Яблучний нектар вважають дуже корисним, якщо готувати його в соковарці. Багатьох господинь хвилює питання, як варити сік в соковарці з яблук. Насправді, це зовсім нескладно. Для приготування соку потрібні яблука і трохи часу. А напій буде набагато корисніше і смачніше того, що продається в магазині.
В соковарці можна досить швидко приготувати смачний сік і потім насолоджуватися природним вітамінним напоєм весь рік.
Соковарка: як користуватися
Багато господинь, які тільки купили таку диво-каструльку, як соковарка, хочуть подивитися або завантажити відео як варити яблучний сік. Насправді, нічого особливого складного в процесі соковарения напою, за допомогою унікального приладу, немає.
Перш ніж розпочати процес, потрібно розібратися: що з себе представляє соковарка і як нею користуватися, щоб приготувати сік з яблук.
Скороварка зовні схожа на високу каструлю, складається з декількох частин. У самий низ наливають воду, в середині розташовується збірник для соку, від якого відходить спеціальна трубочка. А в самому верху знаходиться друшляк, в який поміщають чисті і порізані фрукти, ягоди або овочі.
Соковарка легко розбирається і миється, що робить її дуже зручною у використанні. Вона не шумить, м’якоттю не забивається і після використання не залишається осаду. Яблучний сік з соковарки отримати дуже просто. При нагріванні соковарка випаровує киплячу воду в область друшляка, де розташовуються яблука. Під впливом пари вони починають виділяти стерильний гарячий нектар надалі випливає по трубочці в збірник.
Соковарка дозволяє зробити пастеризований напій, який може піддаватися тривалому зберіганню. Зберігається протягом 6-8 днів в холодильнику.
Про яблучному соку
Відмінна ідея заготовити корисний і смачний напій в домашніх умовах. Свій сік з яблук в соковарці на зиму буде чудовою альтернативою купівельними соків.
Про користь цього напою знають всі. Незаперечна перевага яблучного нектару – багатий набір вітамінів і мінералів. Також містяться природні ферменти, що допомагають перетравленню їжі та пектини, які нормалізують роботу кишкового тракту.
Якщо регулярно вживати сік з яблук, можна відновити стан шкіри, нігтьових пластин. Завдяки йому підвищують імунітет до застуді, лікують атеросклероз, виводять ниркові камені і лікують печінку. Дітям можна підвищити гемоглобін і вилікувати недокрів’я, попередити гастрит.
Обмежити вживання необхідно при виразковій хворобі шлунка. Часте вживання збільшує навантаження на серцево-судинну систему, нирки.
Сік яблучний з соковарки на зиму: рецепти дуже прості і не вимагають багато інгредієнтів.
Ароматний смачний сік роблять з яблучок солодких сортів, але буває, що не вистачає трохи кислинки, яка дає соковитість смаку. Рекомендується додати лимонну кислоту. Можна змішати з цукром і посипати яблука, або розвести в гарячій воді і полити зверху яблука.
Сік з яблук з соковарки
Склад:
- яблука;
- цукор.
Яблука слід дуже добре помити, вирізати всю гниль, червоточини і місця пошкоджень, вичистити все огризки і насіння. Інакше у соку може з’явитися гіркуватий смак, а також насіння забивають дірочки для зливу соку.
Не потрібно різати яблука дуже дрібно. Невеликі плоди буде достатньо розрізати на 4 частини, а великі на 6-8.
Спосіб приготування:
- Добре яблука промийте, наріжте їх шматочками і щільно укладіть в каструлю від соковарки.
- Верхній шар яблук рясно посипте цукром. Між шарами теж можна покласти цукор, але не переборщити, щоб в результаті сік не вийшов переслащенным.
- Налийте воду в спеціальний відсік, накрийте яблука кришкою і поставте соковарку на вогонь.
- Варіть сік близько години, пам’ятайте, що кран соковарки обов’язково повинен бути щільно закритий.
