Хочете смачний яблучний пиріг? У нас є 8 найпопулярніших рецептів



Доброго дня! Яблука люблять все. Цей корисний фрукт знаком всім дорослим і дітям. Його вживають в свіжому або запеченому вигляді. З яблук готують дуже смачне варення, джеми і навіть, салати. Яблука – це найкраща начинка для пирогів, тому я і вирішила написати в цій статті, як піч його величність яблучний пиріг, рецепти з фото якого я збирала багато років.

Неймовірною популярністю у господинь користується бісквітний пиріг з яблуками «Шарлотка», я ще дуже люблю Цвєтаєвський пиріг і класичні яблучні пироги з дріжджового тіста. На сьогоднішній день, існує безліч рецептів, як можна смачно приготувати яблучний пиріг. Пропоную вам найкращі і популярні з них.

зміст:

  1. Рецепт Марини Цвєтаєвої
  2. Американський пиріг
  3. Пиріг по-польськи
  4. Царський пиріг з коньяком
  5. сметанний пиріг
  6. Пиріг на кефірі
  7. Пиріг з сиром
  8. Класичний дріжджовий пиріг

Хочете смачний яблучний пиріг? У нас є 8 найпопулярніших рецептів

Пиріг за рецептом Марини Цвєтаєвої

Хочете смачний яблучний пиріг? У нас є 8 найпопулярніших рецептів

Цвєтаєвський пиріг з яблуками – дивовижна випічка, як для повсякденного, так і святкового столу.

На тісто знадобиться:

  • Масло вершкове – сто п’ятдесят грамів.
  • Сіль – щіпка.
  • Просіяне пшеничне борошно – двісті п’ятдесят грамів.
  • Сто грам сметани 20-відсоткової жирності.
  • Розпушувач тесту – одна чайна ложка.

Для заливки:

  • одне яйце.
  • Двісті двадцять грамів цукру.
  • Охолоджена сметана – двісті п’ятдесят грамів.
  • Кориця – одна чайна ложка.
  • Борошно – дві столові ложки.

Для начинки потрібно п’ять кисло-солодких яблук середнього розміру. На приготування такого пирога піде одну годину. Рецепт розрахований на шість порцій.

Розтоплене вершкове масло, змішуємо зі сметаною до отримання однорідної маси. Просіяне разом з розпушувачем борошно поступово підсипає в цю масу. Тісто має вийти м’яким. Скачує його в кульку, загортаємо у плівку і прибираємо на холод, наприклад в холодильник, на сорок хвилин. Очищаємо яблука від шкірки і нарізаємо тонкими пластинками.

Приступаємо до приготування заливки. Збиваємо виделкою або вінчиком яйце. Змішуємо сметану, цукор і корицю і додаємо в цю суміш збите яйце. Добре перемішуємо і додаємо частинами борошно. Щоб отримати однорідну масу, заливку потрібно збити міксером протягом трьох хвилин, поки не утвориться піна.

Охолоджене тісто розгортаємо. Пласт викладаємо у форму, попередньо змащену маслом, утворюючи бортики. Нарізані пластинками яблука і розкладаємо по всій поверхні тіста. Потім заливаємо пиріг приготовленої заливкою і відправляємо в духовку для випічки.

Заливний пиріг потрібно піч при температурі сто вісімдесят градусів п’ятдесят хвилин. Подивіться, як виглядає апетитний цветаевский пиріг з яблуками, рецепт і фото якого наведені вище.

Американський пиріг (не фільм, а справжній пиріг)

Хочете смачний яблучний пиріг? У нас є 8 найпопулярніших рецептів

Традиційний американський яблучний пиріг дуже популярний серед пекарів-любителів. Його печуть без яєць. Для такої випічки потрібно:

  • Борошно – триста грамів.
  • Вісім штук яблук сорту «Гренні-Сміт».
  • Масло вершкове – двісті грамів.
  • Пів чайної ложки лимонного соку.
  • Дві чайні ложки крохмалю.
  • Двісті двадцять грамів цукру.
  • Вода – одна чайна ложка.
  • Сіль і кориця на смак.

Час приготування становить дві години. Така кількість продуктів розраховано на шість порцій.

