Відмінні рецепти бризолу з курячого філе, м’ясного фаршу та інших смачних начинок



Красивим французьким словом «бризоль» називається не окрему страву, а спосіб приготування м’яса будь-якого виду, яке обсмажується в так званому льезоне, а простіше кажучи, яйці, підготовленому у вигляді омлету. Готують брізолі з м’ясом, фаршем, рибою, морепродуктами, додають свіжі і мариновані овочі, сир і інші компоненти.

Блюдо дуже красиве, ситне і можна сказати – ошатне, цілком підійде і для святкового столу в якості гарячої закуски, а для повсякденного меню застосовується на сніданок або вечерю. Брізоль з курячого філе – це класичний варіант і його рецепт з фото буде першим в нашій добірці. А також, тут ви знайдете інші варіанти бризолу, які можна приготувати в домашніх умовах не гірше, ніж в дорогому французькому ресторані.

Відмінні рецепти бризолу з курячого філе, м' /></div>
</p>
<p>Середній час готування – 30-40 хвилин. На одну порцію використовується омлет з 2-х яєць і близько 120-150 г сирого м’ясного продукту.</p>
<p>До речі, бризоль – це вона, правильно говорити «смачна бризоль».</p>
<h2>1. Брізоль з курячого філе</h2>
<p><div style=Відмінні рецепти бризолу з курячого філе, м' /></div>
</p>
<p>Цей варіант омлету з начинкою з курки можна готувати двома способами: з філе зробити фарш, а другий варіант – м’ясо відбити. Ми опишемо другий спосіб, а як приготувати бризоль з фаршу – в наступному рецепті.</p>
<h3>Інгредієнти на 4 порції:</h3>
<ul>
<li>500 г курячого філе;</li>
<li>6-8 яєць;</li>
<li>6 ст.л. молока;</li>
<li>4 зубки часнику;</li>
<li>Сіль перець.</li>
</ul>
<h4>Для начинки:</h4>
<ul>
<li>Помідори – кілька штук;</li>
<li>Майонез 2-3 ст.л .;</li>
<li>50 г твердого сиру.</li>
</ul>
<h3>Приготування</h3>
<ol>
<li>Курячі грудки розрізати на 4 рівні частини, потім ножем акуратно розрізати кожну на пласт.</li>
<li>Помістити кожен шматок окремо між двома шарами поліетиленового пакета або харчової плівки і відбити в пласт, розміром зі сковороду. Повинні вийти 4 пласта.</li>
<li>Часник розчавити Часничниці, змастити кожен шматок, посолити і поперчити.</li>
<li>Яйця збити з молоком.</li>
<li>Сковороду розігріти з маслом, на плоску тарілку, вилити туди чверть яйця, зверху розмістити пласт філе: зняти верхню плівку, перемістити м’ясо на яйце, зняти другу плівку. Потім дуже акуратно це перемістити на сковороду шляхом зісковзування.</li>
<li>Вогонь зменшити і смажити омлет до золотистої скоринки.</li>
<li>Потім широкої лопаткою перевернути корж і смажити з іншого боку до готовності м’яса (15 хвилин).</li>
<li>Брізолі складати в стопку і накривати кришкою.</li>
</ol>
<p>Готуємо начинку: сир натерти, помідори порізати, змішати з майонезом. На кожен коржик викласти чверть начинки і загорнути бризоль навпіл, або ж скрутити в рулет. Подавати теплим, з гарніром, соусом або салатом.</p>
<h2>2. Брізоль з фаршу</h2>
<p><div style=Відмінні рецепти бризолу з курячого філе, м' /></div>
</p>
<p>Сам принцип приготування аналогічний попередньому. А начинка може бути найрізноманітнішою – в кінці статті представлені варіанти найвдаліших начинок для брізолі. Фарш можна взяти зі свинини або яловичини, а найкраще – асорті 50 на 50.</p>
<h3>Склад на 6 порцій</h3>
<ul>
<li>М’ясний фарш – 0,5 кг;</li>
<li>6 яєць;</li>
<li>6 ст.л. молока або 3 ст.л. сметани;</li>
<li>100 г майонезу або соусу тартар;</li>
<li>3 зубки часнику;</li>
<li>Сіль, перець, рослинна олія для смаження;</li>
<li>Овочі – помідори чи огірки для начинки.</li>
</ul>
<h3>Приготування</h3>
<p>Приготування виконується практично так само, як і з відбитим м’ясом: фарш треба посолити, поперчити, можна додати улюблені спеції. Розділити на 6 рівних частин, кожну кулю розкачати в плівці. Яйця збити, шосту частину помістити на тарілку, зверху фарш і акуратно все перемістити на розігріту сковороду з рослинним маслом. Смажити з одного боку, потім з іншого. Далі кожен коржик змастити майонезом або соусом з боку м’яса, розкласти начинку і згорнути.</p>
<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.80 -->
<div class=

Брізоль з риби готується точно так: виготовляється рибний фарш, а все інше точно так. Можна також зробити фарш з кальмарів, м’яса мідій.

