Кращі рецепти млинців, в тому числі і ажурні млинці з дірками



Класичний рецепт, з чого готують млинці, передбачає обов’язкове використання молока і яєць, хоча є варіанти на сметані і воді, кислому молоці і кефірі. У цій збірці зібрані найбільш вдалі рецепти, як приготувати млинці з молока, в тому числі унікальний рецепт ажурних млинчиків.

1. Традиційні тонкі млинці на молоці

Кращі рецепти млинців, в тому числі і ажурні млинці з дірками

Складові:

  • 500 мілілітрів молока;
  • 3 курячі яйця;
  • 200 грамів борошна;
  • 2 столові ложки вершкового масла;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 1 чайна ложка солі.
  • 2 ст.л. рослинного масла в тісто.

Приготування:

Для початку, як спекти млинці на молоці, переконайтеся, що всі інгредієнти готові до використання (доведеться робити все швидко) і кімнатної температури, а не тільки що вийняті з холодильника (це обов’язкова умова). Також варто розтопити вершкове масло на самому початку.

У миску, де збираєтеся готувати млинці, розбийте курячі яйця і змішайте їх з сіллю і цукром. Виделкою або вінчиком, це вже за бажанням, збийте вміст миски в пишну піну.

Для початку влийте не всі молоко – тільки 200 мілілітрів, і перемішайте. Молоко не повинно бути холодним.

Наступним кроком додайте основний інгредієнт – борошно, яку потрібно додавати порціями і вмішувати, щоб не було грудочок.

Потім влийте залишки молока, не припиняючи перемішувати. Також влийте 2-3 ст.л. рослинного масла в процесі збивання. Цей момент дуже важливий, як змушують тісто: в процесі випікання млинці не будуть приставати до сковороди.

Останньою справою додайте тепле розтоплене вершкове масло, тісто має вийти не дуже рідким, але й не дуже густим. Ідеальна консистенція тесту – воно повинно стікати з ополоника, але тягнутися. Якщо вийшло дуже рідким – втрутився трохи борошна, а якщо занадто густим – потрібно долити молоко або воду.

Розігрійте сковороду і капніть на неї трохи рослинного масла, щоб млинці продуктів не пригорали. Використовуючи ополоник, заповнений тестом на половину, налийте останнім на сковороду і обертальними рухами розподіліть млинець по поверхні сковороди.

Коли край тесту стане хрустким і рум’яним, переверніть млинець на іншу сторону і дожарьте до повної готовності, до насиченого світло-золотистого кольору. Перевіряйте готовність іншого боку млинчика, використовуючи лопатку, але тільки акуратно, щоб не розірвати його.

Коли всі млинці будуть готові, стопку млинців слід перевернути – таким чином, самим верхнім стане вже трохи охолонувши, але м’який і красивий млинець. Подавайте млинці з будь-якою начинкою або варенням, яким душа забажає, і насолоджуйтеся їх чудовим смаком!

Порада: якщо ви хочете отримати дуже м’які млинці – кожен з стопці після зняття з сковороди змащуйте шматочком масла за допомогою вилки.

2. Млинці на кислому молоці

Кращі рецепти млинців, в тому числі і ажурні млинці з дірками

Складові:

  • 500 мілілітрів кислого молока;
  • 250 грамів пшеничного борошна;
  • 1 куряче яйце;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 2 столові ложки рослинної олії.

Приготування:

У невеликій мисці збийте курячий білок і жовток так, щоб поверхня покрилася легкої пінкою.

Додайте молоко, цукор і сіль. Продовжуйте перемішувати.

Далі в миску влийте молоко, додайте дрібку солі до смаку, і якщо млинці повинні бути солодкими, то дві столові ложки цукру. Але для прісних страв (з м’ясом та іншими начинками) в млинці цукор додавати не потрібно, вони будуть трохи солоними і не менш смачними.

Потім додайте в тісто пшеничне борошно, шматок вершкового масла, збийте тісто міксером для зручності. Якщо воно вийде дуже густим, слід додати ще молока, і тоді тісто придбає потрібну консистенцію.

Тісто готове – приступаємо до випікання. Розігрійте пательню (а краще дві – так процес піде швидше). Налийте трохи рослинного масла, а потім – тісто для першого Блінков. Обсмажте з кожного боку.

Можете приступати до випікання млинців відразу після того, як сковорідка розігріється, і шматочок вершкового масла розтопиться на ній сам. Вилийте порцію тесту на перший млинець на сковорідку, і обсмажте його з двох сторін, тільки стежте, щоб нічого не пригоріло.



