Малосольні помідори черрі швидкого приготування з часником можна зробити взимку або радіти гостренького, приємному смаку влітку. Якщо вибрати правильний рецепт і підібрати овочі, то страва вийде дуже смачним.
Блюдо з використанням пакета
Рецепти малосольних помідор швидкого приготування часто припускають засолювання в пакетах. Час очікування готового блюда може становити від 5 годин до 2-3 днів.
Урізноманітнити смак помідорів допоможуть інші складові інгредієнти.
- Томати в кількості 10 штук миють, гарненько витирають і роблять хрестоподібні надрізи в районі плодоніжки, можна зробити просто проколи виделкою або зубочисткою. Ця процедура допоможе швидше і рівномірніше засолити томатам.
- Кілька зубчиків часнику (чим більше часточок, тим гостріше вийде блюдо) нарізають невеликими шматочками. Для отримання легко гостренького присмаку знадобиться 3-4 зубчики.
- У щільний целофановий пакет кладуть промиту і обсушену зелень одного пучка петрушки і кропу, а так само парасольки кропу.
- Складають підготовлені овочі, посипають їх часником, сіллю 50 г і додають трохи цукру.
- Пакет зав’язують, струшують обережно і залишають для просочення на 1,5 години.
- Як пройде час, помідори викладають з пакету в будь-яку іншу ємність, накривають кришкою і на 3-4 години ставлять в холодильник.
Зберігання малосольних помідорів недовгий, тому беруть не дуже багато продуктів. Про запас таким способом приготувати овочі не вдасться.
Не менш поширеним є рецепт малосольних помідорів чері з огірками і болгарським перцем.
- Приготуйте 7 томатів і стільки ж невеликих, рівних огірків. Овочі потрібно промити і гарненько витерти.
- На помідорах в області плодоніжки роблять проколи або надрізи, у огірочків зрізають краю. Болгарський перець очищають від нутрощів і зрізають плодоніжку, а потім його потрібно порізати кружальцями.
- Підготовлені овочі розкладають по пакетам, додають зубчики часнику, нарізані пластинками.
- Зелень петрушки і кропу промивають, сушать, дрібно нарізають і відправляють до овочів. Вміст пакету солять, додають цукор.
- Пакет зав’язують, і струшують для того щоб всі інгредієнти перемішалися. Переміщують в холодильник на 6-7 годин.
- По закінченню часу, овочі перекладають у тарілку, якщо цього не зробити, то страва вийде дуже солоним.
При зав’язуванні пакета потрібно залишати вільне місце всередині для соку, який виділяється овочами.
Просте виконання засолювання в банках
Помідори сорту черрі мають солодкуватий присмак, тому будь-якої страви надають приємний аромат і смак. Їх легко консервувати, не потрібно витрачати час на розрізання. Рецепт малосольних помідор черрі, який займе трохи часу і сил.
- Для засолювання готують 1 кг маленьких томатів, їх ретельно миють і зрізають плодоніжки. Щоб прискорити процес засолювання потрібно виделкою або зубочисткою зробити проколи в районі плодоніжки.
- Зубчики двох головок очищають і дрібно нарізають.
- Два пучка кропу дрібно шаткують.
- Болгарський перець миють, видаляють насіння, плодоніжки і перегородки. Нарізають тонкими пластинками.
- Розсіл готують з одного літра води, в який після закипання всипають сіль і цукор по 35 г, кладуть листочок лаврушки і 3 горошинки запашного перцю.
- У банки розкладають кріп, часник і вже потім помідори. Вливають трохи охолонувши розсіл.
Банки закривають капроновими кришками і на два дні залишають настоюватися при температурі 20-22 градуси. Після цього засолювання слід відправити для зберігання в холодне місце.
Для любителів гострого смаку пропонується рецепт малосольних помідорів чері по-вірменськи.
- На дві баночки по 500 мл потрібно вимити й обсушити 600 г томатів. В області плодоніжки роблять проколи.
- Всі інгредієнти укладають у велику ємність.
- Одну головку часнику очищають, поділяють по часточках. Зубчики розрізають навпіл.
- Зелень петрушки обривають невеликими гілками.
- Додають до всіх інгредієнтів гвоздику 6 штук, насіння коріандру 8 г, 4 листочка лаврушки, 5 г гірчиці в зернах.
- Заливають все компоненти окропом на 2 хвилини. Після цього воду зливають разом зі спеціями в окрему ємність і всипають 30 г солі. Після закипання варити 3 хвилини.
- Помідори разом з часниковими пластинками розподіляють в банки, вливають розсіл, остуджують при кімнатній температурі протягом 3 годин. Після цього прибирають засолювання в прохолодне місце.
Через три дні помідори можна подавати до столу. Смак гостро-солодких помідорів обов’язково сподобається всім членам сім’ї.
Перевірений рецепт досвідчених господинь
«Готуємо в родині добові малосольні помідори сорту черрі взимку і в сезон збору врожаю. Рецепт передбачає подавати блюдо до столу вже через 24 години.
- Кип’ячу воду, приблизно 600 мл, додаю 50 г солі, 20 г цукру, насіння кропу 10 г і гілочку кропу.
- Помідори сорту черрі 1 кг промиваю і роблю надрізи у вигляді хрестика з боку плодоніжки.
- Зубчики часнику 5 штук дрібно нарізують, зелень кропу шаткую.
- Один болгарський перець очищають від перегородок, насіння, відрізаю плодоніжки і нарізаю кільцями.
- Чищену морква так само ріжу кільцями.
- На дно великої каструлі кладу 25 г гірчиці готової і починаю викладати овочі, чергуючи зі спеціями.
- Заливаю все компоненти остиглим розсолом і залишаю на добу настоюватися в приміщенні при температурі близько 20 градусів.
Солоні томати готові до подачі на стіл. У холодильнику подібне блюдо можна зберігати протягом тижня. «Всі, хто пробував мій соління, просто в захваті!»
Leave a Reply