Кабачки в томатному соку на зиму – рецепти приготування маринованих, лечо, консервованих кабачків, відео



тещин язик з кабачківКабачки в томатному соку на зиму – блюдо, яке не залишить байдужим любителя гострих маринованих овочів. Тому не дивно, що цей рецепт знайшов дуже багато шанувальників.

Кабачок: користь і протипоказання

кабачки для консерваціїКабачок — це один з найбільш доступних і корисних овочів, який часто використовується господинями для приготування різноманітних і дуже смачних страв.

Корисні властивості:

  1. Багатий різними вітамінами (А, В1, В2, С) і мінералами (магній, калій, натрій). Багато мікроелементів (цинк, титан, літій).
  2. Низька калорійність, але ситний і поживний.
  3. Вживання благотворно позначається на серці, допомагає при недокрів’ї, гіпертонії.
  4. Чудово нормалізує роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту.
  5. Сприяє збереженню молодості шкіри.
  6. Протипоказаний людям з нирковою недостатністю.

Трохи про томатному соку

сік з томатівВживаючи всього пару склянок томатного соку в день, людина заповнить добову норму вітамінів А і С.

  1. Дуже багато мінеральних речовин, благотворно позначаються на здоров’ї: виводяться токсини, нормалізується обмін речовин, запобігає розвитку ракових пухлин.
  2. Сприяє виробленню в організмі «гормону радості-серотоніну, що надає сприятливу дію на нервову систему.
  3. Допомагає нормалізувати рівень цукру в крові.
  4. Виводиться холестерин і підвищується рівень гемоглобіну.
  5. Низькокалорійний, з ним можна з задоволенням худнути.

Якщо є підвищена кислотність, жовчнокам’яна або нирковокам’яна хвороба, холецистит чи панкреатит, то не рекомендують пити томатний сік.

Обережними потрібно бути годуючим матусям, тому що томатний сік може сприйматися немовлятами як алерген.

Цікаві рецепти: кабачки в томатному соку на зиму — це досить прості заготовки, особливо якщо слідувати покроковим рецептами.

«Тещин язик» з кабачків з томатним соком

тещин язик



З кабачків можна зробити смачну страву — «Тещин язик». Це пікантна закуска, для приготування якої необхідні пекучі інгредієнти: гострий перчик, часник. Блюдо трохи нагадує кабачкову ікру або смажені кабачки, але все залежить від того, які інгредієнти ви будете використовувати і в яких кількостях.

буде Потрібно:

  • 3 кг середніх розмірів кабачків;
  • сік томатний – 1 л;
  • 4-5 штук солодкого болгарського перцю;
  • 100 г часнику;
  • 3-5 штук не дуже великої моркви;
  • 500 г рослинного очищеного масла;
  • 2 ст. ложки крупної солі і цукрового піску;
  • 1 ч. ложка пекучого перцю;
  • 1 ст. л оцтової есенції (можна взяти вдвічі менше.).

Приготування:

  1. Овочі ретельно вимити, почистити. Кабачки нарізати у вигляді «язичків». Моркву нарізати брусочками (тонкими), а перець — кільцями.підготовка кабачків
  2. Подрібнити часник.
  3. Сік налити в каструлю, туди ж закинути цукор,сіль, олію, гострий перець.
  4. Довести до кипіння.
  5. Закинути овочі і знову довести до кипіння, помішувати обов’язково. Варити близько 15 хвилин.тушкуємо кабачки
  6. останнім кинути часничок, доварити ще хвилини 4-6.етапи приготування
  7. Влити оцет, масу повністю розкласти по банках. Обережно закрутити всі банки. Вийшли пікантні кабачки в томатному соку на зиму.

Не бійтеся переварити. Якщо ви збільшите час варіння на півгодини, то на виході буде те ж блюдо, тільки консистенція у нього буде більш рідка.

Лечо з кабачків з соком з томатів

Лечо з кабачків з томатним соком — це хороша закуска і гарнір до будь-яких страв.

