Рецепти маринування огірків з лимоном на зиму



Огірки з лимоном на зиму заготовляють найрізноманітнішими методами. Велику популярність отримали класичні рецепти з запашними травами. Огірочки з лимоном напевно сподобаються всім, хто любить невелику кислинку і пряний смак.

класичний спосіб

Рецепти консервованих огірків з лимоном відрізняються за складом пряних трав. У класичному методі присутній чорний горошок, часник, лавровий лист, гірчиця. Для консервації застосовується лимонна кислота. Замариновані на зиму огірки з лимоном без оцту зберігаються дуже довго. Наявність цукрового піску надає маринаду солодкуватий смак, а цілісні часточки прикрашають заготовки.

Складові:

  • огірки;
  • 1 часточка лимона;
  • 3-4 зубці часнику;
  • 3-4 листи лаврушки;
  • 10 г зерен гірчиці;
  • 3-4 шт. чорного і запашного перцю;
  • 1 л води;
  • 150 г цукру;
  • 40 г солі;
  • 1 ч.л. лимонки.

огірки з лимоном в мисці

Перед тим, як закриваємо огірки, їх слід вимочити в холодній воді протягом 8 годин. Це необхідно, щоб зробити консервацію більш соковитою.

  1. Вимочені овочі промивають у воді. У огірків відрізають кінчики.
  2. Банки попередньо стерилізують. На дно ємностей викладають спеції. Потім щільно закладають овочі. Часточку поміщають в центрі на видному місці.
  3. В заготовку наливають окріп. Вода повинна покривати овочі повністю. Ємність залишають на чверть години. Остигнула воду в подальшому не використовують.
  4. Розсіл готують з розрахунку на 1 літр. До маринаду додають цукор, сіль і лимонку. Розчин повторно кип’ятять.
  5. Гарячий маринад розливають по солінь. Після того, як закрили кришки, консервацію залишають охолонути на столі.

Консервація зберігається в коморі або прохолодному темному підвалі. Важливо під час приготування знати міру в лимоні. Надлишок кислоти може надати заготівлі гірчинку або зробити її занадто кислою, що теж не бажано.

Огірочки по-празький

Огірочки, для яких використані празькі рецепти приготування, виходять дуже смачними і хрусткими. Консервування відрізняється швидкістю і простотою технології.

Складові:

  • огірки;
  • лимон 2-3 часточки;
  • часникові зубчики 2-3 штуки;
  • кріп парасольками 1-2 штуки;
  • чорний перець 5 горошин;
  • вода 1 літр;
  • сіль 50 г;
  • цукор 150 г;
  • лимонка 1 ч. л.

огірки з лимоном в банках



Перш ніж замаринувати огірки, плоди невеликих розмірів промивають і замочують у холодній воді. Практично всі рецепти консервації включають в себе етап вимочування.

  1. Вимочені огірки споліскують під водою. У кожного плоду відрізають кінчики.
  2. Банки попередньо стерилізують. На дно ємності викладають кріп, часник і перець. Для аромату іноді додають смородиновий лист, хрін та інші спеції.
  3. Потім щільно закладають огірки, змішуючи з лимонними часточками.
  4. Засолювання заливають окропом і залишають на чверть години для стерилізації. Після охолодження воду зливають.
  5. Холодну воду доводять до кипіння. У неї вводять сіль, цукор і лимонку.
  6. Гарячим розсолом консервуємо вже простерилізовані овочі. Заготівлю закочують кришками. Остуджують консервацію в перевернутому вигляді при кімнатній температурі.

Мариновані огірочки виходять дуже смачними і хрусткими.

Запашний маринад з базиліком

Мариновані огірки з лимоном набувають незвичайний смак, якщо до розсолу додатися листя базиліка. Рецепти маринадів дозволяють в якості консерванту використовувати звичайний, яблучний або винний оцет.

Складові:

  • огірки 0.5 кг;
  • кріп 1 пучок;
  • часник 8 часточок;
  • зерна гірчиці 2 ч.л .;
  • базилік 2 гілки;
  • морква 1 шт .;
  • вода 0.5 л;
  • цукровий пісок 90 г;
  • сіль 30 г;
  • оцтова кислота 85 м

огірок з базиліком

Продукти розраховані на 1 літрову банку або 2 по 0.5 літра.

  1. Для маринування вибирають невеликі щільні огірки. Всі інгредієнти промивають під водою і просушують.
  2. Зелень дрібно шаткують. Овочі нарізають кружальцями середньої товщини. Часник розрізають на шматочки.
  3. Зелень і овочеву суміш з’єднують в одній ємності і добре перемішують.
  4. У стерилізовані банки розкладають овочеву суміш.
  5. Холодну воду з сіллю і цукром доводять до кипіння. В окріп вводять оцтову кислоту і ще раз кип’ятять.
  6. Гарячий маринад розливають по банках. Ємності з маринадом поміщають в каструлю з гарячою водою. Заготовки стерилізують на плиті 20 хвилин.
  7. Останнім етапом залишається законсервувати заготівлі металевими кришками, остудити під шубою і прибрати на зберігання.

овочеве асорті з лимоном



Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*