Як маринувати смачні сливи на зиму



Слива – найцінніший продукт в приготуванні різних заготовок на зиму. Варення, джеми, компоти та інші консервації з сливи користуються великою популярністю в кожній родині. Сьогодні ми розповімо про те, як готується зливу маринована на зиму в різних варіаціях.

1. Слива, консервована як оливки

Як маринувати смачні сливи на зиму

Цей продукт можна подавати до м’яса, риби, птиці, в якості закуски до спиртного або додавати в салати. Для приготування цієї маринованої смакоти вам буде потрібно:

  • сливи «Угорка» дебеленькі (можна навіть трохи недоспелий) – 700-800 г;
  • лаврушка – 6 листів;
  • оцет 9-відсоткової концентрації – 5 чайних ложок;
  • сіль кухонна – 5 чайних ложок;
  • бутони гвоздики – 10 шт .;
  • цукор білий – 8 чайних ложок;
  • рослинне масло рафінована – 2 столових ложки;
  • вода.

приготування:

Робити таку заготовку найкраще в літрових банках. Спочатку потрібно підготувати фрукти – промити, видалити хвостики і розкласти на рушник просихати.

На дно скляної простерилизованной тари покласти спеції, і заповнити ємність до верхівки сливами. Закип’ятити воду і залити окропом фрукти, накрити закаточними кришками і дати постояти протягом п’яти хвилин. Якщо ви перетримаєте сливи в окропі, тоді вони вийдуть м’якими і будуть розвалюватися.

Злити воду назад в каструльку, посолити, всипати цукор і знову поставити на вогонь. Залити киплячим маринадом сливи повторно, і через сім хвилин злити назад в металеву посудину.

Ще раз закип’ятити маринад. Тим часом поки він закипає, додати в кожну ємність зі сливами рослинне масло, потім залити киплячим розсолом і закатати.

Смачний продукт на зиму готовий. До речі, пряний розсіл після поїдання слив ви можете використовувати для маринування м’яса і цибулі. Блюдо виходить дуже смачним!

2. Маринована слива з корицею

Як маринувати смачні сливи на зиму

Відмінна заготівля на зиму до м’яса готується з таких інгредієнтів:

  • синя слива – 2-2,5 кг;
  • цукор-пісок – 800 г;
  • оцет столовий – 300 мл;
  • запашний перець – 20 горошин;
  • бутони гвоздики – 10 шт .;
  • кориця в порошку – 2 чайних ложки;
  • вода – 4-4,5 л.

приготування:

За цим рецептом сливи можна приготувати як з кісточкою, так і без кісточки. Кому, як більше подобається. Перемити фрукти, відкласти в сторону переспілі і містять гниль плоди.

Щоб сливи не розвалювалися і зберегли свій первозданний вигляд, перед приготуванням їх потрібно бланшувати. Нагріти воду приблизно до 90 градусів і опустити в неї фрукти буквально на дві хвилини. Для зручності ви можете використовувати друшляк. Після бланшування фрукти необхідно перекласти в ємність з холодною водою. Через пару хвилин злити воду, відкинути сливи на друшляк, щоб стекла зайва рідина і розкласти по стерильним баночках.

Другий етап – приготування маринаду. У каструльку з водою додати всі спеції, сіль, цукор і поставити на середній вогонь. Проварити розсіл п’ять хвилин, і по кінцівці влити оцет.

Залити заготовки в банках киплячим маринадом, накрити закаточними кришками і помістити у містку ємність для стерилізації. Залежно від ємності час стерилізації буде різним: для півлітрових – 5 хвилин, для літрових – 10 хвилин, для трилітрових – 25 хвилин.

Ну, ось і все, залишилося наші сливи закатати, гарненько укутати і після охолодження винести на зберігання в будь-який прохолодне приміщення.

3. Мариновані сливи і помідори на зиму

Як маринувати смачні сливи на зиму

Зробити таку смачну мікс-закуску до м’яса або птиці можна з наступних компонентів:

  • цибуля білий – 2 головки;
  • хрін – 2 листи;
  • кріп – 2 розетки;
  • слива – 1 кг;
  • чорний, запашний перець – по 10 горошин;
  • цукор, сіль – по 8 столових ложок;
  • оцет – 200 мл;
  • томати – 2 кг;
  • зелень селери – 2 гілочки;
  • часник – 1 маленька головка.

