Рецепти маринування помідорів з лимонною кислотою на зиму



Помідори з лимонною кислотою на зиму зберігають свої корисні якості і при цьому мають незвичайний приємний присмак. Такий простий інгредієнт, може цілком замінити звичайний оцет. Вона створює кисле середовище, в якій не можуть жити хвороботворні мікроорганізми і термін зберігання закачування стає більше.

класичне виконання

Класичний рецепт консервованих помідорів з лимонною кислотою, який користується популярністю серед домогосподарок.

«Перш, ніж замаринувати продукти, стерилізують банки. Краще солити в трилітрових місткостях, так буде швидше і зручніше. Для закруток відбираю тільки щільні, без ушкоджень овочі.

  • Одну велику моркву очищаю, нарізаю кільцями і починаю розкладати на дно приготовленої банки.
  • Потім відправляю в ємність нашатковану пучок кропу.
  • Солодкий і гострий перець нарізаю смужками, часник – часточками і викладаю між помідорним рядами.
  • Останнім шаром консервую гілочки кропу, листочки вишні та смородини.
  • Всі інгредієнти заливаю на 7 хвилин окропом.
  • Потім воду переливаю в ємність, всипав сіль 30 г і цукор 60 г, доводжу до кипіння. Щоб отримати солодкі томати, можна збільшити кількість цукру до 200 м
  • Замість оцту в банку засинаю лимонну кислоту 5 г, вливаю маринад і заходить.
  • Закочені овочі зберігаю в льосі ».

помідори з лимонною кислотою в банку

Соління з помідорів з лимонною кислотою можна вживати в їжу навіть тим, у кого є проблеми з органами травлення.

Користь незрілих плодів

У зелених томатів присутній гіркота, тому чекають остаточно дозрівання овочів. Але зате, зелені помідори містять багато вітамінів, мікроелементів і різних кислот.

Зелені помідори дуже часто досвідчені господині використовують для маринування. Помідори на зиму можна консервувати окремо або в поєднанні з іншими овочами.

Зелені помідори з болгарським перцем відмінно поєднуються. Незвичайний присмак не залишить байдужим нікого. Краще зробити в банках, об’ємом три літри.

  1. Консервування передбачає використання невеликих помідорів, якщо вони великі, то потрібно розрізати на часточки.
  2. Болгарський перець ріжуть пластинками і розташовують уздовж стінок банок, а томати виявляються в середині.
  3. Заливають овочі окропом на 20 хвилин, потім зливають і знову кип’ятять.
  4. Після чергового разу воду зливають в каструлю, солять, всипають цукор і спеції. Лимонна кислота додається в останню чергу.
  5. Одержаний розсіл вливають до овочів.
  6. Зверху розкладають кропові парасольки, заправляють вміст маслом 30 мл і приступають до закрутки.

Дуже смачні зелені помідори виходять, якщо вибрати і слідувати пунктам наступного рецепта.

  • У теплій воді потрібно розчинити 15 г желатину.
  • Потім ріжуть помідори часточками.
  • Цибулину ріжуть півкільцями.
  • На дно банок розкладають різаний лук, часник, перець духмяний горошком 5 штук і гвоздику.
  • Щільно викладають овочеві часточки, чергуючи шари з лаврушкой.
  • Зверху засипають сіль з цукром і лимонною кислотою.
  • Желатин розбавляють водою і з’єднують з іншими компонентами.

Заготівля щільно закривається залізними кришками. Зберігати найкраще в прохолодному місці.

процес приготування томатів з лимонною кислотою

Овочевий салат

У багатьох рецептах, помідори, можна з лимонною кислотою на зиму поєднувати з огірками. Виходить дуже смачно.



Для консервації стане в нагоді 3 кг рівних, пружних, що не гірких огірочків. Їх необхідно на 2,5 години занурити в крижану воду. Самих помідор невеликого розміру потрібно взяти 2 кг.

  1. На дно стерилізованих банок розкладають по три зубчики часнику, розрізаних навпіл, дві скибочки хріну, листя вишні і смородини.
  2. Огірки викладають першими до середини банки.
  3. Потім приступають до розкладання помідорів.
  4. Останнім шаром викладають гілочки кропу, після чого вливають окріп. Через 5 хвилин він зливається і заливається нова вода.
  5. Потім воду з овочів переливають в окрему ємність, додають лимонку 5 г і спеції.
  6. Маринадом заливають овочі.

Закривати банки потрібно гарячими. У перевернутому вигляді під теплою ковдрою залишають до охолодження.

Томати з зеленню

Мариновані помідори з лимонною кислотою і кропом обов’язково сподобаються кожному.

  • Консервація помідор починається з розкладання гілочок і парасольок кропу по банкам.
  • Потім розміщують помідори.
  • Останнім шаром так само викладають зелень кропу.
  • Вміст заливають окропом. Маринувати приблизно 16 хвилин.
  • В окремій ємності кип’ятиться вода, в яку додають сіль 35 г, цукор 65 г і 2,5 г лимонної кислоти.
  • Вода з ємностей зливається і замінюється розсолом.

Закривають банки і в перевернутому вигляді залишають під теплим пледом до остаточного охолодження. Після цього засолювання переноситься в холодне місце.

помідори з лимонною кислотою на столі

Доповнити смак помідор з лимонною кислотою допоможуть гілочки зелені і лист лаврушки. Приготувати страву дуже просто.

  • У чисті, сухі банки починають укладати зубчики часнику, запашний перець горошком 4 штуки, гілочки цілого пучка петрушки і листочок лаврушки.
  • Потім викладають томати, і вливають окріп.
  • Через 13 хвилин воду переливають в окрему ємність, всипають сіль 45 г, цукор 65 г і 30 г лимонної кислоти.
  • Після закипання розсолу, можна приступати до розливання.

Банки закочують, як зазвичай, перевертають догори дном і залишають остигати під теплим покривалом.

Швидка робота

Дуже смачні овочі можна отримати, якщо зробити разом з лимонкою і кільцями цибулі в літрових банках.

  • Одну велику цибулину ріжуть кільцями.
  • Один болгарський перець нарізають невеликими смужками.
  • У скляну ємність укладають спочатку кріп і петрушку, помідори, нарізану цибулю і перець.
  • Кип’ятять воду, в яку додана сіль, цукор, лимонка і спеції. Чекають, поки вона не почне кипіти.
  • Маринад розливають в гарячому вигляді.

Приготовлені солоні овочі закочують, дають час охолонути і прибирають в льох або підвал.

помідори з лимонною кислотою в 2-х літровій банці



Простий рецепт маринованих помідорів, який можна зробити без стерилізації. Найкраще вибрати помідори черрі і літрову тару.

  1. У підготовлені банки кладуть гілочки кропу і петрушки, листя смородини, часник, шматочки гострого перцю, гвоздику і листочок лаврушки.
  2. Поверх щільно укладають вимиті, свіжі помідори.
  3. У ємності кип’ятять воду з розрахунку по 500 мл на кожну літрову баночку.
  4. Залити окропом вміст на 17 хвилин.
  5. Потім рідину переливають в окрему ємність і починають готувати розсіл. Всипають сіль 5 г, цукор 40 г і лимонну кислоту 2,5 г. Як тільки розсіл почне кипіти, його розливають по місткостях.

У гарячому вигляді закочують засолювання домашнього приготування і в перевернутому вигляді зберігають під теплим одягом приблизно добу.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*