З помідорів чері роблять різні страви. Цей овоч відмінно поєднується з іншими овочами, різними приправами, зеленню, сиром. А ось, що приготувати з помідорів чері так, щоб страва вийшла смачною, красивим і по-справжньому святковим? Сьогодні ми про це і розповімо. Ми пропонуємо вам найкращі рецепти, які можна подавати не тільки до повсякденного, але й святкового столу.
1. Сонечка з помідорів чері
Для приготування цієї святкової закуски потрібно:
- тарталетки;
- стиглі томати;
- маслини без кісточки;
- Зелена цибуля;
- салатні листя;
- кріп петрушка;
- часник – 1 головка;
- яйце куряче – 3 шт .;
- майонез – 100 г;
- твердий сир – 200-250 г.
приготування:
Промити помідори, просушити. Очистити від лушпиння часник, подрібнити на тертці. Таким же чином подрібнити сир. Змішати терті продукти з майонезом. Наповнити часниково-сирною масою тарталетки.
Обполоснути зелень, цибульні пір’ячко, салатні листя і розкласти на паперовому рушнику, щоб позбутися від залишків води.
Дрібно нарізати цибулю, зелень. Посипати сирно-часниковий шар цибулею і зеленню. Тепер прийшов час зайнятися найцікавішим – виготовленням сонечок. І в цій справі ви можете задіяти дітей.
Розрізати навпіл помідори, викласти їх посередині тарталеток прямо на зелень.
Потім розрізати навпіл маслини і прикласти до томатів. Таким чином, вийде тулуб і голова. Зробити невеликі отвори на шкірці томатів і увіткнути в них часточки маслин. З майонезу можна зробити очі, акуратно викладаючи їх ножем або зубочисткою.
Ось і все смачне, ароматне і святкове блюдо готове, а найголовніше, що для його приготування вам не буде потрібно багато часу.
Розкласти на тарілці салатні листя, і поверх них викласти тарталетки.
2. Канапе з моцарелою і помідорами чері
Перелік продуктів:
- чері – 10 шт .;
- моцарелла – 10 шматочків;
- оливкова олія – 3 столові ложки;
- білий бальзамічний оцет – 2 столові ложки;
- базилік – 20 листочків;
- сіль велика;
- шпажки або зубочистки.
приготування:
Промити помідори, розрізати на дві частини, полити бальзамічним оцтом і оливковою олією. Обполоснути листочки базиліку, просушити і побризкати маслом.
Тепер залишилося зібрати канапки. Наколоти на шпажку половинку помідора серцевиною всередину, потім надіти кульку сиру, наколоти пару листочків базиліка і на самий верх половинку помідора опуклою частиною до верху.
Такі канапе можна подавати на стіл відразу ж після приготування. Смачного!
3. Фаршировані помідори черрі
Для приготування цієї ситної і дуже смачною закуски вам буде потрібно:
- чері (бажано великі) – 12 шт .;
- цибуля ріпчаста – 2 головки;
- масло рослинне без запаху для обсмажування;
- м’ясо (курка, свинина) – 600 г;
- часник – 6 зубчиків;
- сіль, перець чорний мелений;
- зелень петрушки.
приготування:
Промити помідори, обсушити, зрізати верхівку пластом і вибрати за допомогою чайної ложки внутрішність. М’якоть дрібно порізати.
Очистити від лушпиння цибулю, дрібно нашаткувати і обсмажити на олії до повного пом’якшення.
Покласти в сковорідку до цибулі, нарізку з томатної м’якоті, посолити, приправити перцем і протушкувати під кришкою 5-7 хвилин.
Перемолоти м’ясо на фарш. По закінченню готування додати в овочеву масу фарш, подрібнений часник і дрібно нарізану зелень. Гарненько перемішати суміш.
Залишилося нафарширувати томати, перекласти на деко, вистелений фольгою, і відправити заготовки в духову шафу.
Запікати таку закуску потрібно не менше півгодини при температурі 200 градусів. Виходить відмінне блюдо на вечерю, яке сподобається і дорослим і дітям.
4. Серденька з томатів черрі
Це не тільки дуже смачне, але і оригінальне блюдо, яке можна приготувати до дня закоханих.
Зробити такий шедевр простіше простого. Їм можна прикрасити салати або викласти на тарілці з м’ясом, куркою або рибою. Все залежить від вашої фантазії. Вам буде потрібно всього лише два компонента – стиглі томати черрі і гострий ніж.
Розріжте томати навскіс, щоб «попки» залишилися цілими. Частини з плодоніжками відкладіть в сторону, вони вам не знадобляться. Решта частини складіть щільно один до одного зрізаними місцями. Ось і все сердечка з томатів готові. Закріпити їх можна шпажкою або зубочисткою.
5. Черрі фаршировані мідіями
Ця страва напевно сподобається гурманам морепродуктів.
Як зробити такі ласощі вдома смачно і швидко, дивіться нижче.
Необхідні продукти:
- помідори – 300 г;
- мідії, консервовані в олії (бажано зі спеціями) – 120 г;
- кріп – 1 невеликий пучок;
- цибуля синій (кримський) – ½ головки;
- вершковий сир без спецій – 120 г;
- сметана – 40 г;
- сіль перець.
приготування:
Спочатку потрібно підготувати помідори для фарширування: перемити, просушити, зрізати верхівку, і за допомогою маленької ложки вибрати м’якоть.
Наступний крок – приготування соусу. Промити зелень, дрібно нарізати. Очистити часник, пропустити через прес.
Змішати в піалі сметану з сиром, часником і зеленню. Гарненько посолити і приправити перцем.
Викласти з баночки морепродукт і перекласти на паперову серветку, щоб прибрати залишки жиру. Занадто великі мідії потрібно розрізати навпіл.
На дно кожної помідори покласти приблизно по половинці чайної ложки сирної маси. Вставити посередині мідії, і пару часточок цибулі.
Прикрасити таке святкове блюдо можна залишилася зеленню кропу.
6. Мариновані печериці з черрі на зиму
Компоненти для закуски:
- помідори – 500 г;
- дрібні грибочки – 600 г;
- оцет столовий – 100 мл;
- вода – 2 л;
- цукор – 8 столових ложок;
- сіль – 1 десертна ложка;
- олія соняшникова без запаху – 100 мл;
- гвоздика – 6 бутонів;
- лаврушка – 6 шт .;
- суміш з перців – 2 щіпки;
- барбарис – 2 щіпки.
приготування:
Покласти в воду все спеції, влити олію і оцет. Поставити маринад на середній вогонь і закип’ятити. Закинути в киплячий розсіл гриби. Занадто великі печериці можна розрізати навпіл.
Проварити 5-7 хвилин. Потім покласти туди ж помідори і проварити ще 3 хвилини. Додати під кінець варіння лавровий лист і дрібно нарізану зелень. Зняти з вогню, накрити кришкою і дати настоятися десять хвилин. Потім поставити каструлю в холодну воду.
Після повного охолодження, перекласти вміст в баночки, закрити капроновими кришками і поставити в холодильник для просочення. Вже через добу смачна і ароматна закуска буде готова до дегустації.
Leave a Reply