З вишні можна приготувати безліч смачних і різноманітних солодких страв, але особливою популярністю користуються страви з вишневого желе. У нашій добірці ви знайдете покрокові рецепти деяких з них, зокрема домашні заготовки і десерти.
Основу їх усіх становить вишня з желатином, рецепт мармеладу, наприклад, включає тільки два цих інгредієнта і цукор. Отже, представляємо кращі рецепти вишні в желатині.
Зміст:
- Конфітюр з вишні
- Вишневий мармелад
- Мус з вишні з желатином
- Вишневе повидло з желатином
- Вишневе желе дієтичне
- Желе вишнево-апельсинове «Сонячна Тоскана»
1. Конфітюр з вишні
Вишневий конфітюр – дуже смачна домашня заготовка, яку можна приготувати на зиму і насолоджуватися в холодні місяці.
Буде потрібно:
- вишня стигла – 2 кг;
- цукровий пісок – 1 кг;
- желатин – 30 г;
- ванілін – 15 г.
приготування:
Для цього рецепта можна брати тільки стиглі ягоди. Спочатку потрібно перебрати, очистити від кісточок (наприклад, за допомогою шпильки) і помити вишню.
Підготовлену ягоду потрібно прокрутити через м’ясорубку.
Отриману вишневу масу перекласти в каструлю з високими бортиками, засипати цукровим піском і перемішати.
Потім її потрібно довести до кипіння, а після вогонь зменшити і тримати на ньому каструлю ще 30 хвилин.
Після півгодинної варки слід зняти її з вогню і додати ванілін.
Желатин потрібно розчинити в склянці води, а потім влити отриманий розчин в злегка остигнула ягідну масу.
Гарненько розмішати конфітюр, розкласти його по стерильним банкам і щільно закрити.
2. Вишневий мармелад
Смачні ласощі можна не тільки купити в магазині, але і зробити самостійно з натуральних продуктів.
Буде потрібно:
- вишня – 400 г;
- цукровий пісок – 100 г;
- желатин – 10 г.
Як готувати:
Вишню треба помити, обсушити на рушник і звільнити від кісточок. Потім за допомогою блендера обробити ягоди до стану пюре.
Щоб мармелад мав однорідну структуру, вишневе пюре слід перетерти через сито.
Потім потрібно перекласти ягідну масу в каструлю і поставити її на запалену конфорку. Дати масі закипіти і засипати в неї цукровий пісок, після чого уварювали на малому вогні приблизно 15 хвилин. Обов’язково помішувати, інакше вишня підгорить.
Поки ягода уварюється, можна замочити желатин і залишити до набухання.
Набряклий желатин слід влити в киплячу масу і відразу ж зняти її з вогню. Гарненько перемішати суміш, а потім ще раз перетерти її через сито.
Тепер можна розкласти мармелад по формах, або перекласти його в одну велику форму. Через пару годин він застигне.
Витягти вишневе ласощі з формочок і можна нарізати на порційні шматочки.
3. Мус з вишні з желатином
Для цього десерту вам знадобиться свіжовичавлений сік вишні, тому краще взяти злегка переспілі або заморожені ягоди, в яких міститься багато рідини. Для додання пікантності десерту його можна приготувати з вином.
Буде потрібно:
- вишневий сік, віджатий зі свіжих або заморожених вишень, – 1 склянка;
- вода – 1 стакан (або півсклянки води і півсклянки сухого червоного вина);
- цукровий пісок – 3/4 склянки;
- желатин – 15 г;
- вершки – 50 г.
приготування:
Вишневий сік і воду слід влити в миску, додати до них цукор і перемішати. Цю суміш потрібно довести до кипіння, після чого остудити. Якщо ви хочете приготувати цей десерт з вином, то його треба додавати в суміш вже після кип’ятіння.
Тепер, в ще теплу суміш потрібно всипати желатин і знову поставити миску на плиту, на малий вогонь. Суміш слід тримати на вогні до тих пір, поки желатин повністю не розчиниться в ній, при цьому десерт потрібно постійно помішувати, щоб він не закипів (якщо це станеться, замість желе вийде звичайний компот).
Після розчинення желатину миску треба поставити у велику каструлю, наповнену крижаною водою (можна кинути в воду кілька кубиків льоду).
