Ось що можна приготувати з помідорів чері – 6 відмінних рецептів



З помідорів чері роблять різні страви. Цей овоч відмінно поєднується з іншими овочами, різними приправами, зеленню, сиром. А ось, що приготувати з помідорів чері так, щоб страва вийшла смачною, красивим і по-справжньому святковим? Сьогодні ми про це і розповімо. Ми пропонуємо вам найкращі рецепти, які можна подавати не тільки до повсякденного, але й святкового столу.

Ось що можна приготувати з помідорів чері - 6 відмінних рецептів

1. Сонечка з помідорів чері

Для приготування цієї святкової закуски потрібно:

  • тарталетки;
  • стиглі томати;
  • маслини без кісточки;
  • Зелена цибуля;
  • салатні листя;
  • кріп петрушка;
  • часник – 1 головка;
  • яйце куряче – 3 шт .;
  • майонез – 100 г;
  • твердий сир – 200-250 г.

приготування:

Ось що можна приготувати з помідорів чері - 6 відмінних рецептів

Промити помідори, просушити. Очистити від лушпиння часник, подрібнити на тертці. Таким же чином подрібнити сир. Змішати терті продукти з майонезом. Наповнити часниково-сирною масою тарталетки.

Обполоснути зелень, цибульні пір’ячко, салатні листя і розкласти на паперовому рушнику, щоб позбутися від залишків води.

Дрібно нарізати цибулю, зелень. Посипати сирно-часниковий шар цибулею і зеленню. Тепер прийшов час зайнятися найцікавішим – виготовленням сонечок. І в цій справі ви можете задіяти дітей.

Розрізати навпіл помідори, викласти їх посередині тарталеток прямо на зелень.

Ось що можна приготувати з помідорів чері - 6 відмінних рецептів

Потім розрізати навпіл маслини і прикласти до томатів. Таким чином, вийде тулуб і голова. Зробити невеликі отвори на шкірці томатів і увіткнути в них часточки маслин. З майонезу можна зробити очі, акуратно викладаючи їх ножем або зубочисткою.

Ось і все смачне, ароматне і святкове блюдо готове, а найголовніше, що для його приготування вам не буде потрібно багато часу.

Розкласти на тарілці салатні листя, і поверх них викласти тарталетки.

2. Канапе з моцарелою і помідорами чері

Ось що можна приготувати з помідорів чері - 6 відмінних рецептів


Перелік продуктів:

  • чері – 10 шт .;
  • моцарелла – 10 шматочків;
  • оливкова олія – ​​3 столові ложки;
  • білий бальзамічний оцет – 2 столові ложки;
  • базилік – 20 листочків;
  • сіль велика;
  • шпажки або зубочистки.

приготування:

Промити помідори, розрізати на дві частини, полити бальзамічним оцтом і оливковою олією. Обполоснути листочки базиліку, просушити і побризкати маслом.

Тепер залишилося зібрати канапки. Наколоти на шпажку половинку помідора серцевиною всередину, потім надіти кульку сиру, наколоти пару листочків базиліка і на самий верх половинку помідора опуклою частиною до верху.

Такі канапе можна подавати на стіл відразу ж після приготування. Смачного!

3. Фаршировані помідори черрі

Ось що можна приготувати з помідорів чері - 6 відмінних рецептів

Для приготування цієї ситної і дуже смачною закуски вам буде потрібно:

  • чері (бажано великі) – 12 шт .;
  • цибуля ріпчаста – 2 головки;
  • масло рослинне без запаху для обсмажування;
  • м’ясо (курка, свинина) – 600 г;
  • часник – 6 зубчиків;
  • сіль, перець чорний мелений;
  • зелень петрушки.

приготування:

Промити помідори, обсушити, зрізати верхівку пластом і вибрати за допомогою чайної ложки внутрішність. М’якоть дрібно порізати.

Очистити від лушпиння цибулю, дрібно нашаткувати і обсмажити на олії до повного пом’якшення.



