Існує безліч варіантів приготування найрізноманітніших і смачних страв і салатів з перцю. Особливо популярні заготовки на зиму з болгарського перцю. Тому питання про те, як маринувати перці, напевно цікавий багатьом.
На сьогоднішній день існують різні рецепти, як можна зробити таку заготовку в банках. Болгарський перець маринують цілком або шматочками з додаванням різних соусів і маринадів.
Пропонуємо вам кращі варіанти своїх рецептів таких закруток на зиму. Особливість всіх цих рецептів в тому, що консервація відбувається без стерилізації
Рецепт 1. Солодкий перець в томатній пасті
Це відмінна закуска на зиму, яка підійде до будь-якого столу.
Щоб зробити таку закрутку будуть потрібні наступні інгредієнти:
- П’ять кілограм болгарського перцю, бажано різного кольору.
- Півлітра томатної пасти або соусу.
- Два літри води.
- Сто грам солі.
- Сто сімдесят грам оцту.
- Сто п’ятдесят грам цукрового піску.
- Двісті мілілітрів соняшникової олії.
Спочатку розводимо томатну пасту в воді, потім додаємо до неї сіль, цукор, оцет і рослинне масло. У промитих перцях видаляємо серцевину з насінням, потім розрізаємо їх уздовж на чотири частини і укладаємо в закипілий маринад.
Заготівлю потрібно проварити двадцять хвилин, потім укласти в чисті банки і щільно закрити. Ось така закрутка без стерилізації – відмінна ароматна закуска, яка урізноманітнює ваше меню взимку.
Рецепт 2. Маринований болгарський перець цілком
Для закрутки об’ємом на три літри потрібно: солодкий перець, півкілограма цукру, чотириста грамів оцту дев’ятивідсотковий концентрації і три столові ложки солі.
Добре промитий, очищений від серцевини і плодоніжок перець проколюємо голкою і укладаємо в каструлю. Потім заливаємо овочі холодною водою і доводимо до кипіння. Бланшовані перці витягаємо з каструлі і укладаємо в стерилізовані скляні ємності.
Воду, яка використовувалася для варіння перців, використовуємо для приготування маринаду. Додаємо в неї сіль, цукор і змішуємо з рослинним маслом. Перед тим, як заправка закипить, виливаємо в неї уксус.Кіпящім маринадом заливаємо перці і закочує кришками. Гарячу заготовку перевертаємо догори дном, гарненько укутуємо і даємо охолонути. Охолоджений солодкий перець в маринаді відправляємо на зберігання в підвал.
Рецепт 3. Болгарський перець в гострому маринаді
Для такої заготовки потрібно кілька інгредієнтів:
- Перець болгарський – три кілограми.
- Часник – три середніх головки.
- Перець гострий – п’ять стручків.
- Хрін – два-три кореня.
- Сіль – один стакан.
- Олія соняшникова – триста мілілітрів.
- Оцет яблучний – двісті п’ятдесят мілілітрів.
Добре вимиті солодкі перці очищаємо від нутрощів, потім проварюємо протягом трьох хвилин і опускаємо в холодну воду. Очищаємо корінь хрону, стручки гіркого перцю звільняємо від насіння і плодоніжок, чистимо часник.
Підготовлені компоненти пропускаємо через м’ясорубку. Натираємо солодкий перець гострої сумішшю зсередини. Після чого обвалюють овочі в солі і укладаємо цілком в банки.
Кожен шар необхідно пересипати цієї ж сумішшю. Кип’ятимо соняшникову олію, охолоджуємо його і додаємо оцет. Заливаємо перці холодним маринадом, закриваємо щільно капроновою кришкою і ставимо в темне і прохолодне місце на зберігання.
Солодкий перець за цим рецептом виходить гострим на смак і з пікантним ароматом.
Leave a Reply