Кращі рецепти заготовки на зиму кабачків з кетчупом чилі



Замаринуй для своєї сім’ї кабачки з кетчупом чилі на зиму! Злегка гострі і хрусткі, вони цілком підійдуть до страв з м’яса, до тарілки зі спагеті, послужать закускою для алкогольних напоїв. У таких кабачків щільна консистенція, з ніжним томатним присмаком, але явного смаку кетчупу не відчувається. При бажанні томатний соус чилі можна замінити більш стриманим кетчупом з паприкою або шашличним соусом. Але для гостроти відчуттів краще використовувати саме чилі.

Кабачки з гострим соусом

Рекомендується використовувати кабачки молоденькі, з тонкою і ніжною шкіркою.

Необхідні продукти:

  • молочної стиглості кабачки – 1 – 5 кг;
  • 1/3 склянки чилі або іншого гострого кетчупу;
  • 2 ч. Л. солі;
  • горошини чорного перцю – 10 шт .;
  • 50 г цукру;
  • 80 г яблучного оцту;
  • 2 склянки очищеної питної води.

Цей рецепт на зиму розрахований на 1,5 літра консервації. Таку заготовку оптимально законсервувати в банки по 0,5 л, в крайньому випадку – по одному літру. Порція з такої ємності швидко витрачається.

Зверніть увагу! Розкладати отриманий салат в банки різної висоти (1 л і 0,5 л) незручно, тому що при стерилізації необхідно наливати в каструлю для їх кип’ятіння воду на різний рівень.

Починається консервація кабачків з підготовки овочів. Їх миють і нарізають кільцями по 0,5 мм. Банки обов’язково стерилізують над парою, а кришки кип’ятять у воді 15 хвилин. У кожну з банок кидають горошини чорного перцю (по 5 шт.) І доверху накладають кабачки. Підготовлену таким способом банку заливають питною водою кімнатою температури, щоб визначити точний обсяг для приготування маринаду.

правила консервування

Для створення підливи в ємність відповідного розміру вливається вода і додаються інгредієнти, зазначені в рецепті: сіль, оцет, цукор, соус чилі. Все змішують і ставлять на плиту до моменту закипання рідини. Після кип’ятять розчин приблизно 4 – 5 хвилин, а потім киплячий маринад вливають в заповнені банки і накривають кришками.

Кабачки в маринаді ставлять в ємність для подальшої стерилізації. Щоб скло під час нагрівання не лопнуло, рекомендується покласти на дно каструлі бавовняну тканину або махровий рушник, а потім заповнити каструлю гарячою водою і помістити в неї заповнені банки.

Як рекомендують рецепти, після того як вода закипить, півлітрові банки стерилізуються протягом 10 хвилин. Якщо необхідно стерилізувати банки розміром в 1 літр, то вони повинні стояти в киплячій воді близько чверті години.

Потім гарячі банки кабачків з кетчупом чилі обережно виймають з каструлі з киплячою водою (бажано мати спеціальне пристосування), перевертають і накривають вовняною ковдрою. Остигнули банки відносять на зберігання в підвальне приміщення. Пробувати мариновані кабачки з кетчупом чилі бажано після закінчення 2 – 3 місяців. За цей час маринад оживляти кабачки повністю.

кетчуп з кабачками



Деякі рецепти свідчать, що такі салати консервують на зиму без стерилізації. Досить банку з кабачками залити три рази маринадом з киплячої каструлі, а потім герметично закатати.

Кабачки з приправою по-корейськи для моркви

Любителям східної кухні рекомендуємо законсервувати кабачки з кетчупом на зиму по-корейськи.

Необхідні інгредієнти:

  • 3 кг незрілих кабачків;
  • 280 мл гострого томатного кетчупу;
  • томатний кетчуп звичайний – 250 мл;
  • сіль – 25 г;
  • 5 г приправи для корейської моркви;
  • 1 неповна склянка рафінованої соняшникової олії;
  • цукор – 170 г;
  • 2 невеликі головки часнику.

Кабачки нарізають великими кубиками. У великій ємності змішують всі інгредієнти, але часник кладуть пізніше. Кабачки гасяться близько півгодини після того, як закипить вміст каструлі. За 10 хвилин до закінчення готування в ємність з кабачками додається натертий часник.

інгредієнти для кетчупу з кабачками

Після закінчення кип’ятіння салат розкладіть в банки і стерилізують. Потім консерви закриваються герметично кришками і поміщаються під плед для повного охолодження. Коли температура консервації зрівняється з температурою повітря, заготовку можна відносити на зберігання.

Кабачковий салат «Пальчики оближеш»

Кабачки з кетчупом чилі на зиму за цим способом приготування не присмачуються спеціями. Можна використовувати тільки звичайний склад інгредієнтів для маринаду. В результаті виходять досить смачні кільця кабачків з чилі на зиму. Така заготовка під назвою «Пальчики оближеш» прекрасно буде виглядати навіть на столі в святковий день.

Буде потрібно таку кількість інгредієнтів:

  • 3 кабачка або цукіні;
  • 250 г питної води;
  • 3 гілочки петрушки;
  • 1/3 склянки гострого кетчупу з помідорів;
  • 2 десертні ложки цукру;
  • сіль – 1 ст. л .;
  • 6 – 10 шт. горошин чорного перцю;
  • 50 г винного або столового оцту.

Цієї кількості інгредієнтів досить, щоб приготувати 700-грамову банку законсервованих кабачків.

Кабачки вимити під струменем води і нарізати у формі кілець товщиною в 1 см. Стерильну банку з насипаним на дно перцем наповнити нарізаним овочем. Бажано укладати їх щільно один до одного.

Для маринаду слід використовувати тільки очищену воду для пиття. Бажано брати рідину з колодязя або свердловини, а не з-під крана. У каструлю поміщаються вода, кетчуп, цукор і сіль. Все проваривается приблизно 3 хвилини. За цей час соляні кристали і цукор повинні повністю розчинитися.

Цей на зиму рецепт свідчить, що по закінченні цього часу в маринад доливається оцет, а розсіл знову доводиться до кипіння. Після кабачки заливаються маринадом з киплячою каструлі, а зверху поміщають гілочку петрушки. Стерилізують банки в киплячій воді протягом 8 хвилин, потім герметично закривають простерилизованной кришкою. Потім консервовані кабачки з кетчупом чилі накривають махровим рушником, а після охолодження закачування поміщається в комори приміщення для зберігання.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*