Сучасні домогосподарки не надто прагнуть робити заготовки на зиму, але абсолютно даремно, адже смачні соління порадують всіх домочадців. Розглянемо, як швидко зробити огірки в гірчичному маринаді.
Простий рецепт маринованих огірочків
Виконати заготовку, дотримуючись такої рецепт, як мариновані огірки в гірчичною заливці на зиму, під силу будь-якій господині, адже всі інгредієнти доступні, а спосіб приготування простий і не потребує багато часу і сил.
Буквально за кілька хвилин можна зробити смачний соус і порізати огірочки, а в результаті весь зимовий період дбайлива господиня буде радувати родину смачними заготовками. Пропонуємо, як тільки настане сезон збору огірків, зробіть «на пробу» кілька баночок закрутки. Розглянемо, як приготувати огірки в гірчичною заливці.
Що знадобиться:
- огірочки – два кілограми;
- цукровий пісок – півсклянки;
- рафінована олія – півсклянки;
- кухонна сіль – дві великі ложки;
- гірчиця в порошку – одна велика ложка;
- перець мелений – одна чайна ложечка;
- оцтова кислота – 1/2 частина склянки.
Кількість інгредієнтів розраховане на п’ять порцій.
Спосіб приготування:
- Підготовка інгредієнтів. Огірочки ретельно вимити і нарізати уздовж.
- Готуємо соус. Цукровий пісок, перець і гірчицю ретельно перемішайте. Солити потрібно в останню чергу. У соус влийте оцет і соняшникову олію.
- Тепер заливкою потрібно полити солоні огірки, перемішати.
- У заправці овочі маринують три години. Тільки після цього консервуємо по банкам, заливаємо розсолом, закриваємо.
- Процес стерилізації складає двадцять хвилин.
- Поки банки знаходяться гарячі, їх потрібно закрутити.
Рецепт закрутки дійсно простий, впорається навіть та господиня, яка раніше ніколи не пробував консервувати овочі на зиму.
Мариновані огірки під соусом
Овочі для цього рецепта необхідно відбирати якісні: огірки повинні бути тверді й однакові за розмірами.
Складові:
- свіжі огірки – три кілограми;
- порошкова гірчиця – 40 грам;
- цукор – 3/5 склянки;
- стакан олії;
- сіль – дві великі ложки;
- велика головка часнику;
- суміш з різних перців – одна столова ложка;
- стакан 9% оцтової кислоти;
- 300 мл окропу.
Процес приготування:
- Перебираємо огірки, звільняємо їх від плодоніжки, використовуючи поролонову губку, ретельно миємо.
- Щоб овочі були соковитими і смачними, їх потрібно обов’язково вимочити.
- Наріжте огірки кружечками, не дуже дрібно. Далі необхідно обсушити нарізку за допомогою паперового рушника.
- Засолка огірків повинна початися з приготування підливи. Змішайте сіль з гірчицею, додайте цукровий пісок і перець. Добре перемішайте соус – маса повинна по консистенції бути схожою на сметану. Повільно влийте в суміш оцтову кислоту і рафінована олія.
- Тепер овочі потрібно залити гірчичним соусом, добре помішуючи, можна навіть руками. Такий салатик повинен маринуватися в заливці приблизно три години.
- Часник очистити і дрібно нарізати, висипати в ємність з овочами. Нехай заготівля ще настоїться одну годину.
- Через деякий час овочі можна розкласти по банках, залити все огірковим розсолом.
- Банки закриття стерилізованими кришками, довести до кипіння.
- Тепер закрийте ємності, залиште їх на ніч в будинку. Потім можна прибирати в підвал.
Отже, консервовані огірки в гірчичному соусі готові! Їх можна подавати як самостійне блюдо або в поєднанні з м’ясом, картоплею, куркою. Це смачна закрутка дозволить кожній господині урізноманітнити меню і задовольнити запити домочадців. Головне – консервування проводите в гарному настрої, і тоді все вийде.
Рецепт без термообробки
Існує величезна кількість варіантів консервації, а сам процес консервування можна спростити. Для цього рекомендуємо скористатися рецептом з огірків в гірчичному соусі без стерилізації.
Що знадобиться:
- свіжі огірочки – 7 кілограмів;
- суцвіття зеленого кропу;
- чиста вода – 5 літрів;
- часник – три головки;
- листочки вишні, смородини і дуба;
- корінці хрону;
- перець горошком – 5 штук;
- сіль – 350 грам;
- гірчиця порошкова – 0,5 столової ложки;
- гострий перчик – 2 штуки.
Щоб огірки в соусі на зиму сподобалися, необхідно дотримуватися деяку послідовність в процесі заготовки:
- Огірки промити і залишити в прохолодній воді на п’ять годин.
- Поки овочі замочують, закип’ятіть вказану кількість води.
- Заздалегідь підготуйте трилітрову скляну тару. Зазначений в рецепті обсяг огірків повинен поміститися в три банки.
- У стерилізовані банки шарами укладіть прянощі і огірки: спочатку зелень, листя і часник, потім – плотненько овочі, накрийте їх наступним шаром зелені і прянощів. Виконання такої заготовки на зиму не займе багато часу.
- Тепер необхідно приготувати розсіл. Візьміть раніше прокипяченную воду, насипте туди необхідну кількість харчової солі.
- Залийте розсолом банки і додайте гірчицю.
- Ємність закрити. Такі заготовки краще зберігати в холодильнику.
- Готовий продукт можна спробувати на смак через місяць.
Зроблені за цим рецептом огірки в гірчичною заливці володіють чудовим смаком, будуть хрусткими і смачними.
В запасі у кожної господині повинно бути якомога більше смачної консервації. Наступний рецепт огірків без стерилізації в гірчичною заливці на зиму відрізняється швидкістю приготування і дивовижним смаком.
Складові:
- перець мелений;
- оцет 9% – 250 мілілітрів;
- сіль – 0,5 склянки;
- рафінована олія – 250 мілілітрів;
- цукор – 200 мг;
- огірки – п’ять кілограмів;
- дві головки часнику.
Спосіб приготування:
- Щоб було легше зробити на зиму огірки, їх необхідно розрізати на кілька рівних частин. Помістіть в каструлю, перемішайте зі спеціями і залиште в такому стані на кілька годин.
- Замариновані овочі розкладіть по тарам (баночки повинні бути стерилізовані).
- Щоб зберегти засолені овочі до зими, потрібно заготовку теж стерилізувати.
Хочемо сказати, що який би спосіб приготування не був вибраний, перш ніж прибирати заготовку на зберігання, потрібно залишити ємності на два дні в теплі. Рецепти огірків в гірчичною заливці на зиму допоможуть вам порадувати себе і близьких смачними заготовками в зимовий період часу.
Leave a Reply