Як заморозити кінзу на зиму, відео



Маємо невелику ділянку біля будинку, на якому я насеяла зелені, в основному кінзу. Чоловік її додає практично у всі страви. Хотілося б зберегти таку приправу в свіжому вигляді до весни. Підкажіть, як заморозити кінзу на зиму?

Кінза являє собою зелену частину коріандру з пряним запахом. Її широко використовують у приготуванні салатів, других страв, супів. Листя коріандру додають до риби і м’яса, а також застосовують при заготівлі зимових припасів. Кінза надає позитивний вплив на організм, оскільки містить багато корисних елементів. Пряна трава збуджує апетит, стимулює відтік жовчі і просто необхідна при хворобах шлунка. Застосовують кінзу також при лікуванні серцевих захворювань.

зелень кінзи

Щоб забезпечити свою сім’ю корисної пряністю круглий рік, кінзу можна заморозити на зиму. Позитивні аспекти такого способу зберігання полягають у тому, що він є самим швидким. Заморожена зелень трохи відрізняється від свіжої на смак. Зате свої корисні властивості вона не втрачає. Варто врахувати, що кінзу, як і іншу заморожену зелень, не потрібно попередньо розморожувати перед використанням.

Заморозити кінзу можна двома способами:

  • цілими гілочками;
  • нарізаними листям.

Заморозка цілих гілочок кінзи

кінза в пакетиках

Щоб заморозити кінзу гілочками, зелену масу слід ретельно перебрати, вибрати засохлі гілочки і залити водою. Зелень промити і розкласти на паперовий рушник, щоб вона висохла. Залишилася на гілках вода в морозилці просто замерзне і займе зайвого місця в пакеті.



Сухі гілочки розсортувати в невеликі пучки і зв’язати їх ниткою. Занадто довгі стебла можна відрізати. Укласти гілочки в поліетиленові пакети або пластикові судки, щільно закрити і поставити в морозильну камеру.

Якщо в морозилці вже є судочки з іншим видом зелені, щоб не плутатися, їх підписують.

Заморозка порізаних листочків

кінза у формі для льоду

Для заготівлі зелені цим способом знадобиться форма, в якій заморожують лід, та фольга харчова.

Процедура заморозки складається з наступних дій:

  1. Гілочки кінзи промити і обірвати листочки.
  2. Гострим ножем подрібнити листя.
  3. У формочку для льоду акуратно накласти посічену зелень і в кожну клітинку влити по 1 чайній ложці постигла кип’яченої води (або оливкової олії).
  4. Поставити форму в морозилку на ніч.
  5. Вранці вибити з форми заморожений разом із зеленню лід. Кожен шматочок загорнути в харчову фольгу.
  6. Скласти порціонну зелень в загальний пакет або відро.

Перевага такого способу полягає в тому, що зелень вже поділена на порції, і не потрібно розморожувати всю кінзу.

Заморозка кінзи у вершковому маслі

ковбаска з масла і кінзи



За допомогою фольги можна зробити ще й ковбасну заморозку. Для цього порізану кінзу перемішати з вершковим маслом (м’яким) в пропорції 1:1. Викласти масу на фольгу і згорнути ковбаскою. Така «ковбаса» спокійно зберігається протягом року.

Заморозка зелені на зиму — відео

Читайте також: Традиційні способи і рецепти народів світу заготовки кінзи на зиму

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*