Красиво оформлене блюдо завжди виглядає святково і доставляє естетичну насолоду. Пропоную приготувати до вашого столу картопляні гніздечка з фаршем, сиром і грибами. Це той випадок, коли з простих і звичних продуктів виходить неймовірно красиве і шалено смачна страва.
Звичайно, варто трохи повозитися і витратити свій час, але результат вас дуже порадує. Від такого чудового смаку і вигляду ніхто не зможе відмовитися.
Для приготування картопляних гнёздишек знадобляться такі інгредієнти:
- картопля – 7 штук
- молоко- чверть склянки
- вершкове масло
- фарш – 300 г
- печериці – 6 штук
- цибуля ріпчаста -1 штука
- сир твердий – 7 г
- яйця перепелині – 10 штук на 10 порцій (можна і більше за бажанням)
- яйце куряче – 1 штука
- яєчний жовток курячий – 1 штука
- сіль
- перець
- зелень
- рослинна олія
Приготування цієї страви складається з трьох основних етапів. Спочатку формуються і обсмажуються котлетки, готується окремо пюре, а потім гніздечко запікаються в духовці. Тобто використовується процес смаження, варіння і запікання, тому посуду знадобиться багато.
Для формування гнёздишек знадобиться кондитерський мішок з насадкою у формі зірочки. Далі описаний детальний процес приготування. Ця страва досить ситне і апетитне. Запасайтеся гарним настроєм і вперед до кулінарних подвигів!
Як приготувати картопляні гніздечко
1. Починаємо приготування з підготовки інгредієнтів для котлет.
2. Гриби добре вимити, обсушити і порізати кубиками.
3. Сир натерти на крупній тертці.
4. Лук очистити і порізати дрібними кубиками.
5. Зелень можна використовувати на ваш смак. Я брала кілька гілочок петрушки. Зелень добре промити, обсушити і дрібно порізати.
6. Приготувати сковороду з рослинним маслом. Обсмажити цибулю приблизно хвилин 5, постійно помішуючи.
7. Потім додати на сковороду печериці смажити їх разом з цибулею ще 5 хвилин, не забуваючи також помішувати.
8. Далі приготуємо м’ясний фарш.
9. Я використовувала спільний з яловичини і свинини.
Найкраще приготувати фарш самостійно. Викласти фарш у велику миску.
10. До м’яса додати вже остиглі обсмажені гриби з цибулею.
11. Сюди ж вбити одне куряче яйце, всипати тертий сир, додати подрібнену зелень.
12. Все посолити і поперчити. Ретельно перемішати масу.
13. Тепер потрібно сформувати котлетки і обсмажити їх на сковороді з рослинним маслом. Смажити до повної готовності не потрібно, так як котлетки будуть ще пекти в духовці. Потрібно їх довести до золотистої скоринки приблизно по 5 хвилин з кожного боку.
14. Наступним етапом приготуємо картопляне пюре. Картоплю почистити, помити, відварити в підсоленій воді. Потім воду злити, а картопля розім’яти.
15. Влити в пюре молоко і покласти шматочок вершкового масла. Я б порадила не просто перемішати картоплю, а злегка збити пюре в блендері або за допомогою міксера. Тоді воно виходить більш повітряним і з нього легше сформувати красиві гніздечка.
16. Тепер прийшов саме довгоочікуване час для формування гнёздишек. Приготувати деко, змащене олією. Рівномірно розкласти на ньому обсмажені котлетки, але не дуже близько один до одного.
17. Далі знадобиться кондитерський мішок. Наповнити його картопляним пюре і сформувати гніздечко, огортаючи картоплею навколо котлети. Гніздечку потрібно робити такої висоти, щоб туди вмістилося яйце.
18. У середину кожного гніздечка вбити перепелине яйце.
19. Яєчний курячий жовток всколотіть і змастити ним картопляну поверхню гніздечка. Найбільш акуратно змащувати виходить за допомогою кондитерської пензлика.
20. У духовці випікати гніздечко приблизно 20 хвилин при температурі 180 градусів.
21. Подавати блюдо гарячим.
Таке чудове блюдо з простих продуктів напевно зможе урізноманітнити ваше меню. Завдяки дуже красивому оформлення та оригінальній подачі, картопляні гніздечко по праву можуть зайняти гідне місце в центрі святкового столу.
Відео рецепт: картопляні гнізда з грибами
Гніздечко розходяться дуже швидко, тому моя порада: робіть подвійну порцію. Рекомендую всім спробувати приготувати це дійсно смачна страва. Сподіваюся, ваші близькі будуть в захваті!
Смачного!
Leave a Reply