приготування:



Спочатку потрібно приготувати закаточную тару. Простерилізувати банки можна окропом або над парою, а можна помістити і в духову шафу. Кожна господиня використовує свій метод дезінфекції ємностей.

Промити кріп, лаврушки і порізати на частини. Очистити цибулю, нарізати кільцями. Розкласти по банках нарізку, додати очищені зубчики часнику, перчик і лаврушку.

Обполоснути під холодною водою помідори і наколоти сірником, а краще зубочисткою в декількох місцях. Ця маніпуляція потрібна для того, щоб овочі залишилися целенькая, без тріщин в процесі приготування. Таким же чином потрібно вчинити і з сливами.

Готові фрукти і овочі розкласти по банках, чергуючи шари.

Прийшов час заливки Закип’ятити воду і залити заготовки окропом до самого верху. Через п’ять хвилин злити воду і повторити таку ж маніпуляцію.

Потім злити маринад, додати в нього сіль, цукор, закип’ятити, зняти з вогню і влити оцет. Розмішати заливку і розлити по банках.

Закатати банки ключем, поставити верх дном і гарненько укутати пледом.

Зауважте, такий продукт готується без стерилізації, тому з ним менше потрібно возитися. Ось і все, заготівля зі слив з помідорами і часником на зиму готова. Пікантна закуска неодмінно стане улюбленим блюдом на вашому столі.

4. Маринована слива з часником

Як маринувати смачні сливи на зиму


Як маринувати сливу на зиму з гірчицею швидко і смачно? Приготування такої закуски не забере у вас багато часу, та й продуктів на це буде потрібно не так вже й багато:

  • слива – 2 кг;
  • гірчиця в порошку – 100 г;
  • цукор-пісок – 1,5 кг;
  • оцет винний (білий) – 300 мл;
  • вода – 500 мл.

приготування:

Влити воду в металеву посудину, додати 1,2 кг цукру. Запалити конфорку і довести цю суміш до кипіння, проварити протягом п’яти хвилин. Якраз за цей час цукор розчиниться.

У гарячий сироп покласти промиті фрукти. Включити слабенький вогонь і проварити їх протягом двадцяти хвилин, зняти з плити.

Залишилося приготувати сироп. У невелику каструльку висипати решту цукру, залити його оцтом і проварити на слабкому вогні, постійно помішуючи. Повинен вийде сироп по консистенції густої сметани. Винести сироп на холод і після того, як він охолоне, додати гірчицю, добре перемішати.

Залити фрукти гострим сиропом, акуратно перемішати руками. Розкласти мариновані фрукти по банках, закрити капроновими кришками і залишити маринуватися в умовах кімнатної температури. Через кілька годин заготовку можна перемістити в холодильну камеру на зберігання.

Воторой варіант – кожну сливу надрізати і вкласти часточку часнику – а далі за рецептом.

5. Мариновані сливи з гвоздикою

Як маринувати смачні сливи на зиму

У цьому виді сливи використовуються в якості доповнення до вишуканих м’ясних страв (наприклад, м’ясо Беккеоффе з французької кухні), вони виходять щільними і дуже пряними.

Інгредієнти на 1 літрову банку:

  1. Близько 300 г щільних слив (щоб заповнити банку).
  2. 10 бутончиків гвоздики.
  3. 1 ст.л. солі.
  4. 3 ст.л. цукру.
  5. 60 мл оцту.
  6. 3 лаврових листочка.
  7. 3 зубчики часнику.

приготування:

У помиту банку на дно покласти часник, лавровий лист, гвоздику.

Далі викласти підготовлені сливи Угорки або Ренклод, можна з хвостиками, попередньо кожну треба наколоти зубочисткою 1-2 рази і в друшляку облити окропом, щоб видалити восковий наліт.

У банку влити оцет.

У 200 мл окропу розчинити сіль і цукор. Залити маринадом сливи в банку.

Прикрити кришкою і поставити на водяну баню на стерилізацію – 20 хвилин з моменту появи бульбашок в банку. потім закатати.

У заготівлі не тільки сливи дуже смачні, але і маринад. На його основі можна готувати соуси і підливи для смаженого і запеченого м’яса, маринувати шашлики. Особливо добре він поєднується з бараниною, кролятиною і свининою.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*