З помідорів чері виходить дуже смачна консервація. Їх солять, маринують, закочують у власному соку, з зеленню, зі спеціями і не тільки. Сьогодні ми розповімо як приготувати соус з помідорів чері різними способами і з додаванням різних інгредієнтів. Смачна і ароматна заправка з солодких томатів стане відмінним доповненням до будь-якої страви.
1. Томатний соус для макаронів
Складові:
- стиглі томати черрі – 10 шт .;
- часник – 2 зубчики;
- сіль за смаком;
- мускатний горіх – пару пучок;
- сіль – 1/2 чайної ложки;
- сушені спеції (орегано, базилік, чабер) – по 1 щіпці;
- цибуля – 1 велика головка.
приготування:
Очистити цибулю, дрібно нашаткувати і пропассеровать на сковороді з рослинним маслом. Для обсмажування цибулі краще використовувати рафіновану олію.
Обшпарити окропом томати, потім залити холодною водою і зняти шкірку. Перекрутити овочі на м’ясорубці.
Змішати томатний сік з цибулею, посолити, всипати цукор, додати спеції. Перемішати і протушкувати під кришкою на слабкому вогні ще десять хвилин.
Соус з черрі повинен вийти за консистенцією сметани, тобто, вся волога в процесі приготування повинна випаруватися.
Ось і все – залишилося відварити макарони і полити їх смачною заправкою. Прикрасити готову страву можна гілочкою кропу або петрушки. Такий соус з черрі відмінно підійде як для макаронів, так і для пасти.
2. Соус з томатів-черрі і маскарпоне
Складові:
- чері – 400 г;
- цибуля – 2 головки;
- цукор – 1 десертна ложка;
- часник – 4 зуба;
- масло з оливок – 30 мл;
- сухе біле вино – 200 мл;
- сіль за смаком;
- сир маскарпоне – 400 г;
- мелений чорний перець – пару пучок.
приготування:
Промити помідори, розрізати навпіл. Розжарити сковороду, влити оливкове масло і обсмажити на ньому томати, до тих пір, поки шкірка на них не пом’якшиться.
Очистити цибулю, порізати кубиками і перекласти до томатів. Очистити зубки часнику і придушити. Додати обидва інгредієнта до томатів.
Прожарити все на слабкому вогні ще п’ять хвилин. Присипати овочі цукром і полити вином. Зменшити вогонь і тушкувати до тих пір, поки томатна маса не придбає консистенцію сиропу.
За кінцівці додати останній інгредієнт – маскарпоне. Коли сир вбереться в томатну масу, зняти соус з вогню, перемолоти блендером, посолити і приправити перцем.
3. Пікантний соус з помідорів чері, базиліка і часнику
Це класична заправка для італійських страв таких, як піца і паста. Такий соус для помідорів чері готується з наступних компонентів:
- червоні томати черрі – 20 шт .;
- апельсиновий сік – 2 столових ложки;
- часник – 6 зубчиків;
- базилік – 1 маленький пучок;
- кріп – 5 гілочок;
- оливкова олія Extra Virgin – 10 столових ложок;
- сіль, перець мелений – по 2 щіпки.
приготування:
Влити в сковороду 50 мл оливкової олії і обсмажити на ньому часник. Зубки часнику потрібно очистити і розрізати навпіл. Часник має злегка підрум’янитися.
Перемити помідори, розрізати навпіл і викласти овочі на часник внутрішньою частиною до низу. Щоб томати просочилися часником їх потрібно викладати в один шар.
Промити зелень кропу, дрібно порубати і посипати нею томати. Зверху полити цитрусовим соком.
Протушкувати овочі під кришкою протягом півгодини на слабкому вогні. Готові томати припорошити перчиком, посолити, розкласти зверху листочки базиліка і полити 2 ложками оливкової олії.
4. Вершковий соус з томатів-черрі
Необхідні продукти:
- часник – 2 зубки;
- масло вершкове – 100 г;
- томати черрі – 6 шт .;
- сир моцарелла – 300 г;
- вершки – 200 г;
- подрібнена зелень петрушки – 2 столових ложки.
приготування:
Розтопити на слабкому вогні вершкове масло. Обчистити зубки часнику, порізати пластинками і обсмажити на топленому маслі до карамельного кольору.
Нарізати помідори часточками або кубиками і обсмажити на слабкому вогні разом з часником ще п’ять хвилин.
Полити ароматну масу вершками, посолити, додати перчик, накрити кришкою і тушкувати на слабкому вогні чверть години. За цей час соус загусне, зняти з вогню.
Точно такий же соус можна зробити з молоком, замінивши вершки. Замість 200 мл вершків знадобиться 100 мл молока. Смак заправки виходить нітрохи не гірше.
5. Соус з томатів черрі і болгарського перцю
Це універсальна заправка підійде до макаронів, спагетті, гречці і рису. А готується вона дуже легко і швидко.
Склад інгредієнтів:
- цибуля червоний кримський – 1 головка;
- м’ясистий болгарський перець – 1 шт .;
- томати – 270 г;
- томатна паста – 50 г;
- цукор – 2 щіпки;
- сіль за смаком;
- соєвий соус – 15 мл;
- суміш сухої зелені – 1 столова ложка;
- олія соняшникова без запаху.
приготування:
Нарізати дрібно очищену цибулю і пропассеровать на сковороді з рослинним маслом. Поки цибуля готується, можна «розправитися» з томатами і перцем. Вибрати внутрішність у перцю, нарізати соломкою або кубиками.
Томати порізати на четвертинки. Додати овочеву нарізку до цибулі. Присипати овочі сухий зеленню, цукром, додати томатну пасту і полити соєвим соусом.
Влити столову ложку води. Зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати соус десять хвилин. По закінченню готовності посолити заправку до смаку і можна подавати на стіл.
6. Гострий соус з томатів черрі з хроном на зиму
Складові:
- чері – 5 кг;
- часник – 400 г;
- корінь хрону – 0,5 кг.
приготування:
Очистити корінці хрону, промити, нарізати на шматки і пропустити через м’ясорубку. Очистити від лушпиння часник і подрібнити таким же чином. Окремо перекрутити на м’ясорубці томати. У містку ємність перелити томатну масу, поставити на вогонь, закип’ятити і проварити десять хвилин, потім додати тертий корінь хрону, і через десять хвилин часник.
Проварити соус ще десять хвилин, посолити за смаком, розлити по стерильним баночках і закатати. Така заправка за смаком нагадує аджику. Її можна подавати до м’яса, риби або птиці. Вона відмінно поєднується з відвареною картоплею, гречкою або рисом.
Leave a Reply