Тепер слід збити вишневу масу міксером або блендером. Вона повинна збільшитися в два рази.
Потім потрібно перекласти вишневий мус в порційні креманки і охолодити в холодильнику.
Подавати десерт слід зі збитими вершками.
4. Вишневе повидло з желатином
Ця смачна заготівля на зиму призначена для тих, хто не любить, коли в варення трапляються шматочки фруктів і вважає за краще однорідну структуру.
Буде потрібно:
- вишня – 1 кг;
- цукровий пісок – 400 г;
- лимонний сік – 2 ст. л .;
- вода – 50 мл;
- желатин швидкорозчинний – 25 г.
приготування:
Ягоди потрібно перебрати і очистити від кісточок. Потім їх треба скласти в миску і подрібнити блендором, після чого слід перетерти вишневу масу через сито. Пюре з ягід потрібно поставити на запалену конфорку і кип’ятити протягом 15 хвилин, постійно помішуючи, а потім вимкнути вогонь.
Желатин потрібно розчинити в гарячій воді. Потім влити отриманий розчин в вишневу заготовку, остигнула до 70 градусів.
Масу потрібно дуже добре перемішати, після чого додати до неї цукровий пісок і сік лимона.
Повидло поставити на вогонь і в останній раз прокип’ятити 5 хвилин.
Потім розлити повидло по стерильним банкам і закатати.
5. Вишневе желе дієтичне
Цей десерт призначений для ласунів, які змушені сидіти на дієті. Він дуже смачний і при цьому низькокалорійний. Замість йогурту можна використовувати нежирну сметану.
потрібно:
- вишня свіжа (можна використовувати і заморожені ягоди) – 400 г;
- вода – 400 мл;
- цукровий пісок – 5 ст. л .;
- йогурт – 250 мл;
- желатин – 4 ч. л.
приготування:
Вишню слід перебрати, промити, видалити з неї кісточки. Потім ягоди потрібно помістити в каструлю, влити туди ж 300 мл води, всипати 3 ложки цукру, поставити каструлю на запалену конфорку і дати масі закипіти.
Після закипання вишню потрібно ще 2 хвилини потримати на вогні.
атем відлити з каструлі півсклянки отриманого компоту, всипати в нього 2 чайні ложки желатину і добре перемішати, після чого перелити назад в каструлю.
Тепер потрібно розлити желе по порційних формочках і остуджувати 2 години в холодильнику.
Дві чайні ложки желатину всипати в склянку теплої води і добре перемішати, потім охолодити. Цей розчин влити в йогурт, туди ж всипати 2 ложки цукру.
Вийняти з холодильника формочки з вишневим желе, полити зверху десерт йогуртово-желатинової масою так, щоб желе вийшло листковим і знову прибрати його в холодильник на годину.
Десерт можна прикрасити будь-якими горіхами або вишеньками.
6. Желе вишнево-апельсинове «Сонячна Тоскана»
Неймовірно смачний італійський двоколірний десерт – відмінна освіжаюча ідея для спекотного дня.
Буде потрібно:
- 400 г вишень без кісточок;
- 6 апельсинів;
- 4 лимона;
- 600 г цукру;
- 0,3 л води
- 2 ст.л. швидкорозчинного желатину.
приготування:
Вишні з вечора засипати 300 г цукру, добре перемішати і залишити до ранку, щоб пустили сік.
Вранці желатин замочити на 30-40 хвилин в холодній воді (з запасом, потім зайву рідину злити).
Вишню з цукром довести майже до кипіння. Відокремити вийшов сік.
Додати до нього половину желатину, заважати, поки він не розійдеться і розлити червоне желе за формами або склянках, заповнивши їх тільки наполовину. Поставити на застигання на 1,5 години. Щоб желе виглядало оригінальніше, ємності можна встановити похило, а в желе додати ягоди.
З 300 г цукру і води зварити сироп і остудити до 50-40 градусів. Додати решту желатин, розвести.
З апельсинів і лимонів віджати сік, додати його до цукрового сиропу, розмішати і влити поверху застиглого червоного желе. Доповнити шматочками апельсина.
Через півтори години унікальний десерт готовий. Він може зберігатися 3-4 дні в холодильнику. Ну, якщо вартий!
Leave a Reply