6 Рецептів гарбузового супу з усього світу – швидко, смачно і корисно



Привіт, дорогі наші читачі!

6 Рецептів гарбузового супу з усього світу - швидко, смачно і корисно

Гарбузовий суп – дуже популярна страва, яку готують практично у всіх країнах світу. Гарбуз – дієтичний продукт. Завдяки корисним властивостям і високим смаковим якостям, цей овоч користується великою популярністю, як в домашній кулінарії, так і у всіх заклади громадського харчування.

зміст:

  1. Класичний гарбузовий суп-пюре
  2. Суп з гарбуза з насінням і грінками з южноевропейской кухні
  3. Пряний гарбузовий суп з грінками
  4. Гарбузовий суп-пюре з грибами і перловкою
  5. Дієтичний суп в мультиварці
  6. Гарбузовий суп з молоком і рисом – італійська страва

6 Рецептів гарбузового супу з усього світу - швидко, смачно і корисно

Пропонуємо Вашій увазі прості і не дуже рецепти супу з гарбуза швидко і смачно, якими можна порадувати свою сім’ю, та ще з такою користю!

На сьогоднішній день існує безліч рецептів приготування гарбузового супу з додаванням всіляких інгредієнтів.

Класичний гарбузовий суп-пюре

6 Рецептів гарбузового супу з усього світу - швидко, смачно і корисно

Найсмачніше блюдо з гарбуза – це суп-пюре. Для його приготування використовується запечена гарбуз. Спочатку овоч запікають до м’якості. Після того, як гарбуз охолоне, зрізають верхівку, акуратно витягують насіння і м’якоть, яку потрібно протерти через сито або збити на блендері.

Збиту гарбузову масу ставлять на вогонь і доводять до кипіння. У готовий суп можна додати бульйон. Дуже добре таке блюдо поєднується з вершками. Риба, овочі, морепродукти, птиця або копченості додадуть такої страви пікантність. Подавати суп-пюре з гарбуза можна з грінками, гарбузовим насінням або горіхами.

Є інші рецепти супу з гарбуза, швидко і смачно це блюдо може приготувати навіть початківець кулінар.

Суп з гарбуза з насінням і грінками з южноевропейской кухні

6 Рецептів гарбузового супу з усього світу - швидко, смачно і корисно


Це дуже смачне і корисне блюдо. У балканських країнах його готують хворим для якнайшвидшого одужання. Даний рецепт розрахований на шість порцій.

Для його приготування потрібно:

  1. Гарбузовий м’якуш – 0,5 кг.
  2. Один стебло цибулі-порею (близько 300 грам).
  3. дві моркви.
  4. П’ятдесят грам вершкового масла.
  5. Півлітра овочевого бульйону.
  6. Три столові ложки тертого сиру пармезану і стільки ж гарбузового насіння.
  7. Білий хліб.

Беремо каструлю з товстим дном і розтоплюємо в ній двадцять грам вершкового масла. Потім нарізаємо цибулю кільцями, можна півкільцями і обсмажуємо на маслі протягом п’яти хвилин.

Морква і гарбуз нарізаємо на кубики, змішуємо з цибулею і приправою. Ставимо все це на вогонь і готуємо протягом двадцяти хвилин, періодично помішуючи.

Після цього овочі необхідно залити гарячим бульйоном і варити на маленькому вогні, поки вони не стануть м’якими. Після приготування, суп необхідно збити блендером.

Що залишився шматочок масла розтоплюємо на сковороді і обсмажуємо в ньому нарізаний шматочками хліб, потім злегка подсаливаем і посипаємо тертим сиром Пармезан. Готовий гарбузовий суп подають з грінками і підсушеними в духовці чищенням гарбузовим насінням.

Пряний гарбузовий суп з грінками – спробуйте, що люблять іспанці

6 Рецептів гарбузового супу з усього світу - швидко, смачно і корисно

Дуже смачна страва суп-пюре з гарбуза з картоплею і прянощами. Завдяки різноманіттю використовуваних спецій, це блюдо володіє чудовим смаком і ароматом.Для його приготування потрібно:

  1. Триста п’ятдесят грамів гарбуза і стільки ж картоплі.
  2. Одна головка ріпчастої цибулі.
  3. Два-три зубки часнику.
  4. Дві столові ложки соняшникової олії.
  5. Сто п’ятдесят мілілітрів вершків.
  6. Три столові ложки вівсяних пластівців.
  7. Сто мілілітрів води.
  8. Спеції – перець, паприка мелена, імбир мелений і каррі і сіль за смаком.
  9. Грінки та кубики сиру фета.

Очищену від шкірки картоплю і гарбуз нарізаємо кубиками. Подрібнену цибулю і часник пасеруємо на повільному вогні в соняшниковій олії. Готову м’якоть гарбуза і моркву перемішуємо з цибулею і часником, і готуємо ще п’ять хвилин. Потім заливаємо овочі окропом, додаємо до них вівсянку, сіль і все спеції за смаком. Кип’ятимо все це на слабкому вогні приблизно п’ятнадцять хвилин.



