М’ясо по-французьки – дуже улюблене в нашій країні блюдо, яке у Франції абсолютно невідомо. Хто придумав йому таку назву – загадка, але це не має ніякого значення. Головне, що готувати таке блюдо просто, воно завжди виходить, дуже смачне і презентабельне – не соромно і дорогих гостей почастувати.
До того ж, господиня може варіювати з вибором інгредієнтів – різними видами м’яса, додатковими компонентами, а також, способом готування – в духовці, на сковороді і навіть в мікрохвильовці. Ми зібрали цікаві рецепти як готувати м’ясо по-французьки з курки та інших видів м’яса.
1. Класичний рецепт м’яса по-французьки (без картоплі)
Складові:
- 0,5 кг курячої грудки;
- 0,5 кг грибів;
- 3 цибулини;
- 3 щільних помідора;
- Пачка майонезу;
- 250 г твердого сиру;
- Сіль, перець, зелень.
Приготування:
- М’ясо порізати на порційні шматки, відбити, посолити.
- Цибулю порізати і спасерувати на олії до прозорості. Додати очищені промиті гриби (дикі попередньо відварити 10 хвилин) і згасити 5-7 хвилин.
- Картоплю очистити, тонко порізати на шматочки, посолити, полити рослинним маслом і перемішати.
- Викласти на деко або в форму, другий шар – гриби з цибулею. Щедро змастити майонезом.
- Верхній шар – тертий сир, за яким розкласти помідори, порізані кільцями.
- Запікати 30 хвилин при 180 градусах.
Leave a Reply