М’ясо по-французьки – дуже улюблене в нашій країні блюдо, яке у Франції абсолютно невідомо. Хто придумав йому таку назву – загадка, але це не має ніякого значення. Головне, що готувати таке блюдо просто, воно завжди виходить, дуже смачне і презентабельне – не соромно і дорогих гостей почастувати.
До того ж, господиня може варіювати з вибором інгредієнтів – різними видами м’яса, додатковими компонентами, а також, способом готування – в духовці, на сковороді і навіть в мікрохвильовці. Ми зібрали цікаві рецепти як готувати м’ясо по-французьки з курки та інших видів м’яса.
1. Класичний рецепт м’яса по-французьки (без картоплі)
Зробити м’ясо по-французьки з ананасами за цим рецептом краще для прийому гостей або до святкового столу – виходить неймовірно смачно і оригінально.
Складові:
- 700-800 г курячого філе;
- Банка консервованих ананасів кружечками;
- 5 цибулин;
- 300 г твердого сиру;
- майонез;
- маслини;
- Сіль перець.
Приготування:
- Філе поперек волокон порізати на шматки товщиною до 1,5 см, добре відбити, посолити і поперчити. Можна також використовувати спеції для курки.
- Цибулю порізати тонкими кільцями, помістити в друшляк і облити окропом – це прибере гіркота і характерний аромат.
- Форму змастити олією, шаром розкласти цибулю.
- На нього щільно помістити курячі відбивні, змастити їх майонезом.
- На кожен шматок м’яса поставити по кружечку ананаса і присипати тертим сиром.
- У центр кружечків помістити по маслинки без кісточки.
- Запікати при 180 градусах протягом півгодини. Подавати із зеленню, овочами, картоплею фрі.
5. М’ясо по-французьки з курки на картопляної подушці
Оригінальна страва, дуже смачне і ситне.
Складові:
- 0, 5 кг курячого філе;
- 0,5 кг великої картоплі;
- 1 цибулина;
- 3 зубки часнику;
- 2 яйця;
- Сіль перець.
- майонез;
- Сир – 300 г.
Приготування:
- Філе порізати на шматки, відбити, присипати перцем і сіллю.
- Картоплю очистити, натерти на крупній тертці.
- Цибулю і часник також натерти, додати до картоплі, туди ж вбити яйця, посолити і добре перемішати.
- Форму щедро змастити маслом і розподілити картопляну подушку.
- Прямо на неї розкласти м’ясо, змастити його майонезом і присипати тертим сиром.
- Запікати 30 хвилин при 180 градусах.
- При подачі обов’язково взяти нижню підсмажену кірочку – дуже смачно.