Рецепти заготівлі з кабачків і патисонів на зиму



Консервування – кращий спосіб зробити запаси на зиму. Дуже приємно відкривати потім свої власні заготовки в холодну пору року і насолоджуватися смачними овочами власного виробництва.

Патисони та кабачки універсальні, тому для засолювання овочі підходять добре, а за смаковими відчуттями не поступаються навіть маринованим огіркам. З патисонів можна зробити багато різноманітних заготовок. Крім цього, вартість їх набагато нижче, тому можна не тільки побалувати свою родину смаколиками, а й заощадити гроші. Дізнаємося, як заготовлювати і поєднувати в одній закрутки кабачки і патисони та як замаринувати овочі без стерилізації.

Заготівля в банках

Даний спосіб консервування відрізняється простотою і легкістю виконання. Результат перевершить всі очікування – овочі виходять соковитими і ніжними на смак.

Що потрібно:

  • щіпка чорного перцю;
  • патисони;
  • голівка часнику;
  • дві моркви;
  • оцтова есенція 9% – столова ложка;
  • свіжий кріп і петрушка;
  • масло рослинне;
  • цукровий пісок, сіль.

Дрібно нарізаємо моркву і патисони брусками, окремо шаткуємо зелень і часник. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо і додаємо до смаку сіль, цукор і спеції. Далі вливаємо ложку оцту.

Маринувати потрібно кілька годин, потім консервуємо. Таким способом можна за короткий час заготовити патисони на зиму.

хрусткі патисони

Для маринування краще брати молоді овочі з ще м’якою шкіркою, тоді закуска виходить набагато смачніше.

хрусткі патисони

Для приготування знадобляться:

  • молоді патисони;
  • часник велика головка;
  • смородина (листя);
  • сіль, перець горошком;
  • хрін;
  • кріп;
  • дистильована вода.

Візьміть овочі, поріжте на половинки. У підготовлену банку опустіть всі інгредієнти, поверх укладіть патисони. Далі необхідно закип’ятити воду і додати туди цукровий пісок, сіль. Після того як розсіл буде готовий, залийте ним до країв банки і прикрийте кришками зверху на десять хвилин.

По закінченню цього часу злийте з патисонів розсіл в каструлю, закип’ятіть і знову розлийте по банках. Закрутіть кришками. Такі мариновані патисони можна подавати як гарнір до основної страви.

Патисони та кабачки, мариновані з цибулею

Ви ніколи не пробували смачні мариновані кабачки і патисони? Цей рецепт використовували ще наші бабусі. Спосіб приготування складний, але результат того вартий.

кабачки в банку

Які продукти знадобляться:

  • кабачки і патисони – 500 грамів кожного виду;
  • цибуля ріпчаста – чотири головки;
  • оцет – три столових ложки;
  • часник – три зубчики;
  • запашний горошок – 4 штуки;
  • цукровий пісок – одна велика ложка;
  • кріп і петрушка – по одному пучку;
  • гвоздика – кілька штук;
  • лавровий лист – п’ять штук;
  • сіль за смаком.

В першу чергу ретельно обполіскувати овочі, вирізаємо плодоніжки. Далі заливаємо їх окропом на п’ять хвилин, ріжемо на великі шматочки і поміщаємо в холодну воду на одну годину. Маринування кабачків і патисонів має відбуватися виключно за таким принципом, навіть якщо не дуже хочеться чекати отмеренного часу.

В цей час очищаємо часник і цибулю, крупно нарізаємо, слідом крупно рубаємо кріп і петрушку. У скляну ємність наливаємо оцтову 9% есенцію, а потім кладемо часник з цибулею, лавровий лист, перець, гвоздику, зелень і безпосередньо самі овочі. Має вийти свого роду асорті з різних інгредієнтів.

Для маринаду необхідно закип’ятити воду і додати в рідину цукровий пісок і сіль. Цим киплячим розчином заливаємо овочі, даємо їм охолонути, потім каструлю закриваємо кришкою і прибираємо в прохолодне місце на 2 дні. Ну, ось і все, закуска з патисонів і кабачків готова, її можна подавати до столу!



