Азіатську кухню воліють багато. Особливо подобаються корейські страви, серед яких стручкова квасоля з овочами в маринаді. Але потрібно відзначити, що існують особливості приготування овочевих закусок на зиму.
Особливості корейської кухні
Історія корейського народу багата історичними подіями, пов’язаними з війнами. Загарбники приносили не тільки біди, розоряли селян, а й привносили в культуру народу свої традиції. Це стосується і кулінарії. Японці познайомили місцевих жителів з овочевими стравами, навчили приправляти їх пекучими спеціями, серед яких червоний перець.
Говорячи про корейську кухні, мають на увазі здоров’я і користь, що несуть овочеві страви. Рецепти приготування їх прості, не вимагають тимчасових і енергетичних витрат. В основі багатьох страв моркву. Корейські кулінари вміють грамотно поєднувати продукти, обмежуючи використання цукру, солі. Термічну обробку продукти проходять короткий час. Тому, зелені овочі гасять, що корисно для шлунка, та й вітаміни краще зберігаються.
Користь і шкода стручкової квасолі
Стручки молодої квасолі з незрілими плодами корисні для людського організму, так як містять багато вітамінів, кальцію, фосфору, цинку, калію, сірки. Відрізняє овочеву культуру низька калорійність – трохи більше 23 кілокалорій на сто грамів продукту. У вареному вигляді активність основних речовин рослини зберігається в повній мірі. До корисних дій стручкової квасолі на організм людини відносять:
- видалення шлаків і токсинів з органів травної системи;
- постачання клітин біологічним будівельним матеріалом;
- поліпшення працездатності організму;
- боротьбу із запаленнями, патогенними мікроорганізмами;
- запобігання інфарктів, інсультів.
Корисно вживати спаржу чоловікам. Цинк в складі стручків позитивно діє на статеву сферу, покращуючи її роботу, знижуючи ризик розвитку запальних процесів.
Але є і протипоказання до вживання в їжу зелених стручків. Не можна використовувати рецепти з квасолею особам, які страждають від виразки шлунка, холециститу, коліту, панкреатиту. Зайве захоплення спаржевої продуктом викличе дискомфорт в області травного тракту, прискорить процес газоутворення.
Спаржева квасоля по корейським рецептами
Готують спаржеву квасолю по-корейськи на зиму з використанням моркви, суміші спецій. У миску поміщають очищені і нарізані стручки, заливають їх окропом, варять близько п’яти хвилин. Для збереження кольору зелені продукти опускають в холодну воду. Протримавши одну-дві хвилини, кладуть в миску, додають натерту моркву, рубані чотири зубчики часнику. Суміш перемішують і розкладають в чисті скляні банки.
Готують маринад з трьохсот мілілітрів води, півтори столової ложки цукру, півтори чайної – солі. Прокип’ятивши рідину, необхідно влити три столові ложки яблучного оцту. Заливають підготовленим маринадом стручкову квасолю. Тепер залишається банкам пройти пастеризацію 20-25 хвилин і під закачування.
Маринована спаржева квасоля готується швидко і зберігається добре в прохолодному місці.
Але багато хто вважає, що спаржу краще відварювати перед консервуванням. Існують рецепти приготування овоча таким способом.
Порізану квасолю відварюють протягом п’яти хвилин в злегка підсоленій воді. Поки відкинута на друшляк, вона стікає, нарізають півкільцями цибулину, труть моркву. Овочі змішують з нарізаним часником, посипають перцем, коріандром. Укладені в банки стручки перемежовують з підготовленими продуктами. Для приготування маринаду беруть на двісті мілілітрів води – яблучний оцет (25 мілілітрів), п’ять горошин чорного перцю, три штуки гвоздики, дві – лавового листа, сорок грам цукру, п’ять – солі. Обов’язково додають сто мілілітрів рослинного масла. Киплячу рідину наливають в ємності зі стручками. Ніжна квасоля на зиму готова.
думка господинь
Консервована стручкова квасоля відома своєю користю. Особливо рекомендують її включати в дієтичне харчування діабетикам. Рецепти по-корейськи відрізняються простотою приготування. Не треба витрачати багато часу, все робиться швидко, як ніби готуєш салат для обіду. Інгредієнтів в такому блюді мало, вони завжди під рукою. А взимку зелень стручків нагадає про літо, подарує вітаміни для зміцнення здоров’я.
Підходить зимова заготівля як доповнення до тушкованого м’яса, печінки, її подають окремим блюдом. Корейські рецепти маринованого продукту використовують широко досвідчені господині в усьому світі, тому що заготовки відрізняються своєрідним смаком, сприяють підвищенню апетиту пряним ароматом, зовнішнім виглядом. Але любителі спаржевої квасолі залишаються завжди стрункими, не страждають від зайвої ваги.
Leave a Reply