Якщо вам набридли шаблонні магазинні торти, саме час освоїти мистецтво випікання кондитерських шедеврів самостійно. Особливою принадою мають вироби з ягодами вишні в поєднанні з найніжнішим кремом, які, безсумнівно, прикрасять найвишуканіший святковий стіл.
Спробуйте приготувати ніжний торт Насолода з вишнею і маскарпоне або інші смачні торти з нашої вибірки рецептів з фото і переконайтеся, що виготовляти кондитерські вироби будинку дуже просто і приємно!
Тортик «Насолода»
Цей торт недарма заслужив таку назву: поєднання ніжного бісквіту, повітряного крему, терпкою вишні і солодкого шоколаду – це смак справжнього блаженства! Готується цей шедевр дуже просто.
Тестова основа:
- Яйця курячі або качині – 3 штуки.
- Цукор-пісок – 100 г.
- Борошно біла – 150 г.
Для вершкового крему:
- Вершки для збивання 35% – 250 мл.
- Маскарпоне (або інший вершковий сир) – 250 г.
- Цукор – 150 г.
Додатково:
- Компот вишневий (який продається в магазині) – 1 літр.
- Темний шоколад, натертий на дрібній тертці – 100 г.
Через брак сиру маскарпоне, який є важливим компонентом торта, його можна зробити в домашніх умовах. Для цього потрібно взяти жирну сметану і покласти її на ніч на друшляк, застелений вчетверо складеною марлею. Через 12 годин з сметани стече вся сироватка, а в друшляку залишиться ніжний жирний сир.
Приготування:
А тепер переходимо безпосередньо до торту. Перш за все, необхідно приготувати рідке тісто: яйця потрібно збити з цукром міксером, потихеньку, маленькими порціями, всипаючи в яєчну суміш борошно. Приготоване тісто слід вилити у форму діаметром 26 см і випікати в духовці приблизно 20 хвилин.
На спечений бісквіт полити трохи компоту і рівномірно розподілити його по поверхні коржа. Тепер слід викласти на бісквіт витягнуті з компоту ягоди вишні (якщо в них є кісточки, то їх необхідно видалити) і покрити їх кремом.
Крем готується так: вершки збиваються з цукром, а потім перемішуються з сиром маскарпоне. Тепер торт можна посипати шоколадом і прибрати на кілька годин, а краще на ніч, в холодильник.
Бісквітний торт з вишнею
Розкішний торт з вершковим кремом, ароматними ягодами і солодкої глазур’ю з какао – ідеальне рішення для святкового десертного столу!
Знадобиться на тісто:
- Яйця – 10 штук.
- Цукор, борошно – по 450 г.
- Какао – 30 г.
Для крему з згущеного молока:
- Згущене молоко – 1 банка.
- Масло або маргарин – 200 г.
Для глазурі з какао:
- Молоко – 3 ст. л.
- Цукровий пісок – півсклянки.
- Масло вершкове – 50 г.
- Какао – 2 ст. л.
Додатково:
- Вишня заморожена – 300 г.
Приготування:
Спочатку потрібно підготувати вишню: видалити з неї кісточки, засипати ягоди цукром і прокип’ятити на повільному вогні хвилини 3. Потім слід відкинути ягоди на друшляк, щоб з них стік сік.
Тепер можна зайнятися тестом: яйця збивати з цукровим піском, поки суміш не збільшиться в об’ємі в 2 рази, потім всипати в суміш борошно і ще раз добре збити. Тісто слід розділити на дві половини, в одну з яких всипати какао.
Тепер потрібно по черзі випекти в духовці, розігрітій до 200 градусів, 2 коржа: білий і коричневий. Кожен корж випікається близько 20 хвилин: готовність потрібно перевірити зубочисткою. Поки коржі печуться, можна взятися за приготування крему. Це зробити дуже просто – треба лише збити згущене молоко з маслом міксером.
Кожен з випечених коржів необхідно розрізати ще на два коржі, і після цього можна зайнятися складанням торта. Викладаємо на блюдо коричневий корж, поливаємо його сиропом, викладаємо половину ягід і одну третину крему.
Зверху кладемо білий корж, який просочуємо сиропом і змащуємо кремом (ягоди на цей раз викладати не треба). Наступним піде коричневий корж, його, як і самий нижній, потрібно просочити сиропом, викласти на нього другу половину вишні і змастити кремом. Останнім коржем буде білий, його слід лише залити гарячою глазур’ю.
Глазур готується так: в сотейник наливають молоко, кладуть масло, всипають цукор і какао. Сотейник ставлять на повільний вогонь і варять суміш до загустіння.
Торт можна їсти після того, як він кілька годин постоїть у холодильнику.
Шоколадний торт з вишнею та коньяком
Приголомшливий торт з кремом, вишнею і коньяком – це десерт для справжніх гурманів!
Знадобиться для тіста:
- Цукор – 150 г.
- Яйце – 3 шт.
- Сметана – 200 мл.
- Борошно – 200 г.
- Розпушувач – 1 чайна ложка.
- Какао – 50 г.
- Мед – 50 мл.
Для шоколадного заварного крему:
- Шоколад темний – 60 г.
- Вода – 2 ст. л.
- Яйця – 2 шт.
- Молоко – 200 мл.
- Масло вершкове – 50 г.
- Борошно – 2 ст. л.
Також:
- Вишня – 300 г.
- Коньяк – 5 ст. л.
- Вишневий сік для просочення – 5 ст. л.
Приготування:
Перш за все, потрібно приготувати тісто, для чого треба збити яйця з цукром і додати до них сметану, розпушувач і мед. Після того, як ця суміш буде ретельно перемішана, слід додати до неї борошно і какао. Тісто потрібно гарненько збити і вилити його в форму (попередньо змастити шматочком масла).
Тепер залишається поставити форму в гарячу духовку і чекати, коли спечеться корж. Коли це станеться, його потрібно витягти з духовки, трохи остудити і розрізати на 2 нерівні частини.
Ту частину, яка більше, гострим ножем потрібно порізати на кубики, скласти їх в миску і залити коньяком. Тепер можна зайнятися ягодами: помити і очистити їх від кісточок.
Щоб приготувати ніжний заварний крем, потрібно поламати шоколад на шматочки, скласти в каструльку і додати до них воду. Каструльку слід поставити на водяну баню і тримати там до розплавлення шоколаду.
Коли шоколад стане рідким, його необхідно остудити, розбити в нього 2 яйця і додати цукор. Цю суміш потрібно збити, потім додати в неї шматочок масла, борошно і гаряче кип’ячене молоко. Залишився останній крок: поставити цю суміш на невеликий вогонь і варити до загустіння.
Тепер потрібно взяти підготовлений корж, полити його вишневим соком і викласти на нього ягоди. Кубики тесту, просочені коньяком, треба перемішати з охолодженим кремом і викласти поверх вишень.
Виріб повинен кілька годин побути в холодильнику, після чого його слід вийняти і прикрасити горішками або шоколадною стружкою.
Leave a Reply