Готуємо вишукані соуси з помідорів чері



З помідорів чері виходить дуже смачна консервація. Їх солять, маринують, закочують у власному соку, з зеленню, зі спеціями і не тільки. Сьогодні ми розповімо як приготувати соус з помідорів чері різними способами і з додаванням різних інгредієнтів. Смачна і ароматна заправка з солодких томатів стане відмінним доповненням до будь-якої страви.

1. Томатний соус для макаронів

Складові:

  • стиглі томати черрі – 10 шт .;
  • часник – 2 зубчики;
  • сіль за смаком;
  • мускатний горіх – пару пучок;
  • сіль – 1/2 чайної ложки;
  • сушені спеції (орегано, базилік, чабер) – по 1 щіпці;
  • цибуля – 1 велика головка.

приготування:

Очистити цибулю, дрібно нашаткувати і пропассеровать на сковороді з рослинним маслом. Для обсмажування цибулі краще використовувати рафіновану олію.

Обшпарити окропом томати, потім залити холодною водою і зняти шкірку. Перекрутити овочі на м’ясорубці.

Змішати томатний сік з цибулею, посолити, всипати цукор, додати спеції. Перемішати і протушкувати під кришкою на слабкому вогні ще десять хвилин.

Соус з черрі повинен вийти за консистенцією сметани, тобто, вся волога в процесі приготування повинна випаруватися.

Ось і все – залишилося відварити макарони і полити їх смачною заправкою. Прикрасити готову страву можна гілочкою кропу або петрушки. Такий соус з черрі відмінно підійде як для макаронів, так і для пасти.

2. Соус з томатів-черрі і маскарпоне

Готуємо вишукані соуси з помідорів чері

Складові:

  • чері – 400 г;
  • цибуля – 2 головки;
  • цукор – 1 десертна ложка;
  • часник – 4 зуба;
  • масло з оливок – 30 мл;
  • сухе біле вино – 200 мл;
  • сіль за смаком;
  • сир маскарпоне – 400 г;
  • мелений чорний перець – пару пучок.

приготування:

Промити помідори, розрізати навпіл. Розжарити сковороду, влити оливкове масло і обсмажити на ньому томати, до тих пір, поки шкірка на них не пом’якшиться.

Очистити цибулю, порізати кубиками і перекласти до томатів. Очистити зубки часнику і придушити. Додати обидва інгредієнта до томатів.

Прожарити все на слабкому вогні ще п’ять хвилин. Присипати овочі цукром і полити вином. Зменшити вогонь і тушкувати до тих пір, поки томатна маса не придбає консистенцію сиропу.

За кінцівці додати останній інгредієнт – маскарпоне. Коли сир вбереться в томатну масу, зняти соус з вогню, перемолоти блендером, посолити і приправити перцем.

3. Пікантний соус з помідорів чері, базиліка і часнику

Готуємо вишукані соуси з помідорів чері

Це класична заправка для італійських страв таких, як піца і паста. Такий соус для помідорів чері готується з наступних компонентів:

  • червоні томати черрі – 20 шт .;
  • апельсиновий сік – 2 столових ложки;
  • часник – 6 зубчиків;
  • базилік – 1 маленький пучок;
  • кріп – 5 гілочок;
  • оливкова олія Extra Virgin – 10 столових ложок;
  • сіль, перець мелений – по 2 щіпки.

приготування:

Влити в сковороду 50 мл оливкової олії і обсмажити на ньому часник. Зубки часнику потрібно очистити і розрізати навпіл. Часник має злегка підрум’янитися.



Перемити помідори, розрізати навпіл і викласти овочі на часник внутрішньою частиною до низу. Щоб томати просочилися часником їх потрібно викладати в один шар.

Промити зелень кропу, дрібно порубати і посипати нею томати. Зверху полити цитрусовим соком.

Протушкувати овочі під кришкою протягом півгодини на слабкому вогні. Готові томати припорошити перчиком, посолити, розкласти зверху листочки базиліка і полити 2 ложками оливкової олії.

4. Вершковий соус з томатів-черрі

Готуємо вишукані соуси з помідорів чері

Необхідні продукти:

  • часник – 2 зубки;
  • масло вершкове – 100 г;
  • томати черрі – 6 шт .;
  • сир моцарелла – 300 г;
  • вершки – 200 г;
  • подрібнена зелень петрушки – 2 столових ложки.

приготування:

Розтопити на слабкому вогні вершкове масло. Обчистити зубки часнику, порізати пластинками і обсмажити на топленому маслі до карамельного кольору.

Нарізати помідори часточками або кубиками і обсмажити на слабкому вогні разом з часником ще п’ять хвилин.

Полити ароматну масу вершками, посолити, додати перчик, накрити кришкою і тушкувати на слабкому вогні чверть години. За цей час соус загусне, зняти з вогню.

Точно такий же соус можна зробити з молоком, замінивши вершки. Замість 200 мл вершків знадобиться 100 мл молока. Смак заправки виходить нітрохи не гірше.

5. Соус з томатів черрі і болгарського перцю

Готуємо вишукані соуси з помідорів чері


Це універсальна заправка підійде до макаронів, спагетті, гречці і рису. А готується вона дуже легко і швидко.

Склад інгредієнтів:

  • цибуля червоний кримський – 1 головка;
  • м’ясистий болгарський перець – 1 шт .;
  • томати – 270 г;
  • томатна паста – 50 г;
  • цукор – 2 щіпки;
  • сіль за смаком;
  • соєвий соус – 15 мл;
  • суміш сухої зелені – 1 столова ложка;
  • олія соняшникова без запаху.

приготування:

Нарізати дрібно очищену цибулю і пропассеровать на сковороді з рослинним маслом. Поки цибуля готується, можна «розправитися» з томатами і перцем. Вибрати внутрішність у перцю, нарізати соломкою або кубиками.

Томати порізати на четвертинки. Додати овочеву нарізку до цибулі. Присипати овочі сухий зеленню, цукром, додати томатну пасту і полити соєвим соусом.

Влити столову ложку води. Зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати соус десять хвилин. По закінченню готовності посолити заправку до смаку і можна подавати на стіл.

6. Гострий соус з томатів черрі з хроном на зиму

Готуємо вишукані соуси з помідорів чері

Складові:

  • чері – 5 кг;
  • часник – 400 г;
  • корінь хрону – 0,5 кг.

приготування:

Очистити корінці хрону, промити, нарізати на шматки і пропустити через м’ясорубку. Очистити від лушпиння часник і подрібнити таким же чином. Окремо перекрутити на м’ясорубці томати. У містку ємність перелити томатну масу, поставити на вогонь, закип’ятити і проварити десять хвилин, потім додати тертий корінь хрону, і через десять хвилин часник.

Проварити соус ще десять хвилин, посолити за смаком, розлити по стерильним баночках і закатати. Така заправка за смаком нагадує аджику. Її можна подавати до м’яса, риби або птиці. Вона відмінно поєднується з відвареною картоплею, гречкою або рисом.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*