З синенькі можна приготувати безліч різноманітних закусок. Заготовки на зиму будуть радувати всю сім’ю і гостей до кінця холодного періоду. Кожній господині хочеться порадувати свою сім’ю чимось смачненьким, особливо якщо на вулиці холодно і про деякі продукти в зв’язку з періодом року зовсім слід забути. Синенькі на зиму – прекрасний варіант в даній ситуації.
Баклажани з медом і часником
Цим рецептом можна порадувати рідних в будь-який час. Тим більше цей рецепт можна віднести до простих рецептами.
Необхідні продукти:
- синенькі – 800 г;
- сіль;
- часник – велика головка;
- олія соняшникова – 150 мл;
- перець горошком – 5 шт .;
- мед – 2 ст. л .;
- оцет – 100 мл;
- вода.
Як приготувати баклажани в медовому маринаді на зиму:
- Підготовлені плоди висипають в ємність і добре миють. Обрізають з двох сторін і очищають від шкірки. Можна очищати смужками, так буде більш оригінально.
- Ріжуть кільцями або пластинками. Засипають сіллю і залишають на годину.
- Часник очищають і ріжуть на кілька частин. Чим більше, тим баклажани мариновані будуть смачніше.
- Перед обсмажуванням помити овочі та осушити паперовими рушниками. Обсмажують з двох сторін.
- Дві баночки, ємністю півлітра, наповнюють обсмаженими овочами з часником.
- У сковороду вливають воду, приблизно 300 мл. Додають перець. Якщо ви любитель гіркого, то можна додати гострий перець. Доводять маринад до кипіння. Додають оцет, через кілька хвилин – решту інгредієнтів.
- Дають медової суміші покипіти кілька хвилин.
- Заповнюють банки маринадом і закочують кришками, без стерилізації. Мариновані з медом синенькі готові!
Баклажани з базиліком і медом на зиму
Баклажани на зиму прекрасно виглядають на столі. Закуска містить безліч вітамінів, які зміцнять організм взимку.
Необхідні продукти:
- синенькі – 1 кг;
- томати – 0.5 кг;
- часник – головка;
- базилік – 3 гілочки;
- мед – 3 ст. л .;
- масло і оцет – 100 г;
- оцет – 4 ст. л .;
- сіль.
Як приготувати баклажани з базиліком:
- Синенькі миють і шаткують кружечками. Товщина шматочків – 1 см.
- Для приготування соусу в ємність кладуть сіль, овочі і заливають водою. Готують 3 хвилини.
- Перекладають на друшляк проварені овочі і промивають холодною водою. Залишають на 20 хвилин, повторно промивають.
- Томати шаткують кільцями і укладають на самий низ каструлі. Далі поміщають синенькі. Варять 5 хвилин. Додають оцет, мед, сіль, масло. Варять 10 хвилин.
- Нашатковану базилік і часник поміщають в ту ж каструлю. Готують ще 5 хвилин.
- Закуску перекладають в ємності і консервують.
Консервація на зиму з базиліком готова!
вогник
Вогник відомий кожному. Рецепт до божевілля простий, але на смак блюдо сподобається справжнім поціновувачам гірких закусок.
Необхідні інгредієнти:
- синенькі – 3 кг;
- часник – 3 головки;
- болгарський перець – 1 кг;
- гострий перець – 3 шт .;
- оцет – 150 мл;
- соняшникова олія – 150 мл;
- сіль.
Як приготувати баклажани вогник:
- Овочі миють і шаткують кільцями. Товщина кілець повинна бути не менше 7 міліметрів, інакше після обсмажування вони стануть дуже тонкими.
- Солять і чекають, коли синенькі дадуть сік. Після обсмажують.
- Перець, часник чистять і ріжуть. Ніжки видаляють. У гострому перці залишають насіння, які додають особливу пікантність. Передавлюють через м’ясорубку
- В окремій ємності раскалівают масло і вливають в овочеву суміш. Солять і додають оцет.
