Рецепти приготування овочевої солянки в банках на зиму пальчики оближеш



Солянка з капусти на зиму або з будь-якого іншого овоча неодмінно припаде до смаку всім членам сім’ї і гостям. Процес консервації буде простим, якщо слідувати рекомендаціям і покрокового опису, що є в кожного рецепту.

капустяне страва

Овочева солянка з капустою на зиму виходить вишуканіше і смачніше, якщо разом з нею засолити інші овочі.

  • Потрібно 2,5 кг свіжої капусти нашаткувати.
  • Приблизно 700 г цибулі ріжуть півкільцями.
  • За 1 кг моркви і болгарського перцю ріжуть кубиками.
  • Для солянки з капусти потрібно помідорів приблизно 500 г, їх теж потрібно порізати кубиками.
  • Нарізані овочі з’єднують в одній каструлі, вливають олію 200 мл, всипають сіль 10 г і цукор 100 г.
  • Після того, як маса закипить, варять ще 17 хвилин.

Солянку з капусти на зиму розподіляють по банках і закочують залізними кришками. Після охолодження зберігати слід у прохолодному місці.

консервація овочів

Є ще один улюблений господарками рецепт солянки на зиму в банках, який краще зробити з ранньої капусти. До складу включено багато овочів, тому користь велика, а смак – просто пальчики оближеш!

  • Капусту, приблизно 2,5 кг миють і шаткують смужками.
  • Морква близько 2 кг очищають і ріжуть кільцями.
  • Болгарський перець попередньо потрібно очистити від насіння і плодоніжки, а потім нарізати пластинками.
  • Лука теж потрібно 2 кг. Овоч нарізають кільцями.
  • Склад не обходиться без огірків, близько 1 кг. Їх ріжуть брусочками.
  • Томати миють, ошпарюють окропом, знімають шкірку і роблять томатну масу за допомогою терки.
  • Після того, як овочі буду приготовлені, приступають до смаження моркви і цибулі. Потім приєднують і всі інші інгредієнти. Гасити слід близько 45 хвилин.
  • Солянку потрібно розлити по банках і в кінці додати оцет (на 1 літр 30 мл).

Суп з капустою потрібно закатати і перевернути шийкою вниз. Зберігати під теплим пледом близько двох діб, після чого можна переносити банки на постійне місце зберігання.

рецепт солянки

Солянка з капусти на зиму виходить як магазинні соління в поєднанні з томатною пастою. Рецепт простий у виконанні, особливо, якщо виконувати рекомендації покроково.

  • Заготовляємо капусту (3 кг). Очищаємо її від верхнього листя і дрібно шаткуємо.
  • Морква (1 кг) подрібнюють за допомогою терки, цибулю (350 г) нарізають скибочками.
  • Всі овочі з’єднують і тушкують протягом 40 хвилин.
  • Потім приєднують томатну пасту 350 г, цукор і сіль.
  • За кілька хвилин до зняття сковороди з вогню, додають оцет 150 мл.

Овочевий зимовий суп розподіляють по банках, закочують і в перевернутому вигляді зберігають під теплим одягом приблизно дві доби.

Серед рецептів солянки на зиму в банках можна знайти з додаванням цвітної капусти. Овочева заготівля з цвітної капусти на зиму виходить дуже соковита і смачна, а приготування займе трохи часу.

  • Суцвіття цвітної капусти поділяють на більш дрібні пучки, які опускають на пару хвилин в підсолену киплячу воду. Після цього потрібно перекласти частини на друшляк, щоб стекла вся зайва вода.
  • Перці болгарські в кількості 2 штук потрібно очистити від плодоніжок і насіння, після цього нарізати смужками.
  • Дві цибулини ріжуть невеликими шматочками.
  • Зубчики однієї головки часнику розділяють навпіл.
  • У підготовлені банки викладають запашний перець горошком 5-6 штук, лаврушку, зернову гірчицю 8 штук. Потім приходить черга овочів. Останнім шаром так само стає набір первинних спецій.
  • Окремо готується розсіл. У воду всипають сіль і чекають поки вона закипить. Після цього заливають овочеву нарізку на 15 хвилин і зливають для повторного кип’ятіння. Знову заливають вміст банок і закривають залізними кришками.

Консервацію з овочів перевертають догори дном, як тільки остигне, можна переміщати банки в прохолодне місце на тривале зберігання.

Сині овочі в доповненні до капусти

Солянка без грибів на зиму виходить з будь-яких овочів. Але найбільше нагадати грибний присмак, наприклад, печериць, допоможуть баклажани.

баклажани на столі

Солянка з баклажанами і капустою на зиму радує своїми яскравими фарбами і відмінним смаком. Як приготувати солянку без стерилізації допоможе докладний письмо.



