Найсмачніші рецепти приготування оладок з кабачків з різними начинками



Добрий день. Сезон кабачків в самому розпалі, тому багато господині готують з цього продукту різну смакоту. Особливою популярністю користуються кабачкові оладки. Це дивовижне і дуже ніжне на смак блюдо, які люблять практично всі. Цей низькокалорійний продукт можна подавати на сніданок або вечерю. Пропонуємо вам найсмачніші оладки з кабачків рецепти з фото яких приведені нижче.

  1. Оладки з цукіні для дітей
  2. Кабачкові оладки з вівсяними пластівцями на кефірі
  3. Кабачкові оладки з сиром Фета
  4. Кабачкові котлети з фаршем і з часником
  5. Картопляно-кабачкові оладки без яєць
  6. Кабачкові оладки з яблуками

Рецепт 1. Оладки з цукіні для дітей

Найсмачніші рецепти приготування оладок з кабачків з різними начинками

Таке смачне і апетитне блюдо можна пропонувати діткам віком від двох років.

Для його приготування потрібно:

  • Один цукіні середнього розміру.
  • Борошно – 150 г.
  • курячий жовток.
  • Цукор 1/2 чайної ложки.
  • Зелень кропу і петрушки – за смаком.

Промити овоч, очистити від шкірки, натерти на великій тертці і відставити на 10 хвилин. Утворений сік злити. Додати до цукіні збитий жовток, всипати цукор і дрібно нарізану зелень. Перемішати всі інгредієнти і по кінцівці підсипати борошно, ще раз перемішати.

Викласти коржі сирого тесту на розігріту сковороду з рослинним маслом і обсмажити з обох сторін на середньому вогні. Солодкі оладки для дітей можна зробити смачніше, якщо додати в тісто половинку тертої моркви.

Приготувати таку страву можна в духовці. Вистелити на деко пергаментний папір, змастити олією і викласти на її поверхні коржі з тіста. Час випікання оладок в духовці 15 хвилин при температурі 200 градусів. Так вони вийдуть пишні і ароматні, а найголовніше – корисні.

Рецепт 2. Кабачкові оладки з вівсяними пластівцями на кефірі

Найсмачніші рецепти приготування оладок з кабачків з різними начинками

Ця страва, що складається з дієтичних інгредієнтів, може стати ідеальним і повноцінним сніданком для всієї родини.

Для його приготування потрібно:

  • Цукіні – 400 г.
  • Кефір або кисле молоко – 200 мл.
  • Вівсянка – 150 г.
  • Куряче яйце.
  • цукор.
  • сіль.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Борошно – 1 склянка.

Промити молодий плід, видалити «попки», зняти шкірку і натерти на великій тертці. Перекласти терту масу в глибоку миску, вбити туди ж яйце, потім підсипати цукор і посолити. Перемішати всі компоненти.

В окрему миску вилити кефір, додати соду і перелити до загальної маси. Перемішати всі компоненти, всипати вівсяні пластівці і борошно, перемішати і відставити тісто на півгодини. За цей час вівсянка набрякне. Найкраще заготовку зробити ввечері, щоб вівсяні пластівці добре набрякли за ніч.

Налити масло в сковороду, розігріти і обсмажити кабачкові коржі з обох сторін на середньому вогні до золотистого кольору.

Дієтичні кабачкові оладки можна подавати до чаю або їсти зі сметаною.

Рецепт 3. Кабачкові оладки з сиром Фета

Найсмачніші рецепти приготування оладок з кабачків з різними начинками

Для приготування цього пікантного страви потрібно:

  • Кабачок середнього розміру – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелена цибуля – 1 пучок.
  • М’ята – 3 листа.
  • Сир Фета – 50 г.
  • Масло вершкове – 10 г.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Борошно – 0,5 склянки.
  • Олія – ​​столова ложка.
  • Сіль, перець чорний мелений.

Промити молоді плоди, видалити всі непотрібні елементи і натерти на середню терку.



Нарізати дрібно цибулю ріпчасту і цибулю пір’ям, змішати з дрібно нарубаними листям м’яти.

Розім’яти сир виделкою або іншим предметом до пюреообразного стану.

З’єднати всі продукти, посолити, поперчити і перемешать.Разогреть сковороду на сильному вогні, влити олію, зменшити вогонь, викласти ложкою овочеву масу у формі коржів і обсмажити з кожного боку по 2-3 хвилини.

Перекласти Кабачково-сирні оладки на паперовий рушник, щоб прибрати залишки жиру. Найкраще вони поєднуються з пікантним соусом. Посолити, поперчити грецький йогурт, додати пару крапель лимона, перемішати і соус готовий. Замість грецького йогурту можна використовувати сметану.

Це універсальне блюдо відмінно поєднується з смаженим м’ясом, рибою і птахом.

Рецепт 4. Кабачкові котлети з фаршем і з часником

Найсмачніші рецепти приготування оладок з кабачків з різними начинками


Для приготування котлет з кабачків з м’ясом – ситного і дуже смачної страви потрібно:

  • Цукіні середнього розміру – 1 шт.
  • Фарш – 350 г.
  • Борошно – 100 г.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Часник – 2 зуба.
  • Сіль, перець і зелень – за смаком.

Найсмачніші рецепти приготування оладок з кабачків з різними начинками

Помити овоч, очистити від шкірки, натерти на дрібній тертці. Відставити на чверть години. Віджати натерту масу, злити сік, додати фарш, вбити яйця, підсолити, поперчити, покласти часник, пропущений через прес і посипати борошном.

Гарненько перемішати всі інгредієнти, щоб вийшла однорідна маса.

Змастити деко соняшниковою рафінованою олією і викласти на її поверхні сформовані котлетки. Час запікання продукту становить півгодини при температурі 180 градусів.

Перекладати котлети з дека на блюдо рекомендується тільки після того, як вони повністю охолонуть, в такому стані вони краще відстають.

Рецепт 5. Картопляно-кабачкові оладки без яєць

Найсмачніші рецепти приготування оладок з кабачків з різними начинками

Складові:

  • Кабачок – 500 г.
  • Картопля – 500 г.
  • Борошно – 1 склянка.
  • Сіль за смаком.
  • Чорний мелений перець і куркума – по щіпці кожного компонента.

Промиті і очищені від шкірки овочі натерти на великій тертці. Почистити картоплю, промити і натерти середню терку.

З’єднати овочі, посолити, перемішати і відставити на п’ять хвилин. Віджати утворився в овочевий масі сік, всипати борошно. Тісто не повинно розтікатися, тому при необхідності, можна додатково додати цей інгредієнт.

На розпечену з маслом сковороду викласти кабачкові коржі і обсмажити з обох боків до золотистого кольору. Обсмажуючи їх з іншого боку, їх необхідно накрити кришкою, щоб вони вийшли більш соковитими і пропарити. Пісні кабачкові оладки з картоплею подають до домашнього майонезу та сметани.

Рецепт 5. Кабачкові оладки з яблуками

Найсмачніші рецепти приготування оладок з кабачків з різними начинками

склад:

  • Молодий кабачок близько 0,5 кг.
  • 1 яблуко.
  • 2 яйця.
  • 2 ст. л борошна.
  • Сіль, цукор, кориця.
  • листя м’яти.

Кабачок натерти, трохи посолити і видавити зайвий сік. Яблуко також натерти зі шкіркою, трохи посипати цукром і додати трохи кориці. Яйця збити, всі інгредієнти з’єднати (м’яту дрібно порізати – 4-5 листочків), вимішати і смажити на олії. Подавати холодними. Кажуть, що дуже смачно з медом.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*