- Необхідно перевірити шматочки яблук на вологість. Якщо вони занадто вологі, залиште сік варитися ще на півгодини.
- Перемішайте шматочки яблук, притискаючи їх до дна, щоб стекли останні крапельки соку.
- Розлийте готовий напій у заздалегідь простерилізовану банки і загорніть їх.
Можна додати гілочку селери на дно кожної банки, що додасть соку корисні властивості.
Від того, який сорт яблук закладений в соковарку залежить час варіння. Час варіння соку з яблук приблизно трохи менше години. Якщо заглянути в резервуар, де складали яблука, а там одне пюре, то апарат можна відключати.
Пікантний яблучний сік
Рецепт на зиму соку з яблук в соковарці дуже проста і не відніме у вас багато часу.
Склад:
- яблука;
- гвоздика;
- імбир;
- кориця;
- цукор – за смаком.
Спосіб приготування:
- Залийте воду в соковарку і поставте її на вогонь.
- Нарізані на середні шматочки яблука складають у спеціальний відсік з дірочками.
- Зверху яблука засипають спеціями або цукром. Пам’ятайте, що, чим яблука кисліше, тим більше потрібно цукру.
- Почекайте, поки вода закипить, і встановіть туди ємність з яблуками.
- Яблука слід варити близько години, далі злити сік в заздалегідь підготовлену банку.
Якщо яблука мало нагріваються, сік дуже повільно витікає і дуже швидко остигає. Вода повинна добре кипіти.
Сік з яблук з цедрою і мелісою
Нектар буде смачнішим, якщо додати в нього запашних інгредієнтів. Це може бути цедра і різні трави.
Склад:
- яблука;
- гілочки меліси – 2 штуки;
- цукор;
- апельсин/лимон – 1 штука.
Спосіб приготування:
- Крупно покришіть або наріжте яблука, половину покласти в сито соковарки.
- Цитрусові необхідно обробити содою, щоб видалити наліт з шкірки. Очистіть їх.
- Одержану цедру варто викласти на сито або марлю, щоб шматочки не забили сито.
- Цедру варто покласти на гілочки меліси, а зверху посипати цукром. Отримана маса зверху засипається залишком яблук і ще раз посипається цукром.
- Поставте соковарку на плиту і варіть сік близько півгодини після закипання води, потім розмішайте і дайте настоятися.
- Отриманий напій слід розлити в заздалегідь підготовлені банки.
Не додавати цукровий пісок сік відразу ж після варіння, навіть якщо є кислий смак. Напій до зимових вечорів не зможе дотриматися. Якщо яблука кладуть кислі, то можна посипати цукром.
Пряний яблучний сік з виноградом
Склад:
- яблука;
- виноград;
- цукор;
- цедра; гвоздика – 2 штуки;
- паличка кориці – 1 штука.
Спосіб приготування:
- Нарізані яблука викласти в апарат, приблизно до половини. Загорнути спеції в марлечку. Можете покласти м’яту або мелісу за смаком.
- Одержаний марлевий мішечок зверху викласти на яблука і рясно посипати цукром.
- Перед тим як варити ароматний сік в соковарці з яблук, очистити виноград і укласти зверху. Слід приділити особливу увагу його очищення — на винограді зазвичай багато гілочок, пилу і бруду. Виноград цукровим піском не потрібно посипати.
- Поставити соковарку на вогонь і варити після закипання від півгодини до години. Потім розмішати фрукти, щоб зцідити сік, що залишився. Будьте обережні, щоб не порвати марлю зі спеціями.
- Отриманий напій розлити в заздалегідь підготовлені банки.
В вивареної шкірці та м’якоті ще залишається смак, тому її можна розкласти в чисті банки і закрутити. Ця маса чудово підійде для приготування начинки, тільки потрібно додати цукру, ще можна зварити варення.
Приємного Вам апетиту і здоровою, смачною зими!
Читайте також: Сік з гарбуза з апельсином для сонячного настрою на зиму
Leave a Reply