Покрокова інструкція:

  1. Підігріваємо вершкове масло до кімнатної температури і нарізаємо на дрібні шматочки. Просіваємо борошно з сіллю, додаємо подрібнене масло і розтираємо до отримання крихт. Потім змішуємо воду з лимонним соком і тонким струменем вливаємо в суху суміш. Замішуємо тісто, скачуємо його в грудку і прибираємо в прохолодне місце на півгодини.
  2. Вимиті яблука очищаємо від шкірки, ріжемо на дольки. Скроплюємо їх лимонним соком, додаємо до них цукор і крохмаль. Все ретельно перемішуємо.
  3. Охолоджене тісто ділимо на дві третини. Більший шматок розгортаємо і викладаємо у форму для запікання діаметром двадцять два сантиметри. Поверхня тесту проколюємо виделкою. Потім рівномірно викладаємо шматочки яблук і накриваємо другим розкатаним шаром тіста. Краї пирога скручуємо, а посередині робимо отвір. Злегка збитим яйцем змащуємо поверхню тесту і посипаємо цукром. Це не обов’язково.
  4. Розігріваємо духовку до ста вісімдесяти градусів і відправляємо пиріг пектися – рівно на одну годину.

Таку випічку потрібно подавати остигнула, щоб не витікала начинка.

Швидкий пиріг по-польськи

Хочете смачний яблучний пиріг? У нас є 8 найпопулярніших рецептів


Варшавський яблучний пиріг – дуже смачний десерт, на приготування якого піде всього лише сорок хвилин. Рецепт такого пирога розрахований на шість персон і складається з наступних інгредієнтів:

  • Пшеничне борошно – двісті грамів.
  • Манна крупа – двісті грамів.
  • Цукор – двісті грамів.
  • Вершкове масло – сто грамів.
  • один лимон.
  • сім яблук.
  • Цедра лимона і кориця на смак.

Спочатку готуємо начинку. Вимиті яблука без шкірки натираємо на крупну тертку. Щоб натерта маса не потемніла, поливаємо її лимонним соком. Потім додаємо корицю і цедру апельсина. На дно форми для випічки укладаємо Пекарській папір. Цей пиріг насипний, тому без паперу не обійтися. Варіант змащування форми просто маслом в даному випадку не підійде.

Змішуємо манну крупу, борошно, цукровий пісок і розпушувач. На дно форми висипаємо третю частину борошняної суміші і добре її разравниваем. На поверхню викладаємо третину тертих яблук, потім знову насипаємо борошняну суміш, чергуючи шари. На самий верх викладаємо нарізаний шматочками маргарин або вершкове масло.

Випікати варшавський пиріг потрібно в розігрітій до двохсот градусів духовці сорок п’ять хвилин. Якщо зверху з’явилася скориночка, значить, пиріг вже спікся. Його перекладають на блюдо, охолоджують і подають до столу. Дотримуючись покроково всі етапи, спекти дивовижно смачний варшавський пиріг не складе труднощів навіть початківцю кулінарові.

Царський пиріг з коньяком

Хочете смачний яблучний пиріг? У нас є 8 найпопулярніших рецептів

Пишний царський яблучний пиріг – справжній витвір кулінарів. Це відмінний десерт для святкового столу.

Для його приготування потрібні такі інгредієнти:

  • Півтора склянки борошна на тісто, два з половиною склянки на посипання і дві столові ложки для приготування начинки.
  • Вершкове масло – вісімдесят п’ять грамів для тіста, сто п`ятнадцять грам для посипання і сорок грам на начинку.
  • Одне куряче яйце і один жовток в тісто і два яйця і один білок – для начинки.
  • Одна столова ложка сметани в тісто і півсклянки в начинку.
  • П’ятдесят грам цукру на тісто, на присипку – два з половиною склянки і стільки ж для начинки.
  • Десять грам розпушувача на тісто і стільки ж в посипання.
  • Два пакети ванільного цукру – один в начинку і один – в посипання.
  • Сіль – щіпка.
  • Коньяку 50 мл.
  • Вісімсот грам яблук кисло-солодких.

Спочатку робимо тісто. У мисці змішуємо сухі інгредієнти – розпушувач, борошно, цукор і сіль. Потім додаємо топлене вершкове масло. Все це ретельно перетираємо і додаємо яйця, сметану. Добре вимішуємо тісто, загортаємо в харчову плівку і ставимо на холод на тридцять хвилин.



Змішуємо всі інгредієнти для посипання: спочатку ванілін, розпушувач, борошно і цукор, потім розтоплене вершкове масло. Все ретельно перетираємо і ставимо в холодне місце.

