Рецепти якомога заморозити диню на зиму в домашніх умовах



Багато хто задається питанням, чи можна заморозити диню. Адже диня є не найкращою ягодою, яку слід заморожувати на зиму. Однак любителів морожених фруктів це не зупиняє, і вони все одно займаються заморожуванням. Самостійно здійснити заморозку досить складно і тому рекомендується заздалегідь ознайомитися з тим, як заморозити диню на зиму і які рецепти для цього можна використовувати.

Деякі особливості заморожування

Щоб зрозуміти, як правильно заморозити диню на зиму в домашніх умовах, необхідно ознайомитися з основними особливостями даного процесу.

При негативних температурах овочі з фруктами можуть зберігати свої смакові якості і корисні властивості. Однак мінусова температура змінює тканинну структуру у плодів, які піддаються заморожуванню. Руйнівний ефект безпосередньо залежить від того, яка кількість вологи знаходиться в м’якоті. Якщо її занадто багато, то тканини фруктів будуть руйнуватися набагато швидше. Також термін зберігання багато в чому залежить від ступеня заморозки.

Диня, заморожена при температурі близько -5 градусів буде зберігати свою свіжість протягом 2-3 тижнів. Якщо даний показник зменшити до -15 градусів, то термін зберігання збільшиться до двох місяців.

Рекомендується заморожувати фрукти і овочі при температурі близько -20 градусів, так як в таких умовах диня буде зберігатися протягом року.

Досить часто фрукти в морозильній камері починають втрачати вологу і вбирати в себе сторонні запахи. Щоб позбутися від цих проблем, рекомендується пакети або контейнери з плодами щільно закрити.

заморожена диня шматочками

Для заморожування дині на зиму в морозилці рекомендується використовувати невеликі ємності. Це набагато зручніше, так як не потрібно буде постійно розморожувати велику кількість фруктів. Для зберігання фруктів слід використовувати такі ємності:

  • пакети із застібкою, які без проблем справляються з низькими температурами;
  • контейнери, оснащені щільною кришкою.

Замороження фруктового льоду

Є різні рецепти і способи заморозки фруктів для зимового зберігання. Однак багато хто використовує саме цей метод заморожування. Для цього знадобиться досить мало інгредієнтів:

  • диня;
  • цукор.

Перш ніж приступити до заморожування ягоди, слід підготувати її до цього. Для початку її необхідно повністю очистити від шкірки. Потім фрукт розрізається навпіл, щоб можна було його очистити від всіх насіння, які знаходяться всередині. Багато хто віддає перевагу диню заморозити шматочками, тому її слід нарізати на невеликі кубики.



Закінчивши з нарізкою фрукта, можна почати створювати динний лід. Для цього нарізані кубики слід помістити в невелику миску і подрібнити їх за допомогою блендера. В результаті має вийти рідке пюре, яке після приготування необхідно посипати цукром і ретельно перемішати. Потім отримана суміш заливається в спеціальні формочки для заморожування льоду. Після цього суміш можна буде розподілити по контейнерах і помістити в морозильну камеру для подальшого зберігання.

динний сорбет

Існують і інші рецепти приготування десерту з дині. Щоб створити морозиво блюдо, доведеться заздалегідь приготувати наступні інгредієнти:

  • 200 г цукру;
  • диня;
  • 400 мл води;
  • кавун;
  • 100 мл лимонного або апельсинового соку.

Замороження десерту починається з приготування основних інгредієнтів, які будуть використовуватися для його створення. Спочатку необхідно очистити диню від шкірки і нарізати її на кілька частин. Потім з фрукта видаляється вся м’якоть з насінням. Після цього нарізані шматочки можна пропустити через м’ясорубку або помістити в миску, щоб подрібнити блендером. Потім чиститься кавун, нарізається на невеликі кубики і теж подрібнюється. Отримане пюре додається в динну суміш і ретельно перемішується.

диня шматочками

Закінчивши з підготовкою основних продуктів, слід приступити до приготування сиропу. Щоб зробити його, в невелику каструлю заливається трохи води з цукром. Рідина доводиться до кипіння і ретельно перемішується. Потім сироп знімається з печі і охолоджується до кімнатної температури.

Отриманий сироп додається в фруктове пюре, після чого суміш розподіляється по невеликих контейнерів. Ми залишаємо до краю ємності кілька сантиметрів і Мороз отриманий десерт.

Перед вживанням, готовий сорбет рекомендується кілька хвилин потримати при кімнатній температурі, щоб дати зимового страві розморозитися.

заморожена диня в пакеті

простий спосіб

Даний спосіб заморожування підійде для людей, яких не цікавлять складні рецепти заготовки десерту на зиму. При заморожуванні дині цим методом не використовуються ніякі інгредієнти, крім самого фрукта.

Спочатку фрукт очищається від шкірки і розрізається на декілька великих частин. Потім кожна частина очищається від насіння і нарізають на невеликі шматочки розміром близько чотирьох сантиметрів. Після цього всі шматочки можна відразу перекласти в контейнери або поліетиленові пакетики. Не рекомендується нарізану диню заморожувати в одному великому пакеті, так як з часом все шматочки злипнуться і їх буде досить складно розморозити.

висновок

Замороження овочів і фруктів є досить непростою роботою, до якої слід заздалегідь підготуватися. Рекомендується вивчити всі рецепти приготування десерту з дині на зиму.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*