Солянка з капусти на зиму або з будь-якого іншого овоча неодмінно припаде до смаку всім членам сім’ї і гостям. Процес консервації буде простим, якщо слідувати рекомендаціям і покрокового опису, що є в кожного рецепту.
капустяне страва
Овочева солянка з капустою на зиму виходить вишуканіше і смачніше, якщо разом з нею засолити інші овочі.
- Потрібно 2,5 кг свіжої капусти нашаткувати.
- Приблизно 700 г цибулі ріжуть півкільцями.
- За 1 кг моркви і болгарського перцю ріжуть кубиками.
- Для солянки з капусти потрібно помідорів приблизно 500 г, їх теж потрібно порізати кубиками.
- Нарізані овочі з’єднують в одній каструлі, вливають олію 200 мл, всипають сіль 10 г і цукор 100 г.
- Після того, як маса закипить, варять ще 17 хвилин.
Солянку з капусти на зиму розподіляють по банках і закочують залізними кришками. Після охолодження зберігати слід у прохолодному місці.
Є ще один улюблений господарками рецепт солянки на зиму в банках, який краще зробити з ранньої капусти. До складу включено багато овочів, тому користь велика, а смак – просто пальчики оближеш!
- Капусту, приблизно 2,5 кг миють і шаткують смужками.
- Морква близько 2 кг очищають і ріжуть кільцями.
- Болгарський перець попередньо потрібно очистити від насіння і плодоніжки, а потім нарізати пластинками.
- Лука теж потрібно 2 кг. Овоч нарізають кільцями.
- Склад не обходиться без огірків, близько 1 кг. Їх ріжуть брусочками.
- Томати миють, ошпарюють окропом, знімають шкірку і роблять томатну масу за допомогою терки.
- Після того, як овочі буду приготовлені, приступають до смаження моркви і цибулі. Потім приєднують і всі інші інгредієнти. Гасити слід близько 45 хвилин.
- Солянку потрібно розлити по банках і в кінці додати оцет (на 1 літр 30 мл).
Суп з капустою потрібно закатати і перевернути шийкою вниз. Зберігати під теплим пледом близько двох діб, після чого можна переносити банки на постійне місце зберігання.
Солянка з капусти на зиму виходить як магазинні соління в поєднанні з томатною пастою. Рецепт простий у виконанні, особливо, якщо виконувати рекомендації покроково.
- Заготовляємо капусту (3 кг). Очищаємо її від верхнього листя і дрібно шаткуємо.
- Морква (1 кг) подрібнюють за допомогою терки, цибулю (350 г) нарізають скибочками.
- Всі овочі з’єднують і тушкують протягом 40 хвилин.
- Потім приєднують томатну пасту 350 г, цукор і сіль.
- За кілька хвилин до зняття сковороди з вогню, додають оцет 150 мл.
Овочевий зимовий суп розподіляють по банках, закочують і в перевернутому вигляді зберігають під теплим одягом приблизно дві доби.
Серед рецептів солянки на зиму в банках можна знайти з додаванням цвітної капусти. Овочева заготівля з цвітної капусти на зиму виходить дуже соковита і смачна, а приготування займе трохи часу.
- Суцвіття цвітної капусти поділяють на більш дрібні пучки, які опускають на пару хвилин в підсолену киплячу воду. Після цього потрібно перекласти частини на друшляк, щоб стекла вся зайва вода.
- Перці болгарські в кількості 2 штук потрібно очистити від плодоніжок і насіння, після цього нарізати смужками.
- Дві цибулини ріжуть невеликими шматочками.
- Зубчики однієї головки часнику розділяють навпіл.
- У підготовлені банки викладають запашний перець горошком 5-6 штук, лаврушку, зернову гірчицю 8 штук. Потім приходить черга овочів. Останнім шаром так само стає набір первинних спецій.
- Окремо готується розсіл. У воду всипають сіль і чекають поки вона закипить. Після цього заливають овочеву нарізку на 15 хвилин і зливають для повторного кип’ятіння. Знову заливають вміст банок і закривають залізними кришками.
Консервацію з овочів перевертають догори дном, як тільки остигне, можна переміщати банки в прохолодне місце на тривале зберігання.
Сині овочі в доповненні до капусти
Солянка без грибів на зиму виходить з будь-яких овочів. Але найбільше нагадати грибний присмак, наприклад, печериць, допоможуть баклажани.
Солянка з баклажанами і капустою на зиму радує своїми яскравими фарбами і відмінним смаком. Як приготувати солянку без стерилізації допоможе докладний письмо.
- Капусту (3 кг) дрібно шаткують, можна використовувати спеціальну тертку.
- З томатів (1,5 кг) необхідно отримати сік. Тому свіжі овочі пропускають через м’ясорубку.
- Цибулини 1,5 кг ріжуть кільцями.
