закатати ємності металевими кришками. Можна використовувати твіст або звичайні.
  7. Перевернути дном догори і залишити до охолодження в такому положенні.

Готова закуска з кабачків повинна зберігатися в підвалі або в холодильнику. Такі ж консерви можна зробити і з баклажанів, взявши продукти в аналогічному співвідношенні.

У зимовий час банки можна зберігати на заскленому балконі.

Консерви по-корейськи

Юрча, приготована з баклажанів або кабачків за цим рецептом, відрізняється гострим смаком і насиченим ароматом.

юрча по корейськи

Набір продуктів для Юрчі по-корейськи:

  • кабачки білі – 1,5 кг;
  • болгарський перець (помаранчевий або зелений) – 250 г;
  • морква – 0,5 кг;
  • часник – 2 невеликих головки;
  • приправа для моркви по-корейськи – 2 ст. ложки.

Продукти для приготування маринаду:

  • масло пісне – 150 мл;
  • цукор-пісок – 0,5 гранчака;
  • сіль кухонна – 1 ст. ложка;
  • оцет 6% -ний – 100 мл.

Порядок приготування:

  1. Помити кабачки, зняти з них шкірку, з переросли дістати насіння.
  2. Натерти на тертці для закусок по-корейськи.
  3. На такий же тертці потерти промиту і очищену моркву.
  4. Перець, очищений від насіння, порізати на квадратики.
  5. Часник можна дрібно порубати вручну або придушити пресом.
  6. Скласти разом все овочі, всипати приправу, змішати, поставити на 5 годин у прохолодне місце.
  7. З масла, солі, цукру-піску і оцту зробити маринад. Під час приготування його не потрібно нагрівати.
  8. Додати маринад до овочевий масі.
  9. Рівномірно розподілити по банках, щоб закуска всюди була однаковою густоти.
  10. Накрити кришками, але не закочувати. Банки об’ємом 0,5 л стерилізувати 15 – 20 хвилин.
  11. Закупорити.

Після охолодження закуска з кабачків повинна зберігатися в погребі чи в холодильнику.



Баклажанна заготівля «Оригінальна»

Для цієї консервації з баклажан беруть рівні, молоді плоди, без дефектів.

кабачки порізані

Набір продуктів:

  • баклажани – 5 кг;
  • часник – 5 великих або 6 середніх головок;
  • зелень будь-яка – пучок;
  • оцет 9% -ний – 200 мл;
  • пекучий чилі – 4 – 5 середніх стручків;
  • пісне масло – скільки піде на обжарку;
  • цукор-пісок – 100 г;
  • сіль за смаком.

Як готувати:

  1. Пошінковать баклажани на шматочки товщиною 0,8 – 1 см.
  2. Висипати в каструлю, висипати трохи солі, струснути і дати постояти, щоб з баклажан виділився сік.
  3. Зелень, перець і часник розмолоти в блендері або провернути через м’ясорубку, влити оцет, всипати цукор. Перешкодити, щоб розчинився весь цукор.
  4. Кружечки баклажанів віджати, обсмажити з обох боків на олії.
  5. Після смаження кожен шматочок добре вмочити в часниково-перцеву суміш і покласти в банку.
  6. Щільно заповнити всі банки, покласти зверху кришки і простерилізувати протягом 15 – 20 хвилин.
  7. Закупорити, залишити на столі до охолодження, потім забрати в підвал або поставити в холодильник.

Заготівля з баклажанів, фаршированих з овочами

Баклажан на зиму можна зберегти тільки в вигляді консервації. У свіжому вигляді овоч швидко псується навіть в холодильнику.

Є сенс витратити час і спробувати різні рецепти, щоб протягом декількох місяців сім’я була забезпечена вітамінами.

закуска з баклажанів



Знадобляться такі продукти:

  • баклажани довжиною не більше 10 см – 5 кг;
  • велика морква – 2 шт .;
  • часник – 2 – 3 головки;
  • кінза – 1 пучок;
  • молодий кріп – 1 пучок;
  • петрушка – кілька гілочок;
  • селера – 2 – 3 стебла;
  • вода – 2 літри;
  • 6% -ний оцет – 1 л;
  • сіль кухонна – 100 г;
  • цукор-пісок – 100 г;
  • спеції – за смаком.

Як готувати:

  1. Зробити на баклажані поздовжній надріз, через нього витягнути серцевину з насінням.
  2. Бланшувати 3 хвилини в окропі.
  3. Дрібно покришити всі овочі, зелень.
  4. Додати спеції, сіль, перець.
  5. Перемішати.
  6. Відразу ж нафарширувати плоди і укласти їх в банки.
  7. Залити приготовленим заздалегідь маринадом.
  8. Закатати, остудити в перевернутому стані.

цільноплідного консервування

З баклажан, загорнених в банки в цілому вигляді, виходить хороша заготовка для вегетаріанського або м’ясного салату.

Набір продуктів:

  • середні баклажани – кілька штук;
  • вода – 5 л;
  • сіль кухонна – 1 стакан;
  • оцет 9% -ний – 9 ст. л .;
  • петрушка – 1 пучок;
  • перець ямайський – кілька горошин;
  • лавровий лист – 10 шт.

Як готувати:

  1. У киплячій воді розчинити сіль, додати оцет.
  2. Баклажани покласти в розсіл, поварити 5 – 7 хвилин.
  3. На дно банок укласти спеції.
  4. Наповнити тару цілими плодами.
  5. Залити киплячою заливкою, закатати.

В підливі з помідорів

У класичному варіанті ця заготовка з баклажан робиться з томатним соком. Але можна взяти і томат-пасту або пюре і розвести фільтрованої або криничної водою.

підлива з помідорів

Набір продуктів:

  • баклажани молоді – 2 кг;
  • цибуля-ріпка – 1 кг;
  • морква – 300 г;
  • зелений перець болгарський – 1 кг;
  • помідорний сік або паста, розбавлена ​​водою, – 1 л;
  • петрушка, кріп – за смаком;
  • часник – 1 головка;
  • лаврушка – з розрахунку 2 шт. на 1 банку.

Процес обробки:

  1. Пошінковать баклажани на скибки розміром 1,4 – 1,9 см.
  2. Покласти в слабосоленую воду – нехай постоять 50 хвилин.
  3. Віджати, обсмажити, щоб овочі стали рум’яними.
  4. Перець порізати квадратиками, цибулю крупно пошінковать, моркву потерти на тертці. Змішати і припустити на маслі 10 хвилин.
  5. Додати прянощі, перець, тушкувати ще 5 хвилин.
  6. На дно скляної тари помістити зелень, лаврушку.
  7. Укласти шар баклажанів, залити 3 ложки томатної заправки, знову шар баклажанів
  8. Таким же чином пошарово наповнити все банки, ущільнюючи овочі виделкою або ложкою.
  9. Долити заправку, щоб банки були наповнені до самого верху.
  10. Простерилізувати протягом 15 хвилин.

Закатати, дочекатися, поки консервація охолоне, і забрати на зберігання в підвал.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*