Суп-пюре з картоплею і грінками готовий, залишилося тільки збити його блендером і додати вершки. Після цього гарбузовий суп ставимо ще на п’ять хвилин на вогонь. Готову страву відмінно поєднується з сухариками.

Гарбузовий суп-пюре з грибами і перловкою з російської кухні

6 Рецептів гарбузового супу з усього світу - швидко, смачно і корисно

Ця страва користується собою популярністю з початку осені і практично до весни – поки зберігається гарбуз. Причому для його приготування підійдуть будь-які гриби – лісові, сушені, магазинні печериці та гливи. Пропонуємо покроковий рецепт цього смачного і ароматного страви.

Для його приготування необхідно:

  1. Триста грамів гарбуза.
  2. Два-три білих або інших гриба (сушені замочити на 3-4 години в теплому молоці).
  3. Половина великої бульби селери.
  4. Одна морква і одна головка цибулі ріпчастої.
  5. Два стебла селери.
  6. П’ятдесят грамів перлової крупи.
  7. Одна столова ложка рослинної олії.
  8. Півтора літра овочевого бульйону.
  9. Один лавровий лист і одна гілочка чебрецю.
  10. Сіль, перець чорний мелений за смаком.
  11. Для прикраси – зелень петрушки.

Спочатку потрібно зварити перлову крупу на це йде більше години. Але. Якщо її попередньо замочити на 5-6 годин – звариться за півгодини. Поки вона готується, чистимо і нарізаємо овочі. Гриби нарізаємо скибочками, а морква, гарбуз і корінь селери – кубиками.

У каструлі з товстими стінками розтоплюємо масло і обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, потім додаємо попередньо нарізані овочі. Все це тушкуємо протушкувати на слабкому вогні протягом п’яти хвилин, постійно помішуючи.

Заливаємо все цього гарячим овочевим бульйоном і додаємо готову перловку без води. Підсолюємо суп, додаємо перець, кладемо гілочку чебрецю і лавровий лист і готуємо на такому ж вогні ще двадцять хвилин. Виймаємо чебрець, лавровий лист і даємо трохи супу настоятися.

Суп з гарбуза і грибів готовий, подавати його потрібно з подрібненим часником дрібно нарізаною зеленню петрушки. Якщо свіжі гриби замінити сушеними, то аромат такого блюда буде більш інтенсивним.

Дієтичний суп в мультиварці

6 Рецептів гарбузового супу з усього світу - швидко, смачно і корисно

Супи з гарбуза люблять не тільки дорослі, а й діти. Вже з раннього віку дітям просто рекомендується вживати в їжу це дуже корисне і дієтичне блюдо. Найпопулярнішим вважається суп-пюре з гарбуза, приготований в мультиварці (можна і на плиті).

Для його приготування потрібно:

  1. Сімсот грамів гарбуза.
  2. Сімсот грамів картоплі.
  3. Один літр молока – трехпроцентной жирності.
  4. Сто шістдесят грам цибулі ріпчастої.
  5. Сто грам моркви.
  6. Двадцять п’ять грамів вершкового масла.
  7. Сіль за смаком.

Даний рецепт розрахований на мультиварку об’ємом на 4,5 літра. Густоту цієї страви можна розбавити додатковою кількістю кип’яченого молока. Розтоплюємо в мультиварці вершкове масло і злегка обсмажуємо на ньому цибулю. Потім додаємо нарізану кубиками гарбуз, моркву і картоплю, заливаємо молоком і солимо за смаком.

Ставимо на режим Гасіння на півтори години. Якраз за цей час овочі будуть готові. Після цього суп збиваємо блендером. Готовий супчик для дітей можна красиво прикрасити і подавати з вершками і грінками.

Гарбузовий суп з молоком і рисом – італійська страва

6 Рецептів гарбузового супу з усього світу - швидко, смачно і корисно

Цей солодкий супчик на смак нічим не поступається гарбузової запіканці, хоча готується набагато простіше.

Окремо зварити рис на молоці, щоб вийшов рідкий молочний суп. Гарбуз, порізану кубиками, відварити під кришкою в такій кількості води, щоб тільки покрити їх.

Готові частини з’єднати (гарбуз разом з відваром!), Додати трохи цукру, трішки солі і поставити нудитися на маленький вогонь (краще на розсікач) на 20 хвилин, не забиваючи заважати.

Потім закинути стручок ванілі або цукру, щільно закрити і укутати мінімум на годину. Цей суп дуже смачний гарячим, але ще краще його остудити і подавати в креманках холодним. Італійці часто додають до нього кульки морозива і поливають шоколадом.

Рецепт в тему: оладки з сирого гарбуза

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*