Рецепти приготування лечо з огірків пальчики оближеш на зиму



З настанням зими з’являється бажання дістати з погреба заготовки, які були зроблені влітку або восени. При цьому особливою популярністю користуються консервації з огірків. Деякі домогосподарки роблять з цього овоча лечо на зиму. Щоб приготувати дане блюдо, необхідно вибрати найбільш підходящий рецепт лечо з огірків.

класичний рецепт

Щоб розібратися як приготувати лечо з огірків на зиму, необхідно ознайомитися з класичним способом створення страв. Саме він користується неабиякою популярністю серед домогосподарок, які роблять настільки смачні заготовки на зиму, що пальчики оближеш.

Створити огіркове лечо можна з наступних інгредієнтів:

  • 2 кг огірків;
  • три томата;
  • 300 г перцю;
  • 120 г цукру;
  • голівка часнику;
  • 80 г солі;
  • 70 мл олії;
  • 50 мл оцту.

Перш ніж зробити на зиму лечо з огірків, необхідно приготувати всі інгредієнти, які будуть використовуватися в процесі створення заготовки. Помідори ретельно вимиваються і розрізають на рівні частини. Потім їх слід натерти на тертці, при чому шкірку натирати не потрібно. Для приготування зимової заготовки буде використовуватися тільки сік і м’якоть.

лечо з огірків в банку

Після приготування свіжих помідорів можна приступати до підготовки перцю. Для початку у нього видаляється плодоніжка, а потім він очищається від всіх насіння. Після цього перець нарізають на невеликі кубики розміром не більше 3 мм.

Огірочки відмиваються від бруду, чистяться і нарізаються на чотири рівні частини. Якщо вони будуть занадто довгими, то їх доведеться розрізати не тільки уздовж, але і впоперек. Довжина нарізаних огірків не повинна бути більше 5-7 см.

Всі підготовлені інгредієнти поміщаються в невелику каструльку і додаємо в них трохи солі з рослинним маслом. Потім все ретельно перемішується, після чого в суміш можна додати подрібнений часник.

Після цього з отриманої суміші роблять лечо. Для цього каструля ставиться на повільний вогонь, щоб рідина дійшла до кипіння. Потім вогонь зменшується, каструля накривається кришкою і суміш вариться ще протягом 20 хвилин. Потім в блюдо додається трохи оцту. Спочатку може здатися, що суміш надто густа, але не варто лякатися. У процесі приготування суміш стане більш рідкою.



Коли лечо буде готовим, його потрібно відразу ж залити в стерилізовані банки і закрити їх закаточними кришками. Потім лечо з томатною пастою має охолонути, після чого його можна буде перенести в льох для подальшого зберігання.

З солодким перцем

Деякі рецепти лечо з огірків на зиму створюються з використанням різних інгредієнтів. Досить часто під час заготівлі цієї страви додають солодкий перець. Щоб приготувати лечо з солодким перцем, необхідно підготувати такі інгредієнти:

  • 2 кг огірків;
  • чотири морквини;
  • кріп;
  • 10 шт. солодкого перцю;
  • три лаврових листки;
  • 100 мл олії;
  • голівка часнику;
  • дві головки цибулі;
  • кілограм переросли томатів;
  • 100 г цукру і солі.

лечо з огірків в банку

Створення страви слід починати з підготовки продуктів. Спочатку слід зайнятися морквиною з цибулею. Кожна цибулина очищається, миється і нарізається на кільця. Після цього слід помити моркву, почистити її і натерти на середній тертці. Потім всі підготовлені інгредієнти поміщаються в сковороду і обсмажуються в маслі. Для обсмажування рекомендується використовувати більш глибоку сковороду, щоб можна було залити в неї побільше олії.

Паралельно з цим, слід зайнятися приготуванням помідорів. Вони нарізаються на невеликі часточки, які потім потрібно буде пропустити через м’ясорубку або перемолоти блендером. Отриману суміш потрібно перекласти в каструльку і додати в неї трохи перцю з сіллю. Також при бажанні можна додати трохи зелені. Каструля з рідиною ставиться на плиту і доводиться до кипіння.

Потім кружечками нарізаються огірочки і додаються до перекип’яченої томатної суміші. Після цього рідина кип’ятиться ще 10 хвилин і в самому кінці в неї додається підсмажена морквина з цибулею.

лечо з огірків в банках на столі

Лечо заливається в баночки і ретельно перемішується в них. Все це закочується кришками і поміщається в великий таз з водою. Ємність ставиться на вогонь і доводиться до кипіння. Банки з закруткою повинні стерилізувати протягом півгодини. Після цього їх виймають з таза, закутують ковдрою і ставлять остигати.

Обробляти ємності з закускою потрібно обов’язково, так як закочувати лечо на зиму без стерилізації не рекомендується.

висновок

Закатати на зиму лечо не так вже й просто. Рекомендується перед цим вивчити рецепти лечо з огірками на зиму. Також можна порадитися з домогосподаркою, яка вже зробила дане блюдо і зможе доступно пояснити, як його краще приготувати.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*