Красивим французьким словом «бризоль» називається не окрему страву, а спосіб приготування м’яса будь-якого виду, яке обсмажується в так званому льезоне, а простіше кажучи, яйці, підготовленому у вигляді омлету. Готують брізолі з м’ясом, фаршем, рибою, морепродуктами, додають свіжі і мариновані овочі, сир і інші компоненти.
Блюдо дуже красиве, ситне і можна сказати – ошатне, цілком підійде і для святкового столу в якості гарячої закуски, а для повсякденного меню застосовується на сніданок або вечерю. Брізоль з курячого філе – це класичний варіант і його рецепт з фото буде першим в нашій добірці. А також, тут ви знайдете інші варіанти бризолу, які можна приготувати в домашніх умовах не гірше, ніж в дорогому французькому ресторані.
Брізоль з риби готується точно так: виготовляється рибний фарш, а все інше точно так. Можна також зробити фарш з кальмарів, м’яса мідій.
Leave a Reply