Коли всі млинці будуть готові, подавайте їх до столу трохи остиглими, з солодкими добавками у вигляді варення або шоколаду, або просто зі сметаною. Смачного!

3. Тонкі млинці на кефірі

Кращі рецепти млинців, в тому числі і ажурні млинці з дірками

Складові:

  • 500 мілілітрів кефіру;
  • 200 грамів пшеничного борошна;
  • 3 курячі яйця;
  • 2 столові ложки вершкового масла.

Приготування:

Як правильно приготувати тісто – не складе особливих проблем, якщо слідувати простим рецептом: змішати всі інгредієнти і половину обсягу молока в звичайній мисці, ретельно перемішати і не допустити утворення грудочок.

Збийте, щоб тісто вийшло без грудочок, влийте залишки молока і залиште тісто на 10-15 хвилин. Воно повинно бути досить рідким. Якщо ви бачите, що воно занадто густе, додайте пару столових ложок гарячої води – смак від цього не постраждає.

У самому кінці приготування тіста влийте залишки молока і відкладіть миску з тестом в сторону, в прохолодне місце на 5-10 хвилин. Переконайтеся, що тісто не дуже густе, інакше доведеться додати ще молока.

На розігрітій сковороді підсмажте млинці з двох сторін так, щоб вони вийшли м’якими, з великими дірками і яскравого золотистого кольору. Використовуйте їх в будь-яких стравах, як солоних – з м’ясної або рибної начинкою, так в солодких десертах.

4. Товсті млинці на дріжджах

Кращі рецепти млинців, в тому числі і ажурні млинці з дірками


Складові:

  • 3 столові ложки цукру;
  • 3 столові ложки дріжджів;
  • 2 склянки борошна;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 2 курячі яйця;
  • 1 стакан кефіру;
  • 3 столові ложки вершкового масла;
  • 2 столові ложки соняшникової олії.

Приготування:

Переконайтеся, що не забули вийняти інгредієнти з холодильника, так як з холодним вершковим маслом млинці не вийдуть пишними. Молоко і яйця теж слід вийняти заздалегідь і дочекатися придбання кімнатної температури.

У мисці теплої води розведіть наявні дріжджі, туди ж висипте 1 склянка борошна і додайте частину цукру. На 20 хвилин суміш повинна постояти в теплому місці і піднятися.

По закінченню цього часу можете до дріжджовий суміші додати курячі яйця і кефір, перемішати їх ретельно. Приправте щіпкою солі, висипте залишки цукру і збийте тісто звичайним віночком або вилкою.

Після цього слід додати, що залишився склянку борошна, домішуючи його в густе тісто. Додайте трохи молока, щоб розбивати його і зробити схожим на сметану.

Ще на півгодини тісто відкладається в тепле місце, і тільки по закінченню цього часу можна продовжити працювати з ним.

Дріжджові млинці підсмажте на сковороді, змазаній рослинною або вершковим маслом. Не робіть ці млинці великими, вони смачніші, коли невеликого розміру і товщі.

Кожен готовий млинець покривайте розтопленим вершковим маслом для додання особливого ніжного смаку і золотистої скоринки.

Подавайте товсті млинці на дріжджах до столу з будь-яким солодким доповненням, будь це мед, джем або сметана.

5. Ажурні млинці на молоці з окропом

Кращі рецепти млинців, в тому числі і ажурні млинці з дірками

А тепер обіцяний рецепт дуже смачних млинців на молоці у вигляді ажурної сіточки. Вони виходять сильно дірчастими. Ще один варіант – не розливати тісто по всій поверхні сковороди. А тоненькою цівкою малювати візерунки – буде дуже красиво, як на фото. Але начинку в такій млинець не завернеш.

Складові:

  • 3 яйця
  • 1 ст.л. цукру з гіркою
  • 1/3 ч.л. солі
  • 1 стакан теплого молока
  • 1 склянку окропу
  • 3 ст.л. соняшникової олії
  • 1,5 склянки борошна
  • пакетик ванількі
  • Дрібка солі

Приготування:

  1. Яйця збити з цукром, сіллю і ванількой в ​​піну.
  2. Додати молоко і борошно, перемішати в густе тісто.
  3. Додати рослинне масло.
  4. Збиваючи, без зупинки, повільно влити чашку окропу. Тісто стане тягучим.
  5. Випікати на сильно розігрітій сковороді, з краплями рослинного масла. Млинці печуться дуже швидко, для перевертання використовуйте широку лопатку.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*