Покласти в сковорідку до цибулі, нарізку з томатної м’якоті, посолити, приправити перцем і протушкувати під кришкою 5-7 хвилин.

Перемолоти м’ясо на фарш. По закінченню готування додати в овочеву масу фарш, подрібнений часник і дрібно нарізану зелень. Гарненько перемішати суміш.

Залишилося нафарширувати томати, перекласти на деко, вистелений фольгою, і відправити заготовки в духову шафу.

Запікати таку закуску потрібно не менше півгодини при температурі 200 градусів. Виходить відмінне блюдо на вечерю, яке сподобається і дорослим і дітям.

4. Серденька з томатів черрі

Ось що можна приготувати з помідорів чері - 6 відмінних рецептів

Це не тільки дуже смачне, але і оригінальне блюдо, яке можна приготувати до дня закоханих.

Зробити такий шедевр простіше простого. Їм можна прикрасити салати або викласти на тарілці з м’ясом, куркою або рибою. Все залежить від вашої фантазії. Вам буде потрібно всього лише два компонента – стиглі томати черрі і гострий ніж.

Розріжте томати навскіс, щоб «попки» залишилися цілими. Частини з плодоніжками відкладіть в сторону, вони вам не знадобляться. Решта частини складіть щільно один до одного зрізаними місцями. Ось і все сердечка з томатів готові. Закріпити їх можна шпажкою або зубочисткою.

5. Черрі фаршировані мідіями

Ось що можна приготувати з помідорів чері - 6 відмінних рецептів

Ця страва напевно сподобається гурманам морепродуктів.

Як зробити такі ласощі вдома смачно і швидко, дивіться нижче.

Необхідні продукти:

  • помідори – 300 г;
  • мідії, консервовані в олії (бажано зі спеціями) – 120 г;
  • кріп – 1 невеликий пучок;
  • цибуля синій (кримський) – ½ головки;
  • вершковий сир без спецій – 120 г;
  • сметана – 40 г;
  • сіль перець.

приготування:

Спочатку потрібно підготувати помідори для фарширування: перемити, просушити, зрізати верхівку, і за допомогою маленької ложки вибрати м’якоть.

Наступний крок – приготування соусу. Промити зелень, дрібно нарізати. Очистити часник, пропустити через прес.

Змішати в піалі сметану з сиром, часником і зеленню. Гарненько посолити і приправити перцем.

Викласти з баночки морепродукт і перекласти на паперову серветку, щоб прибрати залишки жиру. Занадто великі мідії потрібно розрізати навпіл.

На дно кожної помідори покласти приблизно по половинці чайної ложки сирної маси. Вставити посередині мідії, і пару часточок цибулі.

Прикрасити таке святкове блюдо можна залишилася зеленню кропу.

6. Мариновані печериці з черрі на зиму

Ось що можна приготувати з помідорів чері - 6 відмінних рецептів

Компоненти для закуски:

  • помідори – 500 г;
  • дрібні грибочки – 600 г;
  • оцет столовий – 100 мл;
  • вода – 2 л;
  • цукор – 8 столових ложок;
  • сіль – 1 десертна ложка;
  • олія соняшникова без запаху – 100 мл;
  • гвоздика – 6 бутонів;
  • лаврушка – 6 шт .;
  • суміш з перців – 2 щіпки;
  • барбарис – 2 щіпки.

приготування:

Покласти в воду все спеції, влити олію і оцет. Поставити маринад на середній вогонь і закип’ятити. Закинути в киплячий розсіл гриби. Занадто великі печериці можна розрізати навпіл.

Проварити 5-7 хвилин. Потім покласти туди ж помідори і проварити ще 3 хвилини. Додати під кінець варіння лавровий лист і дрібно нарізану зелень. Зняти з вогню, накрити кришкою і дати настоятися десять хвилин. Потім поставити каструлю в холодну воду.

Після повного охолодження, перекласти вміст в баночки, закрити капроновими кришками і поставити в холодильник для просочення. Вже через добу смачна і ароматна закуска буде готова до дегустації.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*