Стерилізованим чином таке асорті може зберігатися довгий час.

 «Краснодарська» ікра

Чудова закуска з овочів, хороший бюджетний рецепт. Заготівля виконується з кабачками і свіжими помідорами, солодким болгарським перцем, морквою, цибулею і обов’язково часником. До речі, такий рецепт ікри можна застосовувати не тільки для кабачків, але і для баклажанів. Деякі навіть йдуть далі, роблячи асорті з декількох овочів відразу.

краснодарська ікра

Кількість продуктів розраховане на двадцять літрових банок:

  • часник – 300 грамів;
  • молоденький кабачок – близько двох кілограмів;
  • солодкий болгарський перець – один кілограм;
  • петрушка свіжа – два пучка;
  • ріпчаста цибуля – 500 грамів;
  • цукровий пісок – 200 грам;
  • оцтова есенція (9%) – 50 грам;
  • червоні помідори – кілограм;
  • сіль – 80 грам;
  • рослинно масло – 500 грам.

Якщо хочете, щоб ікра була гостріше, за бажанням можна додати 1 стручок гострого перцю.

Деяким складно уявити, як виглядають заготовки з кабачків і патисонів на зиму, але наші рецепти з фото допоможуть не тільки в процесі закрутки, а й стануть чудовою мотивацією, адже така закуска на святковому столі приємно здивує гостей.

рецепти ікри



Спосіб приготування ікри не займе багато часу:

  1. Овочі помити, відрізати денця, натерти на тертці. Якщо кабачок буде надто багато виділяти соку, його потрібно віджати.
  2. Морквину помити, очистити шкурки, натерти на тертці. Ріпчасту цибулю очищуємо і дрібно нарізаємо. Перець болгарський чистимо від насіння і ріжемо на десять рівних частин дрібною соломкою. Помідори ріжемо на дві частини. Часник чистимо і ділимо на часточки.
  3. Зелень помити, відкласти в сторону.
  4. Візьміть м’ясорубку і пропустіть зелень, помідори і часник в одну ємність.
  5. Розігрійте масло в каструлі і на повільному вогні пасеруйте цибулю. У цю ж ємність киньте морква і тушкуйте 10 хвилин.
  6. В овочеву масу необхідно засипати цукор, сіль і оцет.
  7. У цибулю з морквою заливається суміш з помідорів. Чекаємо, коли закипить, потім опускаємо перець з кабачками.

Ікру необхідно довести до кипіння і на повільному вогні протримати ще близько 60 хвилин. По закінченню можна додати ложку запашного перцю.

Якщо ікру на зиму без стерилізації закриття. Запасіться терпінням і почніть процес підготовки тари. Необхідно прокип’ятити в каструлі залізні кришки. Далі банки потрібно помити з содою і простерилізувати в звичайній духовці. Коли все буде підготовлено, охолоджене асорті можна переливати в банки. Ікру закатати кришками і перевернути піддонами вгору. Укрийте консервовані кабачки рушником до наступного ранку.

Така консервація відмінно підійде для святкового столу.

Ікру можна зробити з тими ж інгредієнтами, тільки з патисонів – виходить нічим не гірше. Замариновані овочі можна використовувати в салатах, супах і як самостійне блюдо.

засолка

Тільки досвідчені господині знають, як засолити патисони на зиму, а в засоленном вигляді ці овочі нічим не гірше огірків. Легкий рецепт засолу припаде до смаку кожній господині завдяки швидкості готування. Є, звичайно, багато варіантів, як солити цей овоч, але ми зупинимося на найпопулярнішому рецепті.

Молоді овочі діаметром приблизно 7 см необхідно вимити, покласти в скляну ємність, перемішати з листям селери, вишні, м’яти, хріном і часником. Зверху все це справа потрібно закрити листочками порічок. Підготувати маринад і залити вже в охолодженому вигляді патисони.

Зберігати заготовку з патисонів в сухому місці, а краще в льосі, де темно і прохолодно. Солоні овочі сподобаються всім домочадців, особливо в зимовий період часу, коли так хочеться з’їсти щось смачне і корисне.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*