Як замаринувати помідори черрі швидко і смачно



Солодкі, привабливі на вигляд черрі – дивовижна закуска на зиму. Рецептів приготування такої консервації з додаванням різних спецій, приправ і овочів безліч. Сьогодні ми розповімо, як приготувати помідори черрі пальчики оближеш. Це найкращі рецепти, які ви можете записати в свою кулінарну книгу, оскільки вони неодмінно сподобаються всій вашій родині.

1. Класика жанру

Як замаринувати помідори черрі швидко і смачно

Отже, щоб приготувати класичні помідори черрі, вам буде потрібно:

  • томати – 1,5 кг;
  • цибуля ріпчаста – 100 г;
  • солодкий перець жовтого або зеленого кольору – 2 шт .;
  • свіжі листочки петрушки – 50 г;
  • часник – 5 зубків;
  • гірчиця в насінні – 10 г на літрову ємність.

Складові компоненти для заливки:

  • цукор – 3 столових ложки;
  • сіль – 1/2 столової ложки;
  • оцет столовий – 2 столових ложки;
  • перець чорний – по 3-4 горошини в кожну банку;
  • лаврушка – по половинці аркуша.

Як розрахувати кількість закаточной тари і маринаду? Приблизно на літрову банку вам буде потрібно 0,5 кг помідорів і літр води. Це приблизний розрахунок з невеликим запасом овочів і рідини.

приготування:

Отже, насамперед потрібно перемити стиглі помідори. Пам’ятайте, використовувати потрібно стиглі, але щільні плоди, щоб в процесі приготування вони зберегли свій зовнішній вигляд.

Перемитих овочі проколоти в області плодоніжки загостреною сірником або зубочисткою. Так вони не будуть розтріскуватися.

Очистити цибулину, нарізати півкільцями. Промити перець, вибрати серцевину разом з насінням. Нарізати перець великими шматками. Очищений часник нарізати пластинами.

Обполоснути і просушити петрушку.

Тепер прийшов час закладки овочів. На дно ємності покласти лаврушку, перець горошком, потім томати. Кожен шар помідорів потрібно перекласти нарізкою з цибулі, часнику, зелені. Гарненько утрамбувати овочі і присипати гірчичним зернами.

Залити окропом помідори до верху, накрити металевими кришками і залишити на кілька хвилин. Злити розсіл з банок назад в металевий посуд, знову закип’ятити і залити томати, накривши кришками. Через п’ять хвилин повторити процедуру і в злиту воду додати сіль, цукор, і після закипання влити оцет. Залишилося залити наші помідори ароматним розсолом і закрити під бляшану кришку.

Якщо ви хочете, щоб ваші помідори вийшли більш солодкими, можна додатково додати ще пару чайних ложок цукру.

Гарячу закачування потрібно звернути в ковдру і залишити в такому положенні остигати.

2. Мариновані томати сорту черрі

Як замаринувати помідори черрі швидко і смачно

Консервовані томати черрі на зиму, приготовані за таким рецептом, можуть стати як окремої закускою, так і доповненням до будь-якого другого блюда на столі.

Необхідні інгредієнти:



  • чері – 1,5 кг;
  • сіль велика – 240 г;
  • цукор – 200 г;
  • лимонна кислота – 1 десертна ложка (можна замінити лимонним соком – 1,5 столових ложки);
  • вода – 3 л;
  • розмарин – пару гілочок.

приготування:

Промити помідори, просушити, зробити на кожному плоді по одному проколу в області плодоніжки і скласти плотненько в літрові банки.

Влити в металеву посудину воду, всипати сухі компоненти (сіль, цукор), покласти розмарин. Як тільки маринад закипить, можна додавати оцет, розмішати.

Киплячим маринадом залити овочі і поставити в ємність для стерилізації, накрити закаточними кришками. Для літрових ємностей досить 7 хвилин стерилізації і можна закочувати.

3. Вкуснячіе гостренькі черрі

Як замаринувати помідори черрі швидко і смачно

Необхідні продукти:

  • стиглі помідори – 3 кг;
  • солодкий перець – 4 шт .;
  • гіркий перець – 2 шт .;
  • часник – 2 головки (10 зубків);
  • цибуля ріпчаста – 2 шт .;
  • гвоздика – 8 бутонів;
  • хрін, лаврове листя – за бажанням;
  • будь-яка зелень (кріп, селера, петрушка) – по кілька гілочок.

На три літри заливки:

  • сіль – 75 г;
  • цукор – 150 г;
  • яблучний оцет – 90 мл.

приготування:

Промити помідори, проколоти в двох місцях, просушити. Солодкий перець звільнити від нутрощі, нарізати на четвертинки. Зрізати хвостик у гіркого перцю, вибрати акуратно насіння і нарізати кільцями. Очистити часник. Зняти шкірку у цибулі і нарізати півкільцями.

На дно стерильної скляної тари покласти всі спеції, зелень, цибулю, часник, крупно подрібнене листя хрону і лавровий лист. Закласти в банки томати до верху.

Залити окропом овочі.

Через кілька хвилин злити воду назад в каструлю, закип’ятити, всипати сіль з цукром, розмішати гарненько і в самому кінці влити оцет. Залити киплячим маринадом помідори і закатати.

4. Черрі у власному соку

Як замаринувати помідори черрі швидко і смачно


Ця ароматна закуска з базиліком готується з наступних компонентів:

  • дрібні томати – 0,8 кг;
  • великі томати – 5 кг;
  • сіль – 2 столових ложки;
  • цукор – 3 столових ложки з гіркою.

приготування:

Перемити овочі. Відсортувати дрібні плоди від великих. Закип’ятити воду і залити великі томати окропом, через пару хвилин злити воду і залити холодною водою. Ця процедура допоможе вам швидше зняти шкірку у плодів, які підуть на сік.

Остудити томати без шкірки і пропустити через м’ясорубку або перемолоти на комбайні.

Додати до томатної масі сіль, цукор, перемішати і поставити на слабенький вогонь закипати.

Поки томатний сік закипає, можна закласти в стерильні баночки помідори, залити їх окропом і дати настоятися під кришками п’ять хвилин. Потім злити воду і залити томати киплячим соком. Закатати банки, перевернути догори дном і залишити остигати.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*