Опис сорту томат Магнус, характеристики і вирощування



Опис томата Магнус f1, його фотографії і розповідь про вирощування цього гібрида будуть представлені нижче.

Найчастіше городники хочуть висаджувати на своїх грядках ранні сорти овочів, в тому числі і томатів, але не завжди можуть розібратися, які з насіння краще купити. Тому слід розповідати про різні сорти і гібриди томатів, щоб дачники мали уявлення про кращих з них перед тим, як купувати насіннєвий матеріал в спеціалізованому магазині. Опис сорту з кращими якостями можуть уявити і продавці, якщо дачники розкажуть, що хотіли б виростити на своїй ділянці.

Магнус – помідори нідерландської селекції, що відрізняються високою схожістю насіннєвого матеріалу, скоростиглістю та безліч інших достоїнств. Тому популярність цього імпортного сорти у російських городників росте.

Опис сорту і основні характеристики

Опис томата Магнус слід почати з розповіді про основні характеристики гібрида. Кущики томата відносять до Напівдетермінантні типу, і гібрид увібрав в себе тільки найкращі якості обох видів. Сорт рекомендований для вирощування в тепличних умовах. Але в теплих регіонах нашої країни можливе вирощування Магнуса у відкритому грунті.

Гібрид досить добре показав себе в складних кліматичних умовах, особливо в стресових ситуаціях. Причому, навіть в таких умовах на кущах виростають кисті з зав’язі. А самі кущі, зберігаючи достатню силу росту, разом з тим досить компактні.

Цей гібрид відносять до суперранніх сортам – з моменту появи сходів до збору дружного врожаю проходить близько 3 місяців. Висота стебел – до 1,8 м, щоб вони не росли вище, верхівки зазвичай прищипують. Також необхідно проводити пасинкування, а сам кущ формувати в 2 стебла. Пагони густоболіственние. Листя – середньої величини, типово помідорна, смарагдового кольору. Суцвіття – прості, гроновидні.

помідори Мангус

Магнус f1 – опис цього томата слід продовжити розповіддю про встигає плодах. Стиглі помідори – округлі, злегка приплюснуті, щільні, злегка ребристі. Шкірочка – гладка, середньої товщини, не схильна до розтріскування. У стадії повної зрілості забарвлення томатів – яскраво-червона. Один зрілий помідор важить 140-150 г, смакові якості – хороші. Урожайність Магнуса висока – до 16 кг з 1 м² в тепличних умовах, у відкритому грунті – до 13,5-14 кг.



Гібрид стійкий до хвороб і шкідників. Кущі і плоди мають високу стійкість до вірусних захворювань, фузаріозу, вертіціллезу і нематоди. Завдяки раннім строкам дозрівання врожаю, Магнус не схильний до фітофторозу.

Опис сорту продовжить розповідь про зберігання врожаю. Стиглі томати мають гарну лежкістю – при правильному зберіганні зберігають свої товарні і смакові якості 2-3 місяці. Зібраний урожай прекрасно переносить транспортування на далекі відстані.

Позитивні і негативні якості сорту

До плюсів даного гібрида слід віднести:

  • скоростиглість;
  • дружне достигання врожаю;
  • стійкість до основних хвороб, що вражає пасльонові овочеві рослини;
  • високу врожайність;
  • урожай добре переносить перевезення на далекі відстані;
  • стиглі плоди чудово зберігаються в погребі.

розсада томатів

До основних мінусів Магнуса слід віднести:

  • необхідність прищипування верхівок;
  • обов’язкове підв’язування пагонів до шпалер або опор;
  • обов’язкове формування кущів.

нюанси вирощування

Відгуки дачників, які вирощують томат Магнус f1, кажуть, що ці помідори прекрасно переносять зміни погоди, утворюють зав’язі навіть в стресових ситуаціях, а плоди дозрівають практично одночасно.

вирощування помідор

При посадці розсади в теплиці або відкритий грунт слід дотримуватися правил сівозміни. Найкращими попередниками для Магнуса є огірки, кабачки, морква, цвітна капуста, зелень (петрушка, кріп).

Для дачника, який вирощує цей сорт в перший раз, не буде проблем з доглядом за висадженої розсадою. Зазвичай цим томатам потрібен регулярний полив, регулярне розпушування міжрядь з одночасним видаленням бур’яну і внесення підгодівлі. Причому, однією підгодівлею за сезон обійтися не вдасться – зазвичай вносять добрива через пару тижнів після висадки розсади на постійне місце, за тиждень до початку цвітіння і в період дозрівання врожаю.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*