Консервовані помідори черрі – мабуть, найкраща закуска на зиму до м’ясних страв і гарнірів. Найголовніше те, що приготувати таку зимову заготовку простіше простого, так і продуктів для цього багато не потрібно. Консервування помідорів чері швидко і смачно різними способами – тема нашої сьогоднішньої рубрики. Це перевірені і дуже смачні рецепти, які вам неодмінно варто спробувати.
1. Консервовані черрі без стерилізації
Для приготування цього дуже смачного ласощі вам буде потрібно:
- помідори сорту черрі – 4 кг;
- часник – 10 зубків;
- оцет – 2 столових ложки.
На маринад:
- перець чорний – 12 горошин;
- цукор – 180 г;
- гвоздика – 10-12 бутонів;
- сіль – 60 г;
- смородинові листя – 5 шт .;
- суцвіття кропу – 4 шт.
приготування:
Для цього рецепта рекомендується використовувати плоди зі щільною шкіркою. Перемити овочі, просушити. Очистити часник і розрізати кожен зубок на 4 часточки. Акуратно вирізати плодоніжки в кожному томаті.
Для проведення цієї маніпуляції вам буде потрібно гострий ніж з вузьким лезом. У кожне поглиблення необхідно вставити часточку часнику. Погодьтеся, робота копітка, але результат буде просто приголомшливим – ви отримаєте консервовані черрі з часниковим ароматом.
Після заготівлі овочів беремося за підготовку закаточной тари. За цим рецептом ми будемо закочувати черрі в літрових банках. Перемиваємо баночки, обдаємо окропом разом з кришками і просушують.
Заповнюємо тару овочами, злегка утрамбовують і заливаємо до верху окропом, накриваємо кришками. Через десять хвилин воду потрібно злити. А тим часом можна зайнятися маринадом.
Підсипає в водичку цукор, сіль, кладемо спеції. Доводимо розсіл до кипіння і через десять хвилин знімаємо з вогню. Зливаємо воду з томатів, кладемо в кожну баночку по 2 штучки гвоздики і заливаємо гарячим маринадом. Ось і все, закочує помідори, вкутуємо і після охолодження виносимо на холод для зберігання.
2. Консервація черрі в томатному соку без оцту
Це універсальний продукт – ви одночасно отримуєте смачні консервовані помідори, а також томатний сік для приготування соусів, заправок до борщу або м’ясних страв.
склад:
- помідори чері;
- сіль – 4 столових ложки;
- цукор – 6 столових ложок.
приготування:
Спочатку потрібно впорядкувати великі плоди від дрібних. Їх ми і пустимо на сік. Заливаємо помідори окропом, даємо постояти пару хвилин. Потім зливаємо воду і заливаємо холодною проточною водою. Зливаємо воду і знімаємо шкірку, вирізаємо плодоніжки. Режим на шматки і перемелює на комбайні, м’ясорубці або блендері.
Переливаємо томатну масу в каструлю, додаємо сіль, цукор і ставимо на середній вогонь варитися. Час варіння соку – десять хвилин. Кількість солі і цукру в рецептурі розраховане на два літри томатного соку.
Чисті баночки заповнюємо дрібними томатами, заливаємо окропом і відставляємо під кришками настоюватися сім хвилин. Потім зливаємо воду і заливаємо киплячим соком, закочує. Укутувати закачування не обов’язково. Зберігати помідори черрі у власному соку можна і в умовах кімнатної температури.
На 3 літрових баночки вам буде потрібно приблизно 1,4-1,5 кг томатів. На три літри соку буде потрібно близько 5-6 кг томатів.
І ще один момент – заливати томати соком потрібно до самого верху, щоб не потрапляло повітря. Утвориться пінку на поверхні слід акуратно знімати ложкою.
3. Консервація із зелених томатів черрі
Цей рецепт стане в нагоді в разі, якщо різко настали холоди, а томати не встигли дозріти. Ні в якому разі не варто їх викидати – з них вийти дуже смачна заготівля на зиму. Як консервувати такі овочі? Для приготування такої смакоти вам буде потрібно:
- зелені овочі – 3 кг;
- цибуля білий – 4 головки;
- часник – 10 великих зубків;
- будь-яка зелень (кріп або петрушка) – 1пучок;
- лаврушка – 2 листочка;
- рослинне масло – 1 столова ложка;
- вода – 3 л;
- сіль – 50 г;
- цукор – 150 г;
- оцет – 250 мл.
приготування:
Очистити цибулю, часник, промити зелень. Порізати цибулю на великі шматки, можна кільцями або півкільцями, кому, як більше подобається. Зубки часнику розрізати на 2-3 частини. Так вони додадуть овочам ще більший аромат. Зелень нарізати на великі сегменти.
Перемити помідори, закласти в стерильні баночки. Усе понад потрібно залишити трохи місця для закладки цибулі, часнику і петрушки.
Тепер залишилася справа за малим – приготувати маринад і закатати помідори. Додати в каструльку з водою цукор, сіль, довести до кипіння і по кінцівці влити оцет.
Гарненько розмішати розсіл і залити їм томати, накрити кришечками і простерилізувати десять хвилин. Якщо ви будете закочувати овочі в півлітрових банках, досить п’яти хвилин стерилізації.
Вже через 2-3 тижні така консервація насититься усіма ароматами і буде готова до дегустації.
4. Консервовані черрі з лимонною кислотою
Склад продуктів на трилітрову ємність:
- стиглі томати з щільною шкіркою, без гнилі і ушкоджень;
- цукор – 80 г;
- сіль – 30 г;
- лимонна кислота – 1 десертна ложка врівень;
- часник – 3 зубки;
- цибуля – 1 середня головка;
- лаврушка – 2 шт .;
- чорний перець – 6-7 шт .;
- петрушка – 2-3 гілочки.
приготування:
Перемити помідори, просушити, проколоти в області плодоніжки будь-яким гострим предметом.
Очистити часник, розрізати часточки на дві частини. Очистити цибулю, порізати кільцями. Скласти обидва компонента в стерильну трилітрову ємність.
Додати перець, лаврушку і промиту зелень.
Закласти в банку овочі і залити крутим окропом, відставити на десять хвилин. Потім злити воду в металеву посудину, всипати цукор, сіль і кислоту. Ще раз довести до кипіння, залити овочі до самого верху так, щоб він виливався з ємності.
Закатати овочі жерстяної кришкою, перевернути догори дном і залишити в такому положенні остигати.
Leave a Reply