Цікаві рецепти з фото по засолюванні можна знайти в різних джерелах: книгах, сайтах, журналах. Мариновані кабачки на зиму по-болгарськи сподобаються тим, хто любить незвичайні закуски, і не бажає витрачати на їх приготування багато часу. На смак вони виходять кисло-солодкими, їх можна їсти з будь-яким гарніром, або готувати з них піцу, пироги.
Маринувати можна будь-які сорти, молоді або зрілі, з шкіркою і без. Всі рецепти різняться певними особливостями, але техніка приготування єдина. Щоб кабачки в банках вийшли смачними, її необхідно вивчити.
Інгредієнти для закуски
Мариновані кабачки готують зі свіжих овочів, солі, оцту, цукру, часнику і зелені.
Кількість продуктів на банку три літри:
- Півтора кілограма кабачків;
- 3 штуки часнику;
- Один літр води;
- Сіль 1-2 великі ложки;
- Цукор 150 грам;
- Оцет звичайний 130 грам;
- Листя лаврові;
- Листя смородини, малини;
- Чорний горошок перець;
- Кріп дві-три гілки, петрушка, будь-яка зелень;
- Трохи гострого перцю в якості приправи.
Овочі і трави помити, очистити від плям, гнилі, жовтизни. Часник почистити і промити. Всі овочі можна промити з додаванням харчової соди, так як цей продукт має дезінфікуючу властивість і не залишає неприємного запаху. Сода не дорога, і є на кухні у будь-якої господині.
Якщо овочі не молоді, то шкіру краще очищати, тому що вона вже жорстка. Правила приготування прості. Щоб кабачки вийшли смачні і зберігалися як можна довше, потрібно вивчити ці правила.
Правила приготування страви
Кабачки, які готують на зиму без стерилізації, нагадують стару закуску радянських часів. Її немає необхідності стерилізувати, тому вона робиться дуже швидко.
Після того, як овочі помиють в прохолодній воді губкою, очищають шкірку, їх треба буде нарізати. Ріжуть кружками середньої товщини. Треба дати їм трохи обсохнути, і потім обсмажити на сковорідці в рослинному маслі з усіх боків. Масло має стекти.
Після цієї операції слід стерилізація банок. Їх треба добре промити в гарячій воді, потім потримати над парою, ошпарити окропом. Залишити стікати на сухому матеріалі. Кришки також заливають окропом і сушать.
Зелень перебирають від сухих і пожовклих гілок, миють її і сушать. Часник очищають і розділяють на часточки. Ними потрібно наповнити дно банок. Потім укласти кабачки так, щоб вони виглядали красиво і оригінально.
Ще потрібно зварити маринад. Кип’ятять воду, додають сіль, цукор, кріп, гострий перець, листя малини або смородини. Варити розсіл хвилин 6-7. Потім дати трохи постояти, і наповнити їм банки доверху.
Кришки загвинчують і перевертають на підлогу до повного охолодження. Потім ставлять на полиці холодильника. І через три місяці можна пробувати готову закуску.
різні секрети
В основному секрет смачних кабачків криється в маринаді. Консервовані кабачки мають особливий смак і аромат, вони хрумтять і мають неповторну кислинку.
Під час додавання маринаду в кабачки, їх краще не перемішувати сильно, не м’яти овочі. Якщо все-таки додається оцет, то в невеликих кількостях, і в кінці приготування. Цукор має бути більше, ніж солі.
Зелень для смаку додавати обов’язково, вона завжди додає пікантності і незабутній аромат. Це може бути просто кріп, або петрушка, кінза, селера, хрін, меліса, базилік.
Після закривання кришок краще банки накрити рушником або ковдрою. Так вони будуть захищені від світла і різкого охолодження. Після того, як банки охолонуть, їх краще зберігати взимку в холодильнику. Так вони довше збережуть свіжість, і у них не буде ризику запліснявіти.
Кришки щоразу купувати нові в магазині, щоб не завелися шкідливі бактерії і гриби. Вони повинні бути металеві, міцні, добре, що загвинчуються.
Приготування маринованих кабачків по-болгарськи є простим способом зберегти багатий урожай на зиму, а також побалувати себе оригінальною закускою. Вивчіть правила заготівлі і приступайте до неї.
Leave a Reply