Опис сорту томату Антонівка медова і його характеристики



Томат Антонівка Медова незвичайний за своїми якостями, тому його варто порекомендувати городникам, які вирощують на своїх грядках оригінальні рослини.

Цей томат був виведений російськими селекціонерами і є однією з небагатьох різновидів з незвичайною забарвленням стиглих помідорів – зеленою. Томат був виведений недавно, тому більшість дачників ще не висаджували подібну овочеву культуру на своїх ділянках. Та й інформації про це томаті поки не дуже багато.

антонівка медова

Опис і основні характеристики сорту

Опис сорту слід почати з термінів дозрівання плодів. З моменту появи перших сіянців до дружного дозрівання плодів проходить близько 4 місяців, тому Антонівку Медову відносять до середньостиглих видам помідорів.

Кущі детермінантного типу, досить сильні. Пагони прямостоячі, среднеобліственний, в висоту можуть досягати 1,0-1,25 м при вирощуванні на грядках в городі. У закритому грунті стебла можуть досягати 1,4-1,5 м. Кущі среднераскідістие, але вимагають обов’язкового підв’язування до шпалери або опор. Також потрібно формування пагонів і регулярне видалення пасинків. Антонівка відносять до універсальних томатам.

характеристики сорту

Поки з такими помідорами дачники не знайомі, але все ж, подекуди вже вирощують ці незвичайні зелені плоди. До переваг сорту слід віднести і характеристику стиглих плодів: округлі, злегка приплюснуті помідори важать близько 200-220 г. Шкірочка досить щільна, гладка, ніжно-зелена з прожилками жовтого забарвлення. На розрізі у стиглих плодів видно м’ясиста яскраво рожева м’якоть.

Характеристика сорту буде неповною без згадки про смакові якості зелених помідор. Крім оригінального виду вражає насичений смак плодів – солодкий, з легким присмаком меду, з яскраво вираженим медовим ароматом.



смакові якості

Оригінальні смакові якості зрілих помідорів надають салатів та інших закусок надзвичайний присмак. Також плоди використовуються в консервуванні.

Також слід зазначити високі товарні якості томатів цього сорту. Урожай прекрасно переносить перевезення на досить тривалі відстані, не втрачаючи при цьому гарного товарного вигляду та оригінальних смакових якостей. Кущі досить стійкі до більшості захворювань, що вражають рослини з родини пасльонових.

товарний вигляд



Позитивні і негативні якості Антонівки Медової

До безперечних плюсів сорти слід віднести:

  • досить високі врожаї;
  • прекрасні оригінальні смакові якості;
  • урожай прекрасно переносить перевезення на далекі відстані.

високі врожаї

Хоча багатьом незвично подавати на стіл томати зеленого кольору (незважаючи на прекрасні смакові якості), але в майбутньому такий сорт стане більш популярним, і вже ніхто не зверне уваги на колір шкірки Антонівки Медової.

Але у цих помідор є і мінуси:

  • пагони слід підв’язувати до опор;
  • слабка стійкість до фітофторозу.

слід підв'язувати

нюанси вирощування

Особливих нюансів вирощування цього овочевого рослини немає – цю культуру вирощують розсадним способом, висіваючи посадковий матеріал в контейнери за 1-1,5 до висадки у відкритий грунт або в теплиці.

Догляд за помідорами стандартний – регулярні поливи, розпушування грунту, видалення бур’яну і внесення добрив протягом сезону.

помідор стандартний

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*