Простий рецепт обладнаних помідорів в желе на зиму пальчики оближеш



Помідори в желе на зиму – оригінальний рецепт, який не важко втілити в реальність навіть недосвідченої господині. Помідорне блюдо виходить соковитим, з незвичайним смаком. Послужить відмінним гарніром, а головне, зберігає всі корисні властивості.

неймовірний смак

На зиму шалені помідори в желе можна приготувати швидко і легко. Простий рецепт з докладним описом кожного етапу дозволить не допустити помилок і отримати смачний результат (компоненти розраховуються на трилітрову банку):

  1. Будь-якого розміру томати ретельно миють від забруднень і відрізають корінці. Потім їх потрібно залити холодною водою і залишити на 35 хвилин. Якщо помідори великі, то їх ріжуть на невеликі часточки. Маленькі плоди придатні для цільного закочування. Як пройде потрібний час, воду переливають в іншу ємність.
  2. Одна цибулина нарізається півкільцями.
  3. Пару зубчиків часнику очищають і дрібно подрібнюють за допомогою ножа або терки.
  4. У стерилізовану скляну банку на дно укладають гілочки кропу, пару листочків лаврушки, подрібнені часник і цибулю, перець духмяний горошком 3 – 4 штуки. Можна додатково для пікантності додати болгарський або гострий перець.
  5. Потім починають укладати томати. Не варто занадто сильно на них тиснути при укладанні, щоб запобігти розтріскування.
  6. Важливий етап – приготування маринаду. Воду, в якій замочували томати, ставлять на вогонь. Після того як рідина закипить, всипають 35 г цукру і 10 г солі. Вогонь вимикають після того, як крупинки розчиняться. Дають маринаду трохи охолонути. Потім вливають оцет 90 мл і желатин 35 р
  7. Залити овочеву нарізку в банку вийшов маринадом і обов’язково стерилізувати протягом 25 хвилин.
  8. Закатати залізною кришкою, перевернути і укутати теплою ковдрою до повного охолодження.

Мариновані помідори виходять дуже смачні. Якщо виконувати всі дії покроково, то в процесі не виникне ніяких проблем, а блюдо сподобається всім.

Томатне желе без додаткових зусиль

Заготовити помідори з желатином на зиму можна без стерилізації. Рецепт ще простіше у виконанні і займе менше часу. Помідори з цибулею і часником запам’ятаються своїм смаком надовго:

  1. Готувати помідори в желе починають з миття, видалення корінців і нарізування часточками, якщо сорт великий.
  2. Дві середні головки цибулі очистити і нарізати невеликими скибочками.
  3. Зубчики часнику теж очищають і дрібно нарізають.
  4. На дно приготовленої банки викладають підготовлені спеції і прянощі: лавровий лист, гілки кропу, часник і цибулю.
  5. Щільними рядами викладаються самі томати.
  6. Щоб приготувати смачний маринад, потрібно два літри води поставити на вогонь. Як тільки вода закипить, слід всипати по 90 г солі з цукром. Як тільки вони розчиняться, додають по 60 г швидкорозчинного желатину і оцту. Желатин можна попередньо замочити.
  7. Отриманий маринад вливають в банку, а як тільки рідина охолоне, переливають в ємність. Маринад кип’ятять і знову вливають в банку. Рекомендовано ще раз повторити ці дії. Після третього повтору банку закривають, перевертають і вкривають теплим одягом.

консервація томатів

Помідори в желатині з цибулею порадують своїм смаком, рецепт без стерилізації виявиться простим абсолютно для всіх господинь. Лук надає певний присмак плодам. Кількість інгредієнтів в приготуванні розраховане на банку місткістю один літр. Як готувати, допоможе детальна інструкція:

  1. Щоб заготовити помідори на зиму, томати поміщають на пару хвилин в окріп, а потім заливають холодною водою для замочування.
  2. Желатин близько 10 г заливають теплою водою для розбухання.
  3. Замочені томати нарізують кільцями, ріжуть і цибулину.
  4. У банку, яку попередньо стерилізують, шарами викладають різані помідори з цибулею.
  5. Для маринаду потрібно літр води, куди додають сіль, цукор, перець духмяний горошком, желатин 10 р Маринад потрібно кип’ятити близько чотирьох хвилин, а потім залити овочі в банку.
  6. Заготівля готова до закочування.

