Рецепт малосольних помідорів чері з часником швидкого приготування



Малосольні помідори черрі швидкого приготування з часником можна зробити взимку або радіти гостренького, приємному смаку влітку. Якщо вибрати правильний рецепт і підібрати овочі, то страва вийде дуже смачним.

Блюдо з використанням пакета

Рецепти малосольних помідор швидкого приготування часто припускають засолювання в пакетах. Час очікування готового блюда може становити від 5 годин до 2-3 днів.

Урізноманітнити смак помідорів допоможуть інші складові інгредієнти.

  1. Томати в кількості 10 штук миють, гарненько витирають і роблять хрестоподібні надрізи в районі плодоніжки, можна зробити просто проколи виделкою або зубочисткою. Ця процедура допоможе швидше і рівномірніше засолити томатам.
  2. Кілька зубчиків часнику (чим більше часточок, тим гостріше вийде блюдо) нарізають невеликими шматочками. Для отримання легко гостренького присмаку знадобиться 3-4 зубчики.
  3. У щільний целофановий пакет кладуть промиту і обсушену зелень одного пучка петрушки і кропу, а так само парасольки кропу.
  4. Складають підготовлені овочі, посипають їх часником, сіллю 50 г і додають трохи цукру.
  5. Пакет зав’язують, струшують обережно і залишають для просочення на 1,5 години.
  6. Як пройде час, помідори викладають з пакету в будь-яку іншу ємність, накривають кришкою і на 3-4 години ставлять в холодильник.

Зберігання малосольних помідорів недовгий, тому беруть не дуже багато продуктів. Про запас таким способом приготувати овочі не вдасться.

малосольні помідори черрі з зеленню

Не менш поширеним є рецепт малосольних помідорів чері з огірками і болгарським перцем.

  • Приготуйте 7 томатів і стільки ж невеликих, рівних огірків. Овочі потрібно промити і гарненько витерти.
  • На помідорах в області плодоніжки роблять проколи або надрізи, у огірочків зрізають краю. Болгарський перець очищають від нутрощів і зрізають плодоніжку, а потім його потрібно порізати кружальцями.
  • Підготовлені овочі розкладають по пакетам, додають зубчики часнику, нарізані пластинками.
  • Зелень петрушки і кропу промивають, сушать, дрібно нарізають і відправляють до овочів. Вміст пакету солять, додають цукор.
  • Пакет зав’язують, і струшують для того щоб всі інгредієнти перемішалися. Переміщують в холодильник на 6-7 годин.
  • По закінченню часу, овочі перекладають у тарілку, якщо цього не зробити, то страва вийде дуже солоним.

При зав’язуванні пакета потрібно залишати вільне місце всередині для соку, який виділяється овочами.

Просте виконання засолювання в банках

Помідори сорту черрі мають солодкуватий присмак, тому будь-якої страви надають приємний аромат і смак. Їх легко консервувати, не потрібно витрачати час на розрізання. Рецепт малосольних помідор черрі, який займе трохи часу і сил.



  1. Для засолювання готують 1 кг маленьких томатів, їх ретельно миють і зрізають плодоніжки. Щоб прискорити процес засолювання потрібно виделкою або зубочисткою зробити проколи в районі плодоніжки.
  2. Зубчики двох головок очищають і дрібно нарізають.
  3. Два пучка кропу дрібно шаткують.
  4. Болгарський перець миють, видаляють насіння, плодоніжки і перегородки. Нарізають тонкими пластинками.
  5. Розсіл готують з одного літра води, в який після закипання всипають сіль і цукор по 35 г, кладуть листочок лаврушки і 3 горошинки запашного перцю.
  6. У банки розкладають кріп, часник і вже потім помідори. Вливають трохи охолонувши розсіл.

Банки закривають капроновими кришками і на два дні залишають настоюватися при температурі 20-22 градуси. Після цього засолювання слід відправити для зберігання в холодне місце.

малосольні помідори черрі в банках

Для любителів гострого смаку пропонується рецепт малосольних помідорів чері по-вірменськи.

  • На дві баночки по 500 мл потрібно вимити й обсушити 600 г томатів. В області плодоніжки роблять проколи.
  • Всі інгредієнти укладають у велику ємність.
  • Одну головку часнику очищають, поділяють по часточках. Зубчики розрізають навпіл.
  • Зелень петрушки обривають невеликими гілками.
  • Додають до всіх інгредієнтів гвоздику 6 штук, насіння коріандру 8 г, 4 листочка лаврушки, 5 г гірчиці в зернах.
  • Заливають все компоненти окропом на 2 хвилини. Після цього воду зливають разом зі спеціями в окрему ємність і всипають 30 г солі. Після закипання варити 3 хвилини.
  • Помідори разом з часниковими пластинками розподіляють в банки, вливають розсіл, остуджують при кімнатній температурі протягом 3 годин. Після цього прибирають засолювання в прохолодне місце.

Через три дні помідори можна подавати до столу. Смак гостро-солодких помідорів обов’язково сподобається всім членам сім’ї.

малосольні помідори черрі на тарілці

Перевірений рецепт досвідчених господинь

«Готуємо в родині добові малосольні помідори сорту черрі взимку і в сезон збору врожаю. Рецепт передбачає подавати блюдо до столу вже через 24 години.

  • Кип’ячу воду, приблизно 600 мл, додаю 50 г солі, 20 г цукру, насіння кропу 10 г і гілочку кропу.
  • Помідори сорту черрі 1 кг промиваю і роблю надрізи у вигляді хрестика з боку плодоніжки.
  • Зубчики часнику 5 штук дрібно нарізують, зелень кропу шаткую.
  • Один болгарський перець очищають від перегородок, насіння, відрізаю плодоніжки і нарізаю кільцями.
  • Чищену морква так само ріжу кільцями.
  • На дно великої каструлі кладу 25 г гірчиці готової і починаю викладати овочі, чергуючи зі спеціями.
  • Заливаю все компоненти остиглим розсолом і залишаю на добу настоюватися в приміщенні при температурі близько 20 градусів.

Солоні томати готові до подачі на стіл. У холодильнику подібне блюдо можна зберігати протягом тижня. «Всі, хто пробував мій соління, просто в захваті!»

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*