Більшість садівників звикли експериментувати з різними методами консервації. Незмінною популярністю користуються швидкі мариновані кабачки з медом і часником. Консервація відрізняється приємним кисло-солодким смаком. Класичні рецепти маринаду не містять цукру, що робить їх більш корисними. Наявність спецій надає нейтральному смаку овочів особливі виразні нотки.
Рецепт швидкої закуски
Кабачки багаті різними вітамінами і мікроелементами. Вони корисні для вживання в свіжому і консервованому вигляді. Одним з швидких і дуже смачних є приготування маринованих кабачків з медом і часником.
Рецепт кабачків маринованих з медом підходить для щоденного вживання в їжу або прикраси святкового столу. У готовому вигляді без зміни смакових якостей маринад зберігається в закритих банках до 1 місяця.
Складові:
- півкілограма плодів;
- 3 зубчики часнику;
- 2 ложки рідкого меду;
- 100 мілілітрів рослинного масла;
- 2 ложки оцтової кислоти;
- пів чайної ложки солі;
- кінза, петрушка або інша зелень.
При приготуванні малосольних кабачків допускається використовувати інші спеції і зелень на свій смак.
- Підготовка овочів. Для страви використовуються тільки молоді плоди, на яких не загрубіла шкірка. Якщо вони встигли визріти, то тверду шкірку попередньо знімають, а насіння видаляють. Плоди ретельно промивають, обрізають кінчики. Потім їх нарізають тонкими скибочками уздовж довжини. Такий метод нарізки прискорює процес маринування до двох годин. Готові овочі залишають на 30-40 хвилин для випускання соку. Після цього блюдо готується миттєво.
- Підготовка розсолу. Якщо використовується кристалізований мед, його попередньо розтоплюють на водяній бані до рідкого стану. Кінзу і петрушку з кропом промивають і дрібно нарізають. Часточки часнику пропускають через чеснокодавку. У зелень вводять рослинне масло. Кабачки мариновані на основі оливкового масла виходять дуже смачними. Останнім додають оцет. Всі інгредієнти з’єднують і ретельно перемішують.
- Приготування страви. З нарізки зливають весь сік. Після цього перемішують кабачки в медовому маринаді, намагаючись не пошкодити тонкі смуги. Нарізку залишають в соусі на 2 години.
Кабачки, мариновані з медом і часником, згортають трубочками і прикрашають гілочками зелені. Страва готова до вживання. Цей спосіб відноситься до категорії легкого і швидкого приготування.
Рецепт консервації на зиму
Мариновані овочі виходять дуже смачними не тільки в літню пору. Особливою популярністю у садівників користуються рецепти з медом на зиму. Овочі, закриті в банки, виходять соковитими і просоченими спеціями.
Складові:
- 5 кг кабачків;
- рідкий мед з розрахунку 2 столові ложки на 1 кг;
- 2.5 склянки рослинного масла;
- 5 зубчиків часнику;
- сіль перець;
- 1 лимон середніх розмірів.
Для консервації використовуються молоді плоди невеликих розмірів.
- Підготовка плодів. Перші приготуємо кабачки. У перезрілих овочів видаляють тверду шкірку і насіння. Плоди нарізають кружальцями або ділять на четвертини, якщо довжина невелика. Після цього овочі солять і залишають на півгодини дати сік.
- Підготовка зелені. За бажанням для соусу використовують зелень. Кращий смак дає кінза і петрушка. Слід зазначити, що після консервації зелень втрачає свій смак і аромат. По 1 пучку промивають і дрібно нарізають. До зелені додають порубаний часник, рослинне масло і лимонний сік.
- Підготовка маринаду. Якщо мед кристалізувався, його розтоплюють на водяній бані. При нагріванні стежать, щоб температура меду не піднялася вище 60 градусів. В іншому випадку він втрачає свої корисні властивості. Всі інгредієнти з’єднують. Маринад добре перемішують.
- Приготування страви. Готовий соус з’єднують з нарізкою. Суміш залишають замаринувати на 4-5 годин в холодильнику. Після цього готову масу кип’ятять протягом 15 хвилин на слабкому вогні і розкладають по заздалегідь стерилізованих банках. Заготовки закочують кришками.
Остившая консервація зберігається протягом тривалого часу в прохолодному місці.
Рецепти маринадів можуть відрізнятися. Єдине, що їх об’єднує – це незмінно відмінний смак, який робить заготовку одним з улюблених зимових і літніх страв.
Leave a Reply