За відгуками багатьох досвідчених господинь, страви з помідорним часточками з желатином виходять просто пальчики оближеш!



Відомий рецепт з соняшниковою олією

Багато овочівники, вирощуючи на своїх грядках томати, роблять заготовки на зиму. У відгуках досвідчених господинь запропоновані різноманітні рецепти:

«Робила на зиму помідори в желе не один раз. Всім членам сім’ї подобається смак соковитого страви. Для засолювання вибираю помідори, які відрізняються щільною шкіркою і невеликим розміром.

Як приготувати помідори, нічого складного немає. Спочатку потрібно зробити маринад. У літр окропу додаю 45 г солі, 60 г цукру, пару парасольок гвоздики, весь склад кип’ячу ще три хвилини. Вимикаю вогонь і даю маринаду охолонути. Після цього вливаю оцет 70 мл.

Помідори побільше ріжемо на чотири часточки. Розрізавши томати, розміщую їх на дно скляної ємності. Вливаю 35 мл соняшникової олії, укладаю пару листочків лаврушки, запашний перець горошком близько 5 штук, 3 зубчики часнику в цілому вигляді. Розрізаними помідорами заповнюю половину банки і всипав желатин близько 45 м Заповнюю помідори другу половину банки, а зверху укладаю півкільця цибулі. Заливаю вміст холодним маринадом.

рецепт приготування

Банку з помідорами переміщаю в ємність з теплою водою і ставлю на вогонь. Після закипання засікаю п’ять хвилин, після чого вимикаю вогонь. Закочувати банки потрібно в гарячому вигляді ».

Рецепт помідорів в желатині перевірений багатьма користувачами, тому можна не боячись приготувати самостійно, використовуючи рекомендовані пропорції.

Додатковий зелений компонент

Цікавий смак помідори в желе на зиму придбають, якщо додати петрушку. Для реалізації рецепта помідорів з желатином на зиму вибирають кілограм стиглих, якісних томатів, стерилізують скляну тару, в якій планується зберігати продукти всю зиму.

Як заготовлювати помідори в желе без стерилізації:

  1. Помідори ріжуть на невеликі часточки.
  2. На дно банок укладають два пучка петрушки і один пучок кропу.
  3. На зелень укладаються часточки помідорів до середини банки.
  4. Доповнюють желатином 40 г і заповнюють простір, що залишився помідорами.
  5. Зверху викладають шар цибулі.
  6. Маринад готується просто. Літр води доводять до кипіння, всипають 45 г солі, 90 г цукру і залишають кипіти ще пару хвилин.
  7. Оцет 5 мл додають після охолодження маринаду.

томати в маринаді

Овочі та зелень заливають маринадом, перевертають і загортають теплим покривалом. Консервовані томати готові для тривалого зберігання!

Овочеве асорті

Запам’ятаються на смак помідори в желатині на зиму в поєднанні з іншими овочами. Консервувати можна з огірками і болгарським перцем.

Рецепт простий у виконанні:

  1. Підготовлені овочі миють, відрізають корінці, подрібнюють на часточки.
  2. У банки кладуть підготовлений набір спецій (зелень, перець-горошок (3 шт.).
  3. Потім шарами слід до половини банки укласти помідори, огірки, цибуля і болгарський перець.
  4. В середині вмісту повинен бути желейний шар (желатину потрібно взяти 60 г).
  5. Простір, що залишився далі продовжують овочеві шари.
  6. Два літри води доводять до кипіння, всипають по 100 г солі і цукру, кип’ятять ще кілька хвилин і додають оцет приблизно 180 мл.
  7. Банку з овочами заливають маринадом, закочують, перевертають і загортають теплою ковдрою.

У помідорів часточками в желатині, які закочувалися разом з іншими овочами, виходить дуже цікавий присмак, що нікого не залишить байдужим.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*