Помідори з лимонною кислотою на зиму зберігають свої корисні якості і при цьому мають незвичайний приємний присмак. Такий простий інгредієнт, може цілком замінити звичайний оцет. Вона створює кисле середовище, в якій не можуть жити хвороботворні мікроорганізми і термін зберігання закачування стає більше.
класичне виконання
Класичний рецепт консервованих помідорів з лимонною кислотою, який користується популярністю серед домогосподарок.
«Перш, ніж замаринувати продукти, стерилізують банки. Краще солити в трилітрових місткостях, так буде швидше і зручніше. Для закруток відбираю тільки щільні, без ушкоджень овочі.
- Одну велику моркву очищаю, нарізаю кільцями і починаю розкладати на дно приготовленої банки.
- Потім відправляю в ємність нашатковану пучок кропу.
- Солодкий і гострий перець нарізаю смужками, часник – часточками і викладаю між помідорним рядами.
- Останнім шаром консервую гілочки кропу, листочки вишні та смородини.
- Всі інгредієнти заливаю на 7 хвилин окропом.
- Потім воду переливаю в ємність, всипав сіль 30 г і цукор 60 г, доводжу до кипіння. Щоб отримати солодкі томати, можна збільшити кількість цукру до 200 м
- Замість оцту в банку засинаю лимонну кислоту 5 г, вливаю маринад і заходить.
- Закочені овочі зберігаю в льосі ».
Соління з помідорів з лимонною кислотою можна вживати в їжу навіть тим, у кого є проблеми з органами травлення.
Користь незрілих плодів
У зелених томатів присутній гіркота, тому чекають остаточно дозрівання овочів. Але зате, зелені помідори містять багато вітамінів, мікроелементів і різних кислот.
Зелені помідори дуже часто досвідчені господині використовують для маринування. Помідори на зиму можна консервувати окремо або в поєднанні з іншими овочами.
Зелені помідори з болгарським перцем відмінно поєднуються. Незвичайний присмак не залишить байдужим нікого. Краще зробити в банках, об’ємом три літри.
- Консервування передбачає використання невеликих помідорів, якщо вони великі, то потрібно розрізати на часточки.
- Болгарський перець ріжуть пластинками і розташовують уздовж стінок банок, а томати виявляються в середині.
- Заливають овочі окропом на 20 хвилин, потім зливають і знову кип’ятять.
- Після чергового разу воду зливають в каструлю, солять, всипають цукор і спеції. Лимонна кислота додається в останню чергу.
- Одержаний розсіл вливають до овочів.
- Зверху розкладають кропові парасольки, заправляють вміст маслом 30 мл і приступають до закрутки.
Дуже смачні зелені помідори виходять, якщо вибрати і слідувати пунктам наступного рецепта.
- У теплій воді потрібно розчинити 15 г желатину.
- Потім ріжуть помідори часточками.
- Цибулину ріжуть півкільцями.
- На дно банок розкладають різаний лук, часник, перець духмяний горошком 5 штук і гвоздику.
- Щільно викладають овочеві часточки, чергуючи шари з лаврушкой.
- Зверху засипають сіль з цукром і лимонною кислотою.
- Желатин розбавляють водою і з’єднують з іншими компонентами.
Заготівля щільно закривається залізними кришками. Зберігати найкраще в прохолодному місці.
Овочевий салат
У багатьох рецептах, помідори, можна з лимонною кислотою на зиму поєднувати з огірками. Виходить дуже смачно.
Для консервації стане в нагоді 3 кг рівних, пружних, що не гірких огірочків. Їх необхідно на 2,5 години занурити в крижану воду. Самих помідор невеликого розміру потрібно взяти 2 кг.
- На дно стерилізованих банок розкладають по три зубчики часнику, розрізаних навпіл, дві скибочки хріну, листя вишні і смородини.
- Огірки викладають першими до середини банки.
- Потім приступають до розкладання помідорів.
- Останнім шаром викладають гілочки кропу, після чого вливають окріп. Через 5 хвилин він зливається і заливається нова вода.
- Потім воду з овочів переливають в окрему ємність, додають лимонку 5 г і спеції.
- Маринадом заливають овочі.
Закривати банки потрібно гарячими. У перевернутому вигляді під теплою ковдрою залишають до охолодження.
Томати з зеленню
Мариновані помідори з лимонною кислотою і кропом обов’язково сподобаються кожному.
- Консервація помідор починається з розкладання гілочок і парасольок кропу по банкам.
- Потім розміщують помідори.
- Останнім шаром так само викладають зелень кропу.
- Вміст заливають окропом. Маринувати приблизно 16 хвилин.
- В окремій ємності кип’ятиться вода, в яку додають сіль 35 г, цукор 65 г і 2,5 г лимонної кислоти.
- Вода з ємностей зливається і замінюється розсолом.
Закривають банки і в перевернутому вигляді залишають під теплим пледом до остаточного охолодження. Після цього засолювання переноситься в холодне місце.
Доповнити смак помідор з лимонною кислотою допоможуть гілочки зелені і лист лаврушки. Приготувати страву дуже просто.
- У чисті, сухі банки починають укладати зубчики часнику, запашний перець горошком 4 штуки, гілочки цілого пучка петрушки і листочок лаврушки.
- Потім викладають томати, і вливають окріп.
- Через 13 хвилин воду переливають в окрему ємність, всипають сіль 45 г, цукор 65 г і 30 г лимонної кислоти.
- Після закипання розсолу, можна приступати до розливання.
Банки закочують, як зазвичай, перевертають догори дном і залишають остигати під теплим покривалом.
Швидка робота
Дуже смачні овочі можна отримати, якщо зробити разом з лимонкою і кільцями цибулі в літрових банках.
- Одну велику цибулину ріжуть кільцями.
- Один болгарський перець нарізають невеликими смужками.
- У скляну ємність укладають спочатку кріп і петрушку, помідори, нарізану цибулю і перець.
- Кип’ятять воду, в яку додана сіль, цукор, лимонка і спеції. Чекають, поки вона не почне кипіти.
- Маринад розливають в гарячому вигляді.
Приготовлені солоні овочі закочують, дають час охолонути і прибирають в льох або підвал.
Простий рецепт маринованих помідорів, який можна зробити без стерилізації. Найкраще вибрати помідори черрі і літрову тару.
- У підготовлені банки кладуть гілочки кропу і петрушки, листя смородини, часник, шматочки гострого перцю, гвоздику і листочок лаврушки.
- Поверх щільно укладають вимиті, свіжі помідори.
- У ємності кип’ятять воду з розрахунку по 500 мл на кожну літрову баночку.
- Залити окропом вміст на 17 хвилин.
- Потім рідину переливають в окрему ємність і починають готувати розсіл. Всипають сіль 5 г, цукор 40 г і лимонну кислоту 2,5 г. Як тільки розсіл почне кипіти, його розливають по місткостях.
У гарячому вигляді закочують засолювання домашнього приготування і в перевернутому вигляді зберігають під теплим одягом приблизно добу.
Leave a Reply