5 Рецептів м’яса по-французьки – класика і оригінальні варіанти



М’ясо по-французьки – дуже улюблене в нашій країні блюдо, яке у Франції абсолютно невідомо. Хто придумав йому таку назву – загадка, але це не має ніякого значення. Головне, що готувати таке блюдо просто, воно завжди виходить, дуже смачне і презентабельне – не соромно і дорогих гостей почастувати.

До того ж, господиня може варіювати з вибором інгредієнтів – різними видами м’яса, додатковими компонентами, а також, способом готування – в духовці, на сковороді і навіть в мікрохвильовці. Ми зібрали цікаві рецепти як готувати м’ясо по-французьки з курки та інших видів м’яса.

1. Класичний рецепт м’яса по-французьки (без картоплі)

5 Рецептів м' /></div>
</p>
<p>Готується в духовці на плоскому листі.</p>
<h3>Складові:</h3>
<ul>
<li>0, 5 кг курячого філе (грудка);</li>
<li>2 цибулини;</li>
<li>300 г твердого сиру;</li>
<li>Сіль перець.</li>
<li>Рослинна олія.</li>
</ul>
<h3>Приготування:</h3>
<ol>
<li>Грудку порізати поперек волокон і відбити як на відбивні. Посолити, поперчити. Деко змастити олією і викласти м’ясо досить щільно (воно зменшиться в розмірах).</li>
<li>Цибулю порізати дуже дрібно і розподілити по м’ясу.</li>
<li>Змастити майонезом і присипати тертим сиром.</li>
<li>Запікати 20 хвилин при 180 градусах.</li>
<li>Подавати із зеленню, овочами і будь-яким гарніром.</li>
</ol>
<h2>2. М’ясо по-французьки з картоплею</h2>
<p><div style=5 Рецептів м' /></div>
</p>
<p>Повноцінне блюдо з картоплею для обіду, вечері і для прийому гостей.</p>
<h3>Складові:</h3>
<ul>
<li>8-10 картоплин;</li>
<li>600-700 г курячого філе;</li>
<li>3 цибулини;</li>
<li>3 зубки часнику;</li>
<li>300 г твердого сиру;</li>
<li>майонез;</li>
<li>сіль перець;</li>
<li>прованські трави – 1 ч.л .;</li>
<li>оливкова або соняшникова олія.</li>
</ul>
<h3>Приготування:</h3>
<ol>
<li>Філе порізати поперек волокон, тонко відбити, посолити, поперчити і змастити розчавленим часником.</li>
<li>Лук очистити і дрібно порізати.</li>
<li>Картоплю почистити, порізати тонкими кружечками, посолити, присипати прованськими спеціями (можна також взяти суміш італійських трав або хмелі-сунелі, або сушений розмарин), скропити рослинним маслом, перемішати. Викласти на дно змащеної форми.</li>
<li>Зверху рівномірно розподілити цибулю і покрити шаром майонезу.</li>
<li>Верх присипати сиром і теж покрити майонезом.</li>
<li>Запікати 30 хвилин, поки картопля не проготовітся, а зверху утворюється золотава скоринка.</li>
</ol>
<h2>3. Куряче м’ясо по-французьки з грибами і помідорами</h2>
<p><div style=5 Рецептів м' /></div>
</p>
<p>Для цього рецепта підходять і печериці, і гливи, і дикорослі гриби – білі, лисички, підберезники та інші.</p>
<h3>Складові:</h3>
<ul>
<li>0,5 кг курячої грудки;</li>
<li>0,5 кг грибів;</li>
<li>3 цибулини;</li>
<li>3 щільних помідора;</li>
<li>Пачка майонезу;</li>
<li>250 г твердого сиру;</li>
<li>Сіль, перець, зелень.</li>
</ul>
<h3>Приготування:</h3>
<ol>
<li>М’ясо порізати на порційні шматки, відбити, посолити.</li>
<li>Цибулю порізати і спасерувати на олії до прозорості. Додати очищені промиті гриби (дикі попередньо відварити 10 хвилин) і згасити 5-7 хвилин.</li>
<li>Картоплю очистити, тонко порізати на шматочки, посолити, полити рослинним маслом і перемішати.</li>
<li>Викласти на деко або в форму, другий шар – гриби з цибулею. Щедро змастити майонезом.</li>
<li>Верхній шар – тертий сир, за яким розкласти помідори, порізані кільцями.</li>
<li>Запікати 30 хвилин при 180 градусах.</li>
</ol>
<h2>4. Святковий варіант з ананасами</h2>
<p><div style=5 Рецептів м' />
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.86.1 -->
<div class=

Зробити м’ясо по-французьки з ананасами за цим рецептом краще для прийому гостей або до святкового столу – виходить неймовірно смачно і оригінально.

Складові:

  • 700-800 г курячого філе;
  • Банка консервованих ананасів кружечками;
  • 5 цибулин;
  • 300 г твердого сиру;
  • майонез;
  • маслини;
  • Сіль перець.

Приготування:

  1. Філе поперек волокон порізати на шматки товщиною до 1,5 см, добре відбити, посолити і поперчити. Можна також використовувати спеції для курки.
  2. Цибулю порізати тонкими кільцями, помістити в друшляк і облити окропом – це прибере гіркота і характерний аромат.
  3. Форму змастити олією, шаром розкласти цибулю.
  4. На нього щільно помістити курячі відбивні, змастити їх майонезом.
  5. На кожен шматок м’яса поставити по кружечку ананаса і присипати тертим сиром.
  6. У центр кружечків помістити по маслинки без кісточки.
  7. Запікати при 180 градусах протягом півгодини. Подавати із зеленню, овочами, картоплею фрі.

5. М’ясо по-французьки з курки на картопляної подушці

5 Рецептів м' /></div>
</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.86.1 -->
<div class=

Оригінальна страва, дуже смачне і ситне.

Складові:

  • 0, 5 кг курячого філе;
  • 0,5 кг великої картоплі;
  • 1 цибулина;
  • 3 зубки часнику;
  • 2 яйця;
  • Сіль перець.
  • майонез;
  • Сир – 300 г.

Приготування:

  1. Філе порізати на шматки, відбити, присипати перцем і сіллю.
  2. Картоплю очистити, натерти на крупній тертці.
  3. Цибулю і часник також натерти, додати до картоплі, туди ж вбити яйця, посолити і добре перемішати.
  4. Форму щедро змастити маслом і розподілити картопляну подушку.
  5. Прямо на неї розкласти м’ясо, змастити його майонезом і присипати тертим сиром.
  6. Запікати 30 хвилин при 180 градусах.
  7. При подачі обов’язково взяти нижню підсмажену кірочку – дуже смачно.