Добрий день. Сезон кабачків в самому розпалі, тому багато господині готують з цього продукту різну смакоту. Особливою популярністю користуються кабачкові оладки. Це дивовижне і дуже ніжне на смак блюдо, які люблять практично всі. Цей низькокалорійний продукт можна подавати на сніданок або вечерю. Пропонуємо вам найсмачніші оладки з кабачків рецепти з фото яких приведені нижче.
- Оладки з цукіні для дітей
- Кабачкові оладки з вівсяними пластівцями на кефірі
- Кабачкові оладки з сиром Фета
- Кабачкові котлети з фаршем і з часником
- Картопляно-кабачкові оладки без яєць
- Кабачкові оладки з яблуками
Рецепт 1. Оладки з цукіні для дітей
Таке смачне і апетитне блюдо можна пропонувати діткам віком від двох років.
Для його приготування потрібно:
- Один цукіні середнього розміру.
- Борошно – 150 г.
- курячий жовток.
- Цукор 1/2 чайної ложки.
- Зелень кропу і петрушки – за смаком.
Промити овоч, очистити від шкірки, натерти на великій тертці і відставити на 10 хвилин. Утворений сік злити. Додати до цукіні збитий жовток, всипати цукор і дрібно нарізану зелень. Перемішати всі інгредієнти і по кінцівці підсипати борошно, ще раз перемішати.
Викласти коржі сирого тесту на розігріту сковороду з рослинним маслом і обсмажити з обох сторін на середньому вогні. Солодкі оладки для дітей можна зробити смачніше, якщо додати в тісто половинку тертої моркви.
Приготувати таку страву можна в духовці. Вистелити на деко пергаментний папір, змастити олією і викласти на її поверхні коржі з тіста. Час випікання оладок в духовці 15 хвилин при температурі 200 градусів. Так вони вийдуть пишні і ароматні, а найголовніше – корисні.
Рецепт 2. Кабачкові оладки з вівсяними пластівцями на кефірі
Ця страва, що складається з дієтичних інгредієнтів, може стати ідеальним і повноцінним сніданком для всієї родини.
Для його приготування потрібно:
- Цукіні – 400 г.
- Кефір або кисле молоко – 200 мл.
- Вівсянка – 150 г.
- Куряче яйце.
- цукор.
- сіль.
- Олія – для смаження.
- Борошно – 1 склянка.
Промити молодий плід, видалити «попки», зняти шкірку і натерти на великій тертці. Перекласти терту масу в глибоку миску, вбити туди ж яйце, потім підсипати цукор і посолити. Перемішати всі компоненти.
В окрему миску вилити кефір, додати соду і перелити до загальної маси. Перемішати всі компоненти, всипати вівсяні пластівці і борошно, перемішати і відставити тісто на півгодини. За цей час вівсянка набрякне. Найкраще заготовку зробити ввечері, щоб вівсяні пластівці добре набрякли за ніч.
Налити масло в сковороду, розігріти і обсмажити кабачкові коржі з обох сторін на середньому вогні до золотистого кольору.
Дієтичні кабачкові оладки можна подавати до чаю або їсти зі сметаною.
Рецепт 3. Кабачкові оладки з сиром Фета
Для приготування цього пікантного страви потрібно:
- Кабачок середнього розміру – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Зелена цибуля – 1 пучок.
- М’ята – 3 листа.
- Сир Фета – 50 г.
- Масло вершкове – 10 г.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Борошно – 0,5 склянки.
- Олія – столова ложка.
- Сіль, перець чорний мелений.
Промити молоді плоди, видалити всі непотрібні елементи і натерти на середню терку.
Нарізати дрібно цибулю ріпчасту і цибулю пір’ям, змішати з дрібно нарубаними листям м’яти.
Розім’яти сир виделкою або іншим предметом до пюреообразного стану.
З’єднати всі продукти, посолити, поперчити і перемешать.Разогреть сковороду на сильному вогні, влити олію, зменшити вогонь, викласти ложкою овочеву масу у формі коржів і обсмажити з кожного боку по 2-3 хвилини.
Перекласти Кабачково-сирні оладки на паперовий рушник, щоб прибрати залишки жиру. Найкраще вони поєднуються з пікантним соусом. Посолити, поперчити грецький йогурт, додати пару крапель лимона, перемішати і соус готовий. Замість грецького йогурту можна використовувати сметану.
Це універсальне блюдо відмінно поєднується з смаженим м’ясом, рибою і птахом.
Рецепт 4. Кабачкові котлети з фаршем і з часником
Для приготування котлет з кабачків з м’ясом – ситного і дуже смачної страви потрібно:
- Цукіні середнього розміру – 1 шт.
- Фарш – 350 г.
- Борошно – 100 г.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Часник – 2 зуба.
- Сіль, перець і зелень – за смаком.
Помити овоч, очистити від шкірки, натерти на дрібній тертці. Відставити на чверть години. Віджати натерту масу, злити сік, додати фарш, вбити яйця, підсолити, поперчити, покласти часник, пропущений через прес і посипати борошном.
Гарненько перемішати всі інгредієнти, щоб вийшла однорідна маса.
Змастити деко соняшниковою рафінованою олією і викласти на її поверхні сформовані котлетки. Час запікання продукту становить півгодини при температурі 180 градусів.
Перекладати котлети з дека на блюдо рекомендується тільки після того, як вони повністю охолонуть, в такому стані вони краще відстають.
Рецепт 5. Картопляно-кабачкові оладки без яєць
Складові:
- Кабачок – 500 г.
- Картопля – 500 г.
- Борошно – 1 склянка.
- Сіль за смаком.
- Чорний мелений перець і куркума – по щіпці кожного компонента.
Промиті і очищені від шкірки овочі натерти на великій тертці. Почистити картоплю, промити і натерти середню терку.
З’єднати овочі, посолити, перемішати і відставити на п’ять хвилин. Віджати утворився в овочевий масі сік, всипати борошно. Тісто не повинно розтікатися, тому при необхідності, можна додатково додати цей інгредієнт.
На розпечену з маслом сковороду викласти кабачкові коржі і обсмажити з обох боків до золотистого кольору. Обсмажуючи їх з іншого боку, їх необхідно накрити кришкою, щоб вони вийшли більш соковитими і пропарити. Пісні кабачкові оладки з картоплею подають до домашнього майонезу та сметани.
Рецепт 5. Кабачкові оладки з яблуками
склад:
- Молодий кабачок близько 0,5 кг.
- 1 яблуко.
- 2 яйця.
- 2 ст. л борошна.
- Сіль, цукор, кориця.
- листя м’яти.
Кабачок натерти, трохи посолити і видавити зайвий сік. Яблуко також натерти зі шкіркою, трохи посипати цукром і додати трохи кориці. Яйця збити, всі інгредієнти з’єднати (м’яту дрібно порізати – 4-5 листочків), вимішати і смажити на олії. Подавати холодними. Кажуть, що дуже смачно з медом.
Leave a Reply