3. «Ледача» бризоль з фаршу з грибною начинкою

Відмінні рецепти бризолу з курячого філе, м' />

<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.80 -->
<div class=

Цей рецепт популярний в Інтернеті, хоча, як на мене, готувати його не набагато легше, ніж традиційний варіант, а ще є у цій брізолі одна особливість – коржик легко ламається, і працювати треба дуже акуратно, інакше страва вийде непрезентабельним.

Інгредієнти на 4 порції

  • 400 г фаршу асорті або курячого;
  • 4 яйця;
  • 2 ст.л. молока;
  • 4 ст. л. сметани;
  • 2 зубки часнику;
  • 1 ст.л. сухарів;
  • Сіль перець;
  • 400 г свіжих грибів (печериць);
  • 1 велика цибулина;
  • 2 мариновані огірочки;
  • Соняшникова олія.

Приготування

  1. Змішати фарш, яйця, сухарі, молоко, посолити, поперчити і добре вимішати, щоб вибити все повітря.
  2. Сформувати 4 кульки. Кожен розкачати в плівці до розмірів дна сковороди.
  3. Посмажити 4 м’ясні коржі. Для перевертання користуватися широкою лопаткою, а краще – двома. Скласти ледачі брізолі стопкою і зайнятися начинкою.
  4. Цибулю порізати дрібно і припустити в соняшниковій олії до прозорості.
  5. Гриби порізати дрібно, добре промити під проточною водою, щедро облити окропом і відправити до цибулі. Смажити 10 хвилин на невеликому вогні, постійно перемішуючи. Посолити і поперчити за смаком, додати сметану і тушкувати ще 3-4 хвилини.
  6. Поділити начинку на 4 частини, розкласти на половину кожного коржика.
  7. Мариновані огірки порізати тонкими смужками (а можна кубиками), покласти зверху начинки і загорнути бризоль. Подавати з овочами, зеленню і будь-яким соусом.

4. Брізоль «Молдова» з овочами

Відмінні рецепти бризолу з курячого філе, м' /></div>
</p>
<p>Це теж один з різновидів «ледачою» брізолі, яка подається на подушці зі свіжих помідорів, з підсмаженими або запеченими овочами і картоплею.</p>
<h3>Складові</h3>
<ul>
<li>800 г курячого фаршу;</li>
<li>4 яйця + 2 яйця;</li>
<li>4 цибулини;</li>
<li>2 зубки часнику;</li>
<li>2 скибочки хліба або булки;</li>
<li>100 мл молока;</li>
<li>Сіль, перець;</li>
<li>Панірувальні сухарі;</li>
<li>Сметана або майонез;</li>
<li>100 г тертого твердого сиру;</li>
<li>4 картоплини середнього розміру або по 3-4 дрібні штуки;</li>
<li>4 невеликі помідори;</li>
<li>невеликий кабачок;</li>
<li>стручкова квасоля – 100 г;</li>
<li>свіжа зелень;</li>
<li>4 ст.л. вершкового масла.</li>
</ul>
<h3>Приготування</h3>
<p>Хліб замочити в теплому молоці до розм’якшення, потім віджати.</p>
<p>У фарш додати хліб, 2 яйця, 2 роздавлених зубків часнику, посолити і поперчити і зробити масу, як на котлети. З неї зробити тонкі коржі, по одній, на плоскій тарілці змащеній олією і присипаної панірувальними сухарями.</p>
<p>Два яйця збити з дрібкою солі до однорідного стану.</p>
<p>Потім коржі акуратно перевернути на нагріту сковороду, зверху вилити чверть збитого яйця і обсмажити низ. Вогонь не дуже сильний, щоб м’ясо добре присмажився, а яйця зверху прихопити. Далі корж перевернути і підсмажити до рум’яної скоринки омлету. Змастити м’ясну сторону сметаною або майонезом, присипати твердим сиром і згорнути трубочкою ще в гарячому вигляді, тому що потім бризоль потріскається. Другий вид начинки – посмажити цибулю півкільцями (це традиційний варіант).</p>
<p>Для оформлення страви прожарюємо овочі (кожен вид окремо) на вершковому маслі і спеціями. Робимо подушку з листя салату і кружечків помідорів, викладаємо зверху бризоль, а збоку – овочі.</p>
<h2>Варіанти начинок для бризолу</h2>
<ol>
<li>Шинка + сир + майонез.</li>
<li>Салат з помідорів і базиліка, з оливковою олією, лимонним соком і м’яким сиром.</li>
<li>Гриби + цибуля.</li>
<li>Рис + морква + яйця круто.</li>
<li>Салат з капусти і огірка.</li>
</ol>

<!-- WP QUADS Content Ad Plugin v. 2.0.80 -->
<div class=