Останнім етапом буде приготування начинки. Очищені від шкірки яблука нарізаємо скибочками. Додаємо масло вершкове, ванілін і цукор. Тушкуємо п’ять хвилин, вліяваем коньяк. В окремій ємності збиваємо цукор з яйцями і борошном, вливаємо сметану і гарненько збиваємо вінчиком. Протушенние яблука з’єднуємо з збитою заливкою і відставляємо.

Остигнуло тісто, розгортаємо і викладаємо в круглу форму для запікання. На дно ємності можна покласти пергамент або змастити форму маслом. Тісто потрібно викласти так, щоб по краях були бортики. На його поверхню викладаємо начинку.

Дістаємо з холодильника крихту, ще раз перетираємо, поки вона не стане дрібної і однорідною. Потім рівномірно розподіляємо її по поверхні.

Відправляємо пиріг в духовку для випікання з температурою сто вісімдесят градусів на п’ятдесят хвилин. Тертий царський пиріг дістаємо з форми, даємо охолонути. Прикрасити таку випічку зверху можна цукровою пудрою.

Сметанний пиріг з яблуками

Хочете смачний яблучний пиріг? У нас є 8 найпопулярніших рецептів

Це ніжна і дуже смачна випічка, яку можна приготувати за сорок хвилин.

Для такої здоби потрібно:

  • Борошно – дві склянки.
  • Яйце – одна шт.
  • Один стакан сметани 20-відсоткової жирності.
  • Сода 1/2 чайної ложки.
  • Сто двадцять грамів вершкового масла.
  • Один стакан цукру.
  • п’ять яблук.
  • Кориця на кінчику ножа і щіпка ванільного цукру.

Перетираємо вершкове масло зі ста грамами цукру, додаємо півсклянки сметани, соду. Потім додаємо борошно і замішуємо тісто. Форму протираємо маслом. На дно розкладаємо тісто, формуючи невеликі бортики. Очищаємо від шкірки яблука і нарізаємо скибочками.

Робимо заливку: розтираємо одне яйце зі ста грамами цукру, додаємо півсклянки сметани і дві столові ложки борошна. Добре розмішуємо до отримання однорідної маси без грудочок. Для пікантності смаку можна додати трохи кориці і ванільного цукру. Випікаємо сметанно-яблучний пиріг в духовці при температурі сто сімдесят градусів сорок хвилин. Перед подачею на стіл, пиріг потрібно остудити.

Пиріг з яблуками на кефірі

Хочете смачний яблучний пиріг? У нас є 8 найпопулярніших рецептів

Він готується дуже легко і швидко. Ця пишна і ароматна випічка – справжні ласощі, як для всієї родини, так і для гостей.

Необхідні інгредієнти:

  • одне яйце.
  • Цукровий пісок – двісті грамів.
  • Кефір – один стакан.
  • Борошно пшеничне – дві склянки.
  • Півтори чайної ложки розпушувача.
  • Дві третини склянки рафінованої соняшникової олії.
  • Одне велике яблуко.
  • Для посипання цукрова пудра.

Збиваємо яйце з цукром, підливаємо кефір, повторно збиваємо. Потім підсипає борошно, розпушувач і перемішуємо до отримання однорідної маси. Додаємо до цього рослинне масло і знову збиваємо. Видаляємо у яблука серединку і нарізаємо його на шматочки. Змішуємо рідке тісто з нарізаними яблуками і виливаємо в форму для запікання.

Розігріваємо духовку до ста дев’яносто градусів і відправляємо пиріг на випічку. Випікати кефіру яблучний пиріг потрібно сорок п’ять хвилин. Перевірити його готовність можна за допомогою зубочистки.

Після того, як випічка охолоне, її можна витягати з ємності, злегка присипати пудрою і подавати на стіл.

Яблучний пиріг з сиром

Хочете смачний яблучний пиріг? У нас є 8 найпопулярніших рецептів

Це вдале поєднання солодкого тіста з фруктами і ніжною сирною заливкою.

Складові:

  • Пшеничне борошно – один стакан.
  • Вершкове масло – сто грамів.
  • Цукровий пісок – двісті грамів.
  • Розпушувач тесту – одна чайна ложка.
  • Яйце куряче – два шт.
  • П’ять середніх яблук.
  • Сир – триста грамів.
  • Кефір – три столових ложки.