- У підготовлені банки розкладають синенькі і заливають соусом. Повторюють шари, поки баночка не заповниться.
- Готову страву перед подачею повинна промаринуватися як мінімум добу. Якщо заготовлює на зиму баклажани, баночки повинні пройти стерилізацію.
Баклажани на зиму в медовому соусі
Цей цікавий баклажановий рецепт здивує кожного гостя. Приготовану страву виходить трохи гострим і з солодким присмаком. Баклажани з медом на зиму добре виглядають як на буденному столі, так і на святковому.
Необхідні інгредієнти:
- синенькі – 1 кг;
- цибуля – 1 шт .;
- часник – 1 шт .;
- мед – 150 мл;
- перець чилі – 4 шт .;
- коріандр і французька гірчиця – 1 ст. л .;
- гвоздика і лавровий лист – 4 шт .;
- сіль – 4 ч. л .;
- винний оцет – 5 ст. л .;
- оливкова олія – 400 мл.
Як приготувати:
- Овочі миють, прибирають хвостики і ріжуть шматочками.
- Поміщають на деко, який завчасно був змазаний олією.
- Залишають на 15 хвилин при температурі 200 градусів.
- Овочі, що залишилися перемивають і шаткують дрібними шматочками.
- Сковороду розігрівають і обсмажують овочі на маслі, вводять спеції і тримають ще 3 хвилини.
- Решту масла і мед переливають в посуд, вводять сіль і оцет. Трохи прогрівають, заливка готова.
- Банки стерилізують. Розкладають шарами смажені овочі та соус. Потім банки наповнюють заливкою. До цього рецепту підходять і інші соуси, але цей самий вдалий.
- Банки закупорюють і залишають до повного охолодження. Зберігають в прохолодному місці. Їсти салат можна вже три тижні.
Медово-баклажанна закуска
Ця страва виглядає дуже апетитно і дуже корисно. Основний інгредієнт сприятливо позначається на роботі серця і стабілізує водний обмін.
Необхідні інгредієнти:
- синенькі – 3 кг;
- оцет – 200 г;
- мед – 1 ст. л .;
- часник – 150 г;
- гіркий перець – 3 шт.
Як приготувати:
- Плоди перемивають, очищають і засипають сіллю. Залишають на 3 години.
- Часник і перець перемивають і очищають. Пропускають через м’ясорубку. Складають в каструлю, вводять спеції і мед, чекають закипання.
- Синенькі миють від солі і обсмажують.
- Відразу зі сковорідки поміщають в маринад і перекладають в банку. Банки повинні бути стерилізовані. Без стерилізації заготівля зіпсується.
- Наповнені банки накривають кришками, ставлять в духову шафу на 20 хвилин. Температура при цьому повинна бути 180 градусів.
- Отриманий продукт закочують, залишають на 1 – 2 дні.
- Вживати закуску можна через тиждень. Баночки зберігають в прохолодному місці.
Поради по приготуванні
Ті, хто люблять гостре, під час приготування насіння перцю не викидають. Пікантність страви регулюють залежно від смакових потреб.
У рецептах краще використовувати липовий мед. Потрібні найякісніші продукти кімнатної температури. Для приготування можна використовувати смажені, варені, запечені плоди. Для консервування використовують невеликі плоди, без пустот, з маленькими насінням, щільною і м’якою м’якоттю. Щоб нарізані плоди не потемніли, їх занурюють у солону і підкислену воду.
Щоб прибрати гіркоту, нарізані плоди засипають сіллю і проколюють виделкою. Перед приготуванням слід обмацати все синенькі. Вони повинні бути пружними і жорсткими одночасно. Тільки з таких продуктів вийде смачна закуска.
Безумовно, баклажани самі по собі дуже корисні. Проте, в поєднанні з іншими продуктами вони насичуються ще більшою кількістю корисних речовин. Виконуючи всі зазначені поради та вказівки, можна приготувати найсмачнішу закуску.
Leave a Reply