- Баклажани (1,5 кг) потрібно нарізати кубиками, посипати сіллю і залишити на 17 хвилин. За цей час вийде вся гіркота.
- Всі овочі з’єднують в одній ємності і тушкують приблизно 50 хвилин.
- Потім вливають оцет 75 мл і залишають гаситися ще на 5 хвилин.
Отриману солянку на зиму потрібно розкласти по скляних банках, закатати і в перевернутому вигляді тримати під теплим покривалом до повного охолодження.
Блюдо з квасолі
Можна зробити заготовку у вигляді солянки на зиму з квасолі. Солянка з квасолею на зиму обов’язково сподобається всім. У підігрітому вигляді її можна їсти окремо. А в холодному вигляді стане прекрасним доповненням до будь-якого гарніру.
- Для приготування страви потрібно 1 кг квасолі. Продукт потрібно замочити на 10 годин у воді.
- Томати в кількості 2,5 кг нарізають часточками.
- Морква 1 кг подрібнюють за допомогою терки.
- Болгарський перець 1 кг ріжуть смужками.
- Лук 500 г ріжуть кільцями.
- Всі овочі змішують, солять, перчать, додають цукор, масло, оцет 5 мл і доводять масу до кипіння. Після цього варять ще дві години, періодично помішуючи вміст каструлі.
Готовий суп розкладають по стерилізованим банкам і закривають залізними кришками. Ємність потрібно перші дні зберігати в перевернутому вигляді, укутавши теплим пледом.
Блюдо з огірків
Популярністю серед господинь користується наступний рецепт. «Для солянки з огірків на зиму беру такі компоненти:
- по три помідори і огірки, нарізаю їх тонкими смужками;
- дві невеликі цибулина ріжу скибочками;
- одну велику моркву подрібнюю на тертці;
- часник нарізаю невеликими шматочками;
- пучок кропу дрібно шаткую.
Всі компоненти змішую, додаю цукор 15 г і масло 150 мл. Маса готова для розподілу по банкам.
Окремо готую розсіл. У літр води додаю 10 г солі, 15 мл оцту. Як тільки закипить, маринад вливаю до овочів. Банки укладаю у велику ємність з водою і стерилізують 17 хвилин.
Готові солоні овочі можна відкрити взимку і варити будь-яку страву з додаванням корисних і смачних овочів ».
На зиму з капусти можна законсервувати блюдо з огірками солоними.
- Капусту шаткують, одну морквину труть на тертці, дві цибулини ріжуть півкільцями.
- Солоні огірочки приблизно 300 г і один болгарський перець ріжуть соломкою.
- У каструлю спочатку всипають сіль і цукор, листочок лаврушки і запашний перець горошком. На цей шар поміщають всі інші нарізані овочі. Вливають оцет 30 мл і масло 25 мл. Томатну пасту 60 г змішують з водою і теж відправляють до маси.
- Гасити овочеву суміш потрібно приблизно годину. Потім солянку розподіляють по банках, закривають.
Закриті банки маринованих овочів перевертають вниз шийкою і загортають теплим покривалом до того, поки не охолоне вміст. Вміст в консервах можна зберігати тривалий час.
Кабачки для зими
Можна приготувати смачну солянку з кабачків на зиму.
- Для солянки потрібно 3 кг кабачків, помідорів 1,5 кг, болгарських перців 5 штук, 1 гострий перець, зубчики двох головок часнику. Всі вимиті і очищені овочі потрібно прокрутити через м’ясорубку.
- В отриману суміш додають 200 г цукру, 60 г солі, 200 мл олії і 60 мл оцту. Варити потрібно приблизно 25 хвилин.
- Овочеву солянку в гарячому вигляді розподіляють по банках і закочують.
Консервована солянка виходить дуже смачною і її можна зберігати тривалий час.
Існує й інший рецепт солянки з кабачками для зимового зберігання в банках.
- Буде потрібно 1, 5 кг чищених від шкірки і нутрощі кабачків. Овоч потрібно нарізати кубиками і присипати на 15 хвилин сіллю.
- Чищену морква потрібно натерти на тертці, цибулю нарізають кубиками. Відправляють на сковороду з маслом для обсмажування.
- Помідори обдають окропом, знімають шкірку, ріжуть часточками і відправляють в каструлю для гасіння. У процесі варіння їх потрібно розім’яти виделкою для отримання однорідної маси.
- З кабачка вичавлюють рідина, і відправляю на сковороду для обсмажування.
- Всі овочі з’єднують, всипають сіль і цукор. Варити потрібно ще 20 хвилин.
- За кілька хвилин до зняття з вогню додають петрушку, лимонну кислоту і мелений перець.
Гарячий, готовий суп розкладають по банках, закочують і вкривають теплим рушником до остаточного охолодження
Leave a Reply