Охолоджене вершкове масло режим на шматочки і розтираємо зі ста грамами цукру. Додаємо один стакан борошна, 1/2 чайної ложки розпушувача і яйце. Замішуємо тісто так, щоб воно не прилипало до рук. При необхідності борошно можна досипати. Одну третину тесту відрізаємо, загортаємо в харчову плівку і оговтується в морозилку, решту в плівці кладемо в холодильник.

Тепер можна приступити до приготування начинки. Вимиті яблука розрізаємо навпіл і видаляємо серцевину, ріжемо на тонкі часточки.

Далі готуємо сирну заливку. За допомогою вилки розминаємо сир, щоб не було грудочок. Змішуємо з кефіром, яйцем і цукром, що залишився. Досипаємо ванільний цукор і розпушувач – пів чайної ложки. Гарненько все перемішуємо і отримуємо солодку однорідну густу масу.

Дістаємо охолоджене в холодильнику тісто, розкладаємо на форму, роблячи не великі бортики. Дно форми встеляли пекарської папером, змащеній олією. Шар тесту повинен бути дуже тонким. На його поверхню рівномірно викладаємо нарізані яблука.

Зверху посипаємо тертим тестом з морозилки. Відправляємо пиріг на випічку в духовку з температурою сто вісімдесят градусів на одну годину.

Класичний дріжджовий пиріг

Хочете смачний яблучний пиріг? У нас є 8 найпопулярніших рецептів

Більш пишним і красивим з усіх виходить яблучний пиріг на дріжджовому тесті. Інгредієнти для приготування тіста:

  • Борошно пшеничне – триста п’ятдесят грамів.
  • Молоко – сто п’ятдесят грамів.
  • Сухі дріжджі – одна чайна ложка.
  • Сіль – пів чайної ложки.
  • Цукровий пісок – дві столові ложки.
  • Куряче яйце.
  • Маргарин або вершкове масло – п’ятдесят грамів.

Для начинки потрібно взяти п’ять яблук середнього розміру. Бажано використовувати фрукти кислих сортів. Цукор і кориця на смак, в залежності від кислотності фруктів і одне яйце для змащування поверхні пирога перед випічкою. Дріжджі висипаємо в тарілку, заливаємо водою.

На одну чайну ложку сухих дріжджів потрібно п’ять чайних ложок води. Ми залишаємо на п’ятнадцять хвилин, потім перемішуємо, додаємо молоко, борошно, цукор. В результаті вийде дріжджова бовтанка.

Після того, як бовтанка спіниться, можна замішувати тісто. Сіль і цукор змішуємо, додаємо решту просіяне борошно. Збиваємо окремо яйце, потім вливаємо його в суху суміш, додаємо розм’якшене вершкове масло і все ретельно перетираємо. В отриману крихту виливаємо дріжджову бовтанку, перемішуємо. Борошно при необхідності можна досипати.

Тісто має вийти м’яким, при цьому не розтікатися. Накриваємо його на двадцять хвилин кришкою. Потім відкриваємо і знову вимішуємо його до однорідності. Після цього тісто накриваємо і ставимо в тепле місце, поки вона не подвоїться в обсязі, потім знову перемішуємо і даємо ще раз підійти.

Готове тісто розгортаємо за розміром форми. Змащуємо форму маслом і присипаємо борошном. Пласт тесту викладаємо на форму так, щоб її краї зсередини були повністю закриті. Надлишок тіста, який виходить за бортики зрізаємо. Їм можна прикрасити пиріг перед випічкою.

Таку заготовку накриваємо плівкою і залишаємо на півгодини. Начинку з яблук можна приготувати по-різному. Очищені яблука нарізаємо на дольки і розладжуватися на поверхні тесту. Також яблука можна обсмажити на вершковому маслі до напівготовності, остудити і викласти на тісто.

Начинку бажано робити перед самою закладкою в пиріг, щоб яблука не потемніли. Зверху її можна присипати корицею і цукром.

Краї пирога змащуємо злегка збитим яйцем і оговтується в заздалегідь розігріту духовку. Випікати такий дріжджовий пиріг потрібно при температурі двісті градусів шістдесят хвилин. Випечений пиріг ще гарячим змащуємо вершковим маслом, щоб пом’якшити корочку, а потім посипаємо пудрою.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*