Найсмачніші і оригінальні салати з курочкою, квасолею і томатами



Багато господинь з побоюванням ставляться до бобових культур, особливо, в використанні їх для приготування страв на святковий стіл. І дуже даремно! По-перше, на одного їдця виходить не так вже й багато квасолі, так що ніякого неприємного «газового» ефекту чекати не варто (а хто не хоче, той нехай не їсть).

А, по-друге, це настільки смачно і нетривіально, що мало хто і відмовиться пригоститися. Ось, наприклад, ви б не захотіли спробувати теплий салат з копченою куркою, сухариками, квасолею і помідорами? Саме так! захотіли б.

Тому збережіть собі нашу добірку рецептів в закладки, а до першого ж банкету здивуєте гостей новеньким стравою. А це ці банальні олів’є з шубами вже приїлися, якщо чесно.

1. Традиційний салат з куркою і червоною квасолею

Цей рецепт ще іноді називають мексиканцем, але відмінність у тому, що в Мексиці майонез майже ніколи не використовують – там жарко і страви швидко псуються. Для заправки беруть рослинне масло, додають лимонний сік, сіль і трохи гострого перцю.

Але у нас цей салатик частіше роблять і майонезом або такий заправкою: по 3 ст.л. сметани, м’якою гірчиці і лимонного соку – все змішати, трохи підсолити і заправити склад.

А він такий:

  • 300 г відвареного курячого філе;
  • консервована червона квасоля без томату 1 банка;
  • 200 г листового салату або пекінської капусти;
  • 2 щільні червоні помідори або 6-7 черрі;
  • 1 свіжий огірок;
  • зелень, сіль, перець, майонез;
  • 200 г часниковий сухариків.

приготування:

  1. М’ясо і огірок порізати соломкою, помідори – часточками.
  2. З квасолі злити рідину.
  3. Салат порвати великими шматками.
  4. Все змішати, заправити майонезом, перед подачею присипати сухариками.

Їх можна купити готові, але набагато смачніше будуть приготовлені своїми руками. Це дуже просто: кілька скибок білого хліба або батона (можна взяти зачерствілий) порізати кубиками або брусочками.

У сковороді розігріти 3-4 ст. л. рослинного масла і обсмажити на ньому кілька зубків часнику, розрізаних вздовж, до коричневого кольору. Часник вийняти, закинути кубики хліба і постійно помішуючи, обжати їх до утворення золотистої скоринки. В кінці трохи підсолити. Сухарики виходять дуже ароматні, зверху хрусткі, а всередині – м’які.

2. Теплий салат з курочкою, стручкової квасолею і томатами

Найсмачніші і оригінальні салати з курочкою, квасолею і томатами

Дивовижний, легкий, смачний і корисний салат, який може виступати і в якості закуски, і як окреме повноцінне блюдо.

Складові:

  • 1 куряча грудка – 0,4-0,5 кг;
  • Рослинна олія для смаження;
  • спеції для курки – 0,5 ч.л .;
  • спаржева квасоля – 200 г (консервована або свіжа);
  • 2 щільні помідори;

Для заливки:

  • 2 ст.л. оливкового масла;
  • 1 ст.л. бальзамічного оцту;
  • 1 ст.л. лимонного соку;
  • 1 ч.л. свіжої лимонної цедри;
  • 1 ч.л. м’якої гірчиці;
  • 2 зубки часнику;
  • свіжий базилік – кілька листочків;
  • дрібка солі;
  • 0,5 ч.л. цукру.
  • кунжут для присипки.

приготування:

Куряче філе порізати на довгі смужки, посолити, присипати спеціями і обсмажити на олії до готовності.

Якщо квасоля спаржева зелена в свіжому вигляді – відварити в підсоленій воді (30 хвилин), воду злити (можна приготувати суп), до квасолі додати 1 ч.л. вершкового масла, посолити і остудити. З консервованих стручків – злити маринад.



Томати також порізати довгими тонкими часточками.

З’єднати всі інгредієнти, поки курочка ще гаряча, зробити заправку, акуратно перемішати з нею, присипати підсмаженими зернами кунжуту і прикрасити свіжим базиліком або будь-який інший зеленню. подавати відразу.

3. Салат «Достаток»

Найсмачніші і оригінальні салати з курочкою, квасолею і томатами

Склад цього салату з квасолею, куркою і сиром настільки гармонійний і різноманітний, що не дивно, чому він отримав таку назву. Для приготування може бути взята відварна або копчена курка, підійдуть також відварні сердечка.

Складові:

  • 2 курячі копчені стегенця;
  • біла консервована квасоля без томату;
  • 4-5 маринованих корнішонів;
  • 1 цибулина солодких сортів;
  • 100 г твердого сиру;
  • 10-12 помідорів чері;
  • стакан хорошою сметани;
  • 1 ст.л. гострої гірчиці;
  • кілька листів хрусткого салату (айсберг);
  • сіль, мелений перець.

приготування:

М’ясо зняти з кісток, його і інші інгредієнти порізати кубиками або брусочками одного розміру, салат порвати, додати квасолю без рідини. Сметану посолити, додати гірчицю, цим соусом залити суміш інгредієнтів.

4. Салат «Леді Фітнес»

Найсмачніші і оригінальні салати з курочкою, квасолею і томатами

Назва цього легкого салату пов’язано з тим, що він практично дієтичний, незважаючи на велику кількість інгредієнтів. Майонез не використовується, а тільки оригінальна низькокалорійна заправка.

Складові:

  • 1 банка консервованої червоної квасолі;
  • 1 відварна куряча грудка;
  • 5-6 дрібних помідорів чері;
  • 50 г салату рукола;
  • 3 морквини;
  • 1 червона цибулина.

Для заливки:

  • 2 ст.л. оливкового масла;
  • 1 ст.л. соєвого соусу;
  • 1 ст.л. лимонного соку.

приготування:

Лук очистити, порізати півкільцями і кілька разів обдати окропом на ситі, щоб прибрати характерний аромат. Всі продукти порізати довільним чином, моркву натерти по-корейськи або тонкими кружечками слайсера. Зробити заправку і полити суміш. Корисний салат готовий!

5. Салат ППО

Найсмачніші і оригінальні салати з курочкою, квасолею і томатами


Цей рецепт має таку незвичну назву-абревіатуру як скорочення слів «Корисно, Смачно, Оригінально». А склад – нічого особливого.

Складові:

  • 500 г курячого відвареного філе;
  • 1 банка консервованої квасолі в томаті;
  • 2 відварені в мундирі картоплини;
  • 4 курячі варені яйця або 7-8 перепелиних;
  • 100 г корейської моркви;
  • 1 свіжий огірок;
  • 1 баночка на 250 г маринованих шампіньйонів або білих грибів.

Для заливки: половина маринаду з печериць + 3 ст.л. рафінованої олії + 1 ст.л. з гіркою рубаної зелені.

приготування:

Все, крім корейської моркви, подрібнити в салатницю (не дуже дрібно), додати квасолю прямо з томатною заливкою. Зробити заправку, перемішати. Зверху присипати корейської морквою.

Або краще – порційно розкласти в креманки і там вже прикрасити морквою. Салат дуже смачний, але, якщо довго стоїть – огірок пускає сік. Тому, змішувати і заправляти найкраще безпосередньо перед подачею на стіл.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*