  1. Капусту (3 кг) дрібно шаткують, можна використовувати спеціальну тертку.
  2. З томатів (1,5 кг) необхідно отримати сік. Тому свіжі овочі пропускають через м’ясорубку.
  3. Цибулини 1,5 кг ріжуть кільцями.
  4. Баклажани (1,5 кг) потрібно нарізати кубиками, посипати сіллю і залишити на 17 хвилин. За цей час вийде вся гіркота.
  5. Всі овочі з’єднують в одній ємності і тушкують приблизно 50 хвилин.
  6. Потім вливають оцет 75 мл і залишають гаситися ще на 5 хвилин.

Отриману солянку на зиму потрібно розкласти по скляних банках, закатати і в перевернутому вигляді тримати під теплим покривалом до повного охолодження.

Блюдо з квасолі

Можна зробити заготовку у вигляді солянки на зиму з квасолі. Солянка з квасолею на зиму обов’язково сподобається всім. У підігрітому вигляді її можна їсти окремо. А в холодному вигляді стане прекрасним доповненням до будь-якого гарніру.

страви з баклажанів



  • Для приготування страви потрібно 1 кг квасолі. Продукт потрібно замочити на 10 годин у воді.
  • Томати в кількості 2,5 кг нарізають часточками.
  • Морква 1 кг подрібнюють за допомогою терки.
  • Болгарський перець 1 кг ріжуть смужками.
  • Лук 500 г ріжуть кільцями.
  • Всі овочі змішують, солять, перчать, додають цукор, масло, оцет 5 мл і доводять масу до кипіння. Після цього варять ще дві години, періодично помішуючи вміст каструлі.

Готовий суп розкладають по стерилізованим банкам і закривають залізними кришками. Ємність потрібно перші дні зберігати в перевернутому вигляді, укутавши теплим пледом.

Блюдо з огірків

Популярністю серед господинь користується наступний рецепт. «Для солянки з огірків на зиму беру такі компоненти:

  • по три помідори і огірки, нарізаю їх тонкими смужками;
  • дві невеликі цибулина ріжу скибочками;
  • одну велику моркву подрібнюю на тертці;
  • часник нарізаю невеликими шматочками;
  • пучок кропу дрібно шаткую.

Всі компоненти змішую, додаю цукор 15 г і масло 150 мл. Маса готова для розподілу по банкам.

Окремо готую розсіл. У літр води додаю 10 г солі, 15 мл оцту. Як тільки закипить, маринад вливаю до овочів. Банки укладаю у велику ємність з водою і стерилізують 17 хвилин.

Готові солоні овочі можна відкрити взимку і варити будь-яку страву з додаванням корисних і смачних овочів ».

огірки страви

На зиму з капусти можна законсервувати блюдо з огірками солоними.

  1. Капусту шаткують, одну морквину труть на тертці, дві цибулини ріжуть півкільцями.
  2. Солоні огірочки приблизно 300 г і один болгарський перець ріжуть соломкою.
  3. У каструлю спочатку всипають сіль і цукор, листочок лаврушки і запашний перець горошком. На цей шар поміщають всі інші нарізані овочі. Вливають оцет 30 мл і масло 25 мл. Томатну пасту 60 г змішують з водою і теж відправляють до маси.
  4. Гасити овочеву суміш потрібно приблизно годину. Потім солянку розподіляють по банках, закривають.

Закриті банки маринованих овочів перевертають вниз шийкою і загортають теплим покривалом до того, поки не охолоне вміст. Вміст в консервах можна зберігати тривалий час.

Кабачки для зими

Можна приготувати смачну солянку з кабачків на зиму.

  • Для солянки потрібно 3 кг кабачків, помідорів 1,5 кг, болгарських перців 5 штук, 1 гострий перець, зубчики двох головок часнику. Всі вимиті і очищені овочі потрібно прокрутити через м’ясорубку.
  • В отриману суміш додають 200 г цукру, 60 г солі, 200 мл олії і 60 мл оцту. Варити потрібно приблизно 25 хвилин.
  • Овочеву солянку в гарячому вигляді розподіляють по банках і закочують.

кабачки для зими

Консервована солянка виходить дуже смачною і її можна зберігати тривалий час.

Існує й інший рецепт солянки з кабачками для зимового зберігання в банках.

  1. Буде потрібно 1, 5 кг чищених від шкірки і нутрощі кабачків. Овоч потрібно нарізати кубиками і присипати на 15 хвилин сіллю.
  2. Чищену морква потрібно натерти на тертці, цибулю нарізають кубиками. Відправляють на сковороду з маслом для обсмажування.
  3. Помідори обдають окропом, знімають шкірку, ріжуть часточками і відправляють в каструлю для гасіння. У процесі варіння їх потрібно розім’яти виделкою для отримання однорідної маси.
  4. З кабачка вичавлюють рідина, і відправляю на сковороду для обсмажування.
  5. Всі овочі з’єднують, всипають сіль і цукор. Варити потрібно ще 20 хвилин.
  6. За кілька хвилин до зняття з вогню додають петрушку, лимонну кислоту і мелений перець.

Гарячий, готовий суп розкладають по банках, закочують і вкривають теплим рушником до остаточного охолодження

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*