Рецепти кабачкової ікри з майонезом на зиму як в магазині пальчики оближеш



Кабачкова ікра з майонезом на зиму є досить поширеним блюдом, яке часто заготовляють домогосподарки. Ця закуска відрізняється від інших кабачковий консервацій своїм тонким і унікальним смаком. Незважаючи на те, що кабачкова ікра на зиму готується з додаванням майонезу, це блюдо все одно відмінно підійде для людей, які дотримуються дієти. Адже кабачки є дуже корисними овочами, які навіть після термічної обробки можуть зберігати свої корисні властивості.

Для деяких приготування кабачкової ікри з майонезом може здатися занадто складною роботою. Тому рекомендується заздалегідь розібратися з тим, як її готувати і які рецепти можна використовувати, щоб смак ікри був як в магазині.

стерилізація тари

Перш ніж вивчати рецепти приготування ікри, необхідно обробити ємності. Є кілька основних способів стерилізації банок для консервації.

Використання мікрохвильовки

Найбільш безпечним і простим способом обробки тари для консервації є застосування мікрохвильової печі. Щоб обробити баночки цим методом, знадобиться на дно кожної ємності набрати трохи води. Потім кілька банок встановлюється в піч і обробляється в ній кілька хвилин при потужності в 750 ватів.

Банки, які були оброблені цим методом, можна відразу ж використовувати для консервації ікри.

парова обробка

Одним з найбільш перевірених методів підготовки тари до закрутки зимових заготовок є обробка парою. Головне достоїнство цього способу полягає в тому, що з його допомогою можна обробити ємності будь-якого обсягу.

Для цього знадобиться невелика каструля, яку наполовину слід наповнити водою. Зверху каструлі необхідно розмістити сито, на яке буде встановлюватися тара. Баночки ставляться на сито догори дном і стерилізуються. Літрові ємності повинні оброблятися протягом 15 хвилин, а дволітрові – 20 хвилин.

парова обробка банки

класичний рецепт

Є різні рецепти приготування заготовки на зиму. Однак класичний рецепт ікри з кабачків з майонезом і томатною пастою користується найбільшою популярністю серед домогосподарок. Ікра з кабачків з майонезом на зиму по даним рецептом створюється з наступних інгредієнтів:

  • три кабачка;
  • 500 г моркви;
  • 400 г ріпчастої цибулі;
  • 400 г майонезу;
  • чорний перець;
  • 90 г солі;
  • 150 мл оцту;
  • 100 г цукру;
  • томатна паста.

Ікра з кабачків на зиму заготовлюється в кілька етапів. Для початку слід зайнятися підготовкою овочів, з яких буде готуватися закуска. Кабачки ретельно відмиваються, чистяться і розрізають навпіл. Потім у них видаляється серцевина, яка містить насіння. В результаті все нарізані кабачки не повинні містити м’якоть.

Після цього чиститься цибуля і пропускається разом з кабачками через м’ясорубку. Отримана суміш добре перемішується, посипається сіллю з цукром. Потім в ємність додається рослинне масло, майонез і томатна паста. Для створення даної заготовки може використовуватися як магазинна, так і домашня паста.

Суміш слід перекласти в невелику каструльку і поставити її на повільний вогонь. Тривалість приготування закуски залежить від кількості доданих кабачків. В середньому, ікра кабачкова з майонезом повинна готуватися близько двох годин. Під час приготування блюдо слід періодично перемішувати, щоб воно не підгорає.



Перш ніж зняти закуску з плити, в неї потрібно додати трохи оцту і перемішати його з ікрою. Після цього всю рідину з ємності перекладаємо в заздалегідь простерилізовані баночки і консервуємо. Потім консервація остигає і її переносять в льох для подальшого зберігання.

кабачкова ікра з майонезом в мисці

З часником

Рецепти приготування ікри можуть містити різні інгредієнти. В даному випадку блюдо буде готуватися з майонезом і часником. Також для його створення знадобляться наступні продукти:

  • два кабачка;
  • 2 кг моркви;
  • 300 г томатного соусу;
  • три головки часнику;
  • 200 г майонезу;
  • дві цибулини;
  • 100 г солі;
  • перець.

Приготування ікри на зиму з майонезом починається з підготовки використовуваних продуктів. Спочатку слід зайнятися підготовкою кабачків. Їх можна розрізати на дві частини або ж відразу почати нарізати кільцями. Після цього слід видалити м’якоть, в якій розташовані насіння.

Закінчивши з кабачками, можна зайнятися іншими інгредієнтами. Морква разом з цибулею і часником ретельно вимиваються в воді і чистяться. Потім все приготовані продукти пропускаються через м’ясорубку. Деякі домогосподарки замість м’ясорубки використовують блендер.

Отримана суміш переливається в каструлю і ретельно перемішується. Потім в неї додається трохи солі з цукром. Рідина доводиться до кипіння, після чого в неї додається соус, майонез і трохи часнику. Все це повинно гаситися в часниковому соусі не менше півгодини.

Приготувавши ікру, її слід розкласти по банках і консервувати. Закочені ємності повинні остигати в приміщеннях з кімнатною температурою. Однак зберігати взимку їх слід в підвалах або льохах.

кабачкова ікра з майонезом в банку

Рецепт «Пальчики оближеш»

Деякі домогосподарки заготовляють ікру на зиму Пальчики оближеш. Якщо використовувати даний простий рецепт кабачкової ікри, то знадобляться такі інгредієнти:

  • три очищених кабачка;
  • 300 г томатної пасти або помідорів;
  • одна цибулина;
  • 300 г майонезу;
  • лавровий листок;
  • 200 мл олії;
  • перець;
  • 100 г солі.

Приготування кабачків з майонезом і томатною пастою на зиму починається з попередньої підготовки основних інгредієнтів. Для створення закуски необхідно використовувати кращі овочі. Тому рекомендується використовувати тільки стиглі кабачки з помідорами.

кабачкова ікра з майонезом в банках



Спочатку слід очистити цибулю з кабачками і пропустити їх через м’ясорубку. Потім в суміш додається паста і майонез. Все це міститься в каструлю і ставиться на плиту. Блюдо має гаситися протягом години, після чого в нього додається трохи спецій.

Під час готування все необхідно періодично перемішувати, щоб ікра не прилипала до стінок каструлі. Загальна тривалість приготування закуски за цим рецептом не повинна перевищувати двох годин. Коли ікра буде повністю готовою, її слід залити в баночки і закрити їх закаточними кришками.

Зберігатися консервована заготовка повинна в будь-якому прохолодному приміщенні. Для цього ідеально підійде льох, холодильник і навіть балкон.

висновок

Приготувати ікру з кабачків зможе будь-яка людина. Для цього необхідно вивчити найбільш поширені рецепти і прочитати відгуки людей, які раніше займалися консервацією. Також можна ознайомитися з відео, в якому буде детально описуватися процес приготування заготовки.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*