Як приготувати ніжне повидло з яблук: 4 рецепта через м’ясорубку



Вітаю, дорогі друзі!

Яблучне повидло – це найдоступніший ласощі і приготувати його в домашніх умовах можна без особливих зусиль. Суть в тому, що в результаті повинна вийти однорідна густа маса, що підходить як частування до чаю, так і в якості начинки в пиріжки і пироги. Раніше повидло готували досить складним шляхом, і займало це багато часу. Зараз я розповім вам, як можна швидко приготувати яблучне повидло через м’ясорубку.

У мене є чотири улюблених варіанти, і в кожному з них виходить повидло інший консистенції, а з додаванням деяких інгредієнтів – вийде і різний присмак.

Попередня підготовка яблук

Як приготувати ніжне повидло з яблук: 4 рецепта через м' /></div>
</p>
<p>Підготовка стандартна для всіх рецептів, за якими можна варити повидло на зиму або просто зробити заготовку начинки для пирогів з пісочного тіста. Вибирати треба здорові плоди (цятки на шкірці – не проблема).</p>
<blockquote>
<p>А ось гниль – неприпустима! Справа в тому, що соки навіть у зірваний яблуці циркулюють, і гнильні бактерії поширюються по всьому плоду. Тому, все варення буде зіпсовано єдиним глини шматочком – правильно буде навіть трохи підгниле яблуко просто викинути.</p>
</blockquote>
<p>Плоди треба помити, можна облити окропом, зняти шкірку і видалити серцевину. Є три сорти, які можна подрібнювати зі шкірками – це білий налив, штріфель і антонівка. Решта треба обов’язково очищати. Повидло вийде досить густе і відмінно підходить для випічки.</p>
<h3>№ 1</h3>
<p><div style=Як приготувати ніжне повидло з яблук: 4 рецепта через м' /></div>
</p>
<p>Очищені часточки пропустити через м’ясорубку. На кожен кілограм взяти по 600 грам цукру, добре розмішати. Залишити на 2 години. Довести до кипіння при постійному помішуванні і залишити на 12 годин.</p>
<p>Можна додати половину пропущеного через м’ясорубку лимона і знову довести до кипіння. Знову відкласти на 12 годин.</p>
<p>Третій раз треба варити 5 хвилин, готове повидло викласти в гарячі сухі банки.</p>
<p>Бажано відкриті банки поставити в теплу духовку і підігріти кілька хвилин – для утворення захисної скоринки. В цьому випадку можна навіть не закочувати, а просто закрити кришками або пергаментним папером.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.80 -->
<div class=

№ 2

Як приготувати ніжне повидло з яблук: 4 рецепта через м' /></div>
</p>
<p>Підготовлений часточки залити водою – півсклянки на 1 кг яблук і по 200 грам цукру. Довести до кипіння і варити кілька хвилин. Як тільки охолоне – все пропустити через м’ясорубку. Далі додати ще по 500 грам цукру в розрахунку на вихідний кілограм очищених часточок.</p>
<p>Хоча, скільки додавати цукру – справа смаку. Але менше, ніж півкілограма на кілограм очищених яблук – буде кисло, а повидло може запліснявіти.</p>
<p>Далі варення варити мінімум 20 хвилин, постійно заважаючи, щоб не пригоріло.</p>
<p>До нього можна в останні хвилини додати трохи кориці. Банки треба ретельно висушити в духовці і відразу в гарячі залити кипляче повидло і закрити звичайними капроновими кришками.</p>
<h3>№ 3 – рецепт для приготування в мультиварці</h3>
<p><div style=Як приготувати ніжне повидло з яблук: 4 рецепта через м' />

<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.80 -->
<div class=

Співвідношення інгредієнтів: на 1 кг очищених яблучних часточок – половина подрібненого лимона, 500 г цукру, зовсім трошки кориці і мускатного горіха (за бажанням).

Яблука шарами викладати в чашу, пересипаючи цукром. Залишити на 1 годину, щоб з’явився сік.

Перемішати і включити режим «варіння» на 1 годину 20 хвилин.

Готовому пюре дати охолонути, збити блендером, розфасувати по банкам і помістити в холодну духовку на 10 хвилин, підігрів до 120 градусів. закатати.

№ 4

Як приготувати ніжне повидло з яблук: 4 рецепта через м' /></div>
</p>
<p>Яблука очистити, порізати на 4 частини і спекти в духовці. Потім їх подрібнити, додати по 800 грам цукру на 1 кг (скільки було очищених часточок в сирому вигляді). Варити близько години при помішуванні і розкласти в гарячі сухі банки.</p>
<p>Другий варіант – розмістити гарячу яблучну масу на пергаментний папір шаром не більше 1,5 см і поставити в духовку хвилин на 30 при мінімальній температурі. В результаті ви отримаєте справжнісінький яблучний мармелад, який відмінно підходить для піщаних пирогів. Зберігати можна два тижні прямо в холодильнику в папері.
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.80 -->
<div class=