Солодкі, привабливі на вигляд черрі – дивовижна закуска на зиму. Рецептів приготування такої консервації з додаванням різних спецій, приправ і овочів безліч. Сьогодні ми розповімо, як приготувати помідори черрі пальчики оближеш. Це найкращі рецепти, які ви можете записати в свою кулінарну книгу, оскільки вони неодмінно сподобаються всій вашій родині.
1. Класика жанру
Отже, щоб приготувати класичні помідори черрі, вам буде потрібно:
- томати – 1,5 кг;
- цибуля ріпчаста – 100 г;
- солодкий перець жовтого або зеленого кольору – 2 шт .;
- свіжі листочки петрушки – 50 г;
- часник – 5 зубків;
- гірчиця в насінні – 10 г на літрову ємність.
Складові компоненти для заливки:
- цукор – 3 столових ложки;
- сіль – 1/2 столової ложки;
- оцет столовий – 2 столових ложки;
- перець чорний – по 3-4 горошини в кожну банку;
- лаврушка – по половинці аркуша.
Як розрахувати кількість закаточной тари і маринаду? Приблизно на літрову банку вам буде потрібно 0,5 кг помідорів і літр води. Це приблизний розрахунок з невеликим запасом овочів і рідини.
приготування:
Отже, насамперед потрібно перемити стиглі помідори. Пам’ятайте, використовувати потрібно стиглі, але щільні плоди, щоб в процесі приготування вони зберегли свій зовнішній вигляд.
Перемитих овочі проколоти в області плодоніжки загостреною сірником або зубочисткою. Так вони не будуть розтріскуватися.
Очистити цибулину, нарізати півкільцями. Промити перець, вибрати серцевину разом з насінням. Нарізати перець великими шматками. Очищений часник нарізати пластинами.
Обполоснути і просушити петрушку.
Тепер прийшов час закладки овочів. На дно ємності покласти лаврушку, перець горошком, потім томати. Кожен шар помідорів потрібно перекласти нарізкою з цибулі, часнику, зелені. Гарненько утрамбувати овочі і присипати гірчичним зернами.
Залити окропом помідори до верху, накрити металевими кришками і залишити на кілька хвилин. Злити розсіл з банок назад в металевий посуд, знову закип’ятити і залити томати, накривши кришками. Через п’ять хвилин повторити процедуру і в злиту воду додати сіль, цукор, і після закипання влити оцет. Залишилося залити наші помідори ароматним розсолом і закрити під бляшану кришку.
Якщо ви хочете, щоб ваші помідори вийшли більш солодкими, можна додатково додати ще пару чайних ложок цукру.
Гарячу закачування потрібно звернути в ковдру і залишити в такому положенні остигати.
2. Мариновані томати сорту черрі
Консервовані томати черрі на зиму, приготовані за таким рецептом, можуть стати як окремої закускою, так і доповненням до будь-якого другого блюда на столі.
Необхідні інгредієнти:
- чері – 1,5 кг;
- сіль велика – 240 г;
- цукор – 200 г;
- лимонна кислота – 1 десертна ложка (можна замінити лимонним соком – 1,5 столових ложки);
- вода – 3 л;
- розмарин – пару гілочок.
приготування:
Промити помідори, просушити, зробити на кожному плоді по одному проколу в області плодоніжки і скласти плотненько в літрові банки.
Влити в металеву посудину воду, всипати сухі компоненти (сіль, цукор), покласти розмарин. Як тільки маринад закипить, можна додавати оцет, розмішати.
Киплячим маринадом залити овочі і поставити в ємність для стерилізації, накрити закаточними кришками. Для літрових ємностей досить 7 хвилин стерилізації і можна закочувати.
3. Вкуснячіе гостренькі черрі
Необхідні продукти:
- стиглі помідори – 3 кг;
- солодкий перець – 4 шт .;
- гіркий перець – 2 шт .;
- часник – 2 головки (10 зубків);
- цибуля ріпчаста – 2 шт .;
- гвоздика – 8 бутонів;
- хрін, лаврове листя – за бажанням;
- будь-яка зелень (кріп, селера, петрушка) – по кілька гілочок.
На три літри заливки:
- сіль – 75 г;
- цукор – 150 г;
- яблучний оцет – 90 мл.
приготування:
Промити помідори, проколоти в двох місцях, просушити. Солодкий перець звільнити від нутрощі, нарізати на четвертинки. Зрізати хвостик у гіркого перцю, вибрати акуратно насіння і нарізати кільцями. Очистити часник. Зняти шкірку у цибулі і нарізати півкільцями.
На дно стерильної скляної тари покласти всі спеції, зелень, цибулю, часник, крупно подрібнене листя хрону і лавровий лист. Закласти в банки томати до верху.
Залити окропом овочі.
Через кілька хвилин злити воду назад в каструлю, закип’ятити, всипати сіль з цукром, розмішати гарненько і в самому кінці влити оцет. Залити киплячим маринадом помідори і закатати.
4. Черрі у власному соку
Ця ароматна закуска з базиліком готується з наступних компонентів:
- дрібні томати – 0,8 кг;
- великі томати – 5 кг;
- сіль – 2 столових ложки;
- цукор – 3 столових ложки з гіркою.
приготування:
Перемити овочі. Відсортувати дрібні плоди від великих. Закип’ятити воду і залити великі томати окропом, через пару хвилин злити воду і залити холодною водою. Ця процедура допоможе вам швидше зняти шкірку у плодів, які підуть на сік.
Остудити томати без шкірки і пропустити через м’ясорубку або перемолоти на комбайні.
Додати до томатної масі сіль, цукор, перемішати і поставити на слабенький вогонь закипати.
Поки томатний сік закипає, можна закласти в стерильні баночки помідори, залити їх окропом і дати настоятися під кришками п’ять хвилин. Потім злити воду і залити томати киплячим соком. Закатати банки, перевернути догори дном і залишити остигати.
Leave a Reply