лечо з кабачківбуде Потрібно:



  • 3 кг не великих кабачків;
  • 100 г середніх головок часнику;
  • 2 ст. ложки не йодованої солі;
  • 1 ст. 9% оцту або оцтової есенції вдвічі менше;
  • 5-7 штук солодких перців;
  • 1 штука чилі перцю;
  • 1 л помідорного соку;
  • 1 ст. цукру.

Приготування:

  1. Очистити часничок, з перців видалити насіння. Провернути в м’ясорубці.
  2. Отриману суміш залити соком помідорів, туди ж додати сіль, цукрового піску, оцет. Дуже добре перемішати і поставити варитися близько 10-15 хвилин.
  3. Кабачки помити, зняти шкірку і видалити хвостики. Нарізати невеликими кубиками. Як тільки сік закипить – засипати їх у каструлю. Варити до повної готовності не більш півгодини.
  4. Лечо ще гарячим розкласти по банках. Закатати кришками. Перевернути догори дном, закрити теплою ковдрою і дати постояти пару діб.

При додаванні перцю, додає гостроту страви, потрібно орієнтуватися на ваші вподобання.

Рецепт консервованих в соку кабачків

салати з кабачківкабачки Консервовані в томатному соку – смачна і ароматна закуска на зиму. Приготування досить простий, а в результаті отримаємо соковиті і дуже ніжні овочі.

буде Потрібно:

  • кабачок середній — 600 г;
  • томатний сік — 500 мл;
  • часничок — 3 — 4 зубчики;
  • гострий перчик — 1/3 штуки;
  • солі і цукру — по 1 ч. л;
  • оцет 9 % — 1 ст. ложка;
  • горошини запашного перцю — 8 штук;
  • зелень кропу, естрагону;
  • лавровий лист.

Приготування:

  1. Кабачки гарно помити, почистити. Нарізати кружками, товщиною приблизно близько 15 мм.нарізаємо кабачки
  2. У всі банки викласти естрагон, кріп.розкласти зелень по банкам
  3. Закласти кабачок в банки, залити гарячою водою. Прикрити кришками, на час залишити. Коли банки охолонуть, злити воду і повторити ще раз цю процедуру. Закинути спеції, гострий перець. Потім влити оцет.кабачки в банках
  4. В каструльці сік закип’ятити. Доповісти цукор, сіль. Варити не більше 5 хвилин.кипить томатний сік
  5. Гарячий сік розлити по банках з кабачками, відразу закатати. Загорнути в тепле покривало і залишити на кілька годин.кабачки в томатному соку

Можна додавати різні улюблені спеції і приправи, надаючи страві нові відтінки.

Мариновані кабачки в томатному соку

мариновані кабачкибуде Потрібно:

  • не великі кабачки 1,5 кг;
  • помідорчики середніх розмірів 1,5 кг;
  • цибулини не дуже маленькі 3-4 штуки;
  • солі 1 ст. ложки;
  • оцту (9%) 5-6 ст. ложок;
  • цукру 3-4 ст. ложки;
  • масло для смаження.

Приготування:

  1. Кабачки, цибуля добре помити, почистити. Нарізати все півкільцями.
  2. Сковороду з маслом нагріти. Кабачки трохи обсмажити з одного і з іншого боку. Цибулька пасерувати до прозорості.
  3. Томати побланшировать для маринаду. Потім зняти шкірку і блендировать. Залити в каструльку і поставити варити .
  4. Додати спеції. Знову варити.
  5. Поставити каструльку з водою на плиту, щоб пастеризувати банки.
  6. Підсмажені кабачки з цибулею розкласти по банках.
  7. Маринад потрібно заливати гарячим.
  8. Банки з розкладеними кабачками розмістити в каструльці з водою, пастеризувати близько 7 хвилин, закрутити. Дати час для охолодження.

Кабачки потрібно вибирати тверді, пружні, без гнилі і будь-яких вм’ятин, шкірка – не повинна мати будь-яких подряпин, гладка. Навіть трохи в’ялі овочі не варто брати, вони знизять смакові якості страви.

Смачні салатні кабачки — відео

Читайте також: Смачні рецепти на зиму: грушевий сік через соковижималку

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*