Старовинні і нові рецепти домашньої настоянки з вишні



Найбільш популярним напоєм серед домашніх виноробів вважається «вишнівка». Ягода стрімко згладжує різкий спиртовий присмак, завдяки чому напій набуває особливого аромату.

Сьогодні ми пропонуємо старовинний рецепт домашньої настоянки з вишні, а також, кілька варіацій приготування настоянки сучасними способами.

Настоянка достатня проста по складу. Головне – правильно вибрати сорт вишні. Краще підійдуть солодкі ягоди без кислинки. Залежно від смаку ягід, можна поекспериментувати з цукром, збільшивши або зменшивши рецептурну дозування.

Старовинні і нові рецепти домашньої настоянки з вишні

Спиртовмісна основа може бути різною, на розсуд господині. Відмінно практикуються настоянки на спирту, самогоні. Деякі винороби використовують рецепти без горілки, наполягаючи ягоди на воді. Настоянка вишні на коньяку має істотну відмінність від горілчаних аналогів незвичайним післясмаком.

Зміст:

  1. Вишнева настойка на горілці
  2. Вишнева настойка з ягід без кісточки
  3. Вишнівка із заморожених ягід
  4. Як використовувати вишню з настоянки

1. Вишнева настойка на горілці

Старовинні і нові рецепти домашньої настоянки з вишні

Отже, готуємо старовинний рецепт, який розкриває секрет, як зробити настоянку з вишні на горілці.

Складові:

  • 1,6 кг свіжих ягід;
  • 500 гр цукрового піску;
  • 0,5 л. горілки.

Процес приготування:

Необхідно заздалегідь підготувати вишню для переробки. Для цього після збору ягід і ретельного промивання їх під проточною водою, даємо вологи стекти, і розкладаємо вишню в один шар під відкритими променями сонця.

Такий природний процес завяливания ягід дозволить знизити кількість зайвої рідини.

У разі несприятливої ​​погоди можна скористатися духовою шафою і при температурі 65-70С запекти вишню. Ідеальним часом очікування вважається п’ятигодинний інтервал.

Ємністю для настоювання ягід послужить проста трилітрова банка. Засипаємо в неї все підготовлені продукти, надійно закупорюють кришкою і прибираємо на місяць в затемнений кут.

Така швидка процедура дозволить вам приготувати популярне домашнє вино, яке припаде до смаку навіть вишуканому гурману. Головне – почекати потрібний час настоювання і не забути ретельно процідити напій. Зберігати готове вино можна в будь-яких судинах, вживати краще охолодженим.

Як бачите, такий рецепт домашньої настоянки з вишні в домашніх умовах, дуже простий і не вимагає від вас багато зусиль і витрат. Зате напій виходить просто божественним.

2. Вишнева настойка з ягід без кісточки

Старовинні і нові рецепти домашньої настоянки з вишні

Серед виноробів виникає безліч суперечок з приводу вишневих кісточок. Їх склад насторожує вмістом дубильних речовин і синильної кислоти. З кісточками смак настойки виходить більш вишуканий.

Деяких людей не бентежить присутність кісточок, оскільки концентрація шкідливих домішок мінімальна, а у великих кількостях десертне вино не вживають.

А тих, кого відлякує подібний факт, пропонуємо спробувати рецепт вишнівки без кісточок. Такий рецепт припав до душі полякам, оскільки напій виходить дуже насиченим і солодким, що нагадує лікер.

Склад продуктів:

  • 1,2 кг вишні;
  • 3,2 кг цукру;
  • 1 літр алкоголю 40%.

приготування:



Свіжозібране ягоди перемиваються і піддаються обробці шляхом вилучення кісточок. Важливо залишити здорові плоди, тому ягідки з дефектами відразу відсіваються для іншого випадку.

Потім м’якоть вишні міститься в посудину і засипається цукровим піском. Необхідно даний етап трохи збільшити, давши ягодам пустити сік. Через дві години додаємо до цукрово-ягідної масі горілку. Добре струснувши, наполягаємо наливку 2,5 тижні.

Через встановлений час, необхідно пропустити настоянку через марлю, поки рідина не стане прозорою. Як ви будете зберігати напій – в банках під кришкою або пляшках, залежить від ваших побажань і можливостей.

Важливо визначитися, як поставити готовий напій і де, щоб уникнути бродіння. Кращим місцем зберігання домашніх вин є льох або інше прохолодне місце, оскільки правильний спосіб зберігання дозволить зберегти цінні властивості напою до трьох років.

Варто відзначити, що останнім часом для приготування столових вин використовуються різні види вишні. Успішно апробуються способи отримання вишуканих настоянок, як зі свіжої, так і з сушених ягід.

Деякі любителі вишнівки в хід пускають навіть заморожену вишню. Тому якщо у вашому морозильнику ще з минулого сезону залишилися заморожені вишні, не замислюючись, пускайте їх в настойку.

Індивідуальність даного способу полягає в здатності віддачі замороженої ягодою більшої кількості соку. Урізноманітнити смак можна пряними сумішами, наявними на кожній кухні.

3. Вишнівка із заморожених ягід

Старовинні і нові рецепти домашньої настоянки з вишні


Склад продуктів:

  • 1,5 кг ягід вишні;
  • 1 л горілки;
  • 3 шт. гвоздики;
  • ½ ч. Л. кориці меленої;
  • 1 кг цукру.

Процес приготування:

Вишні розморожуємо, що стекла сік зливаємо в окремий посуд. Потім витягуємо кісточки і з’єднуємо ягоди з цукром. Отриману суміш поливаємо соком, отриманим від танення ягід.

На 24 години ємність з ягідно-цукрової сумішшю залишаємо в теплому місці, зрідка струшуючи посудину. На наступний день вводимо горілку, додаємо гвоздику, корицю, ретельно збовтувати, і прибираємо на 55-60 днів в затемнене приміщення.

Іноді наливку слід помішувати для повного розчинення кристалів цукру. Після настоювання фільтруємо напій, розливаємо по ємностей і закупорюють.

Як використовувати вишню з настоянки

Старовинні і нові рецепти домашньої настоянки з вишні

Практичні господині завжди при виготовленні вишнівки задаються питанням, що можна зробити з вишнею після приготування настоянки. Варіантів безліч:

  1. Ягоди є основним інгредієнтом для відомого і всіма улюбленого торта «п’яна вишня».
  2. Проспиртовані вишня входить до складу морозива, тістечок та інших десертів.
  3. «П’яна вишня» використовується для приготування сиропів і доповнює смакові якості фруктових напоїв, приготованих на основі алкоголю.

Ягода не псує готові до вживання напої для дорослих, надаючи їм легкий аромат алкоголю.

Пропоновані варіанти домашньої вишневої наливки випробувано багатьма виноробами і мають масу позитивних відгуків. Перевага домашньої вишневої наливки в тому, що вона готується на основі натуральних продуктів і не викликає залежність, а також похмільний синдром ранок.

А дотримання необхідних пропорцій дозволить навіть початківцям виноробам приготувати справжній вишневий продукт, який стане доповненням будь-якого святкового столу.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*