Салатики з печерицями та печінкою – апетитно і корисно



М’ясні салати завжди були і є найпопулярнішими стравами на будь-якому столі. Печінка – один з найбільш ходових інгредієнтів в таких закусках. Цей корисний і дуже смачний продукт поєднується з багатьма інгредієнтами. Салат з грибами печерицями та печінкою – оригінальний рецепт, який можна включити в будь-який святкове меню. Пропонуємо вам різні варіанти приготування такої апетитної закуски.

  1. Листковий салат з печінки та печериць
  2. Білоруський салат з курячою печінкою і сушеними грибами
  3. Печінковий салат з маринованими грибами
  4. Салат з печінки з морквою і сиром «Печіночне диво»
  5. Теплий печінковий салат з яйцями-пашот

1. Листковий салат з печінки та печериць

Для приготування цього святкового блюда будуть потрібні наступні компоненти:

  • Печінка куряча або яловича – 350 г.
  • Печериці – 15 шт.
  • Картопля середнього розміру – 4 шт.
  • Сир Голландський – 170 г.
  • Олія соняшникова – 40 мл.
  • Майонез – для обмазки шарів.
  • Яйця – 3 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 середні головки.
  • сіль.
  • Перець чорний свіжо мелений.

Промити картоплю і моркву. Поставити на плиту каструльку з водою, закип’ятити, підсолити і перекласти в киплячу воду овочі. Відварити до готовності. На це піде приблизно півгодини.

Остудити варені овочі, очистити від шкірки, натерти на великій тертці.

Почистити цибулю, нашаткувати тонкими півкільцями. Натерти на великій тертці сир.

Відварити яйця круто звільнити від шкаралупи, подрібнити на крупній тертці. Почистити гриби, нарізати скибочками.

Розігріти сковороду, влити рослинне масло, обсмажити на ньому половину лушпиння нарізки до золотистого кольору, потім додати гриби. Готувати десять хвилин.

Промити печінку, вирізати прожилки і зняти плівку, просушити, нарізати середніми шматочками.

Обсмажити на сковороді решту цибулі, потім додати до нього печінку, тушкувати до готовності. На приготування печінки знадобиться близько семи хвилин. У процесі смаження її потрібно приправити перчиком і посолити за смаком. Зняти з вогню, дати охолонути.

Тепер залишилося скласти блюдо шарами.

На низ плоскою широкої тарілки укласти шар з тертої картоплі, потім гриби з цибулею, обмазати майонезом. Далі йде м’ясо з цибулею, терта морквина, майонез. Присипати все це рясно сиром, обмазати ще раз майонезом і зверху прикрасити тертим яйцем.

Пікантний листковий закусочний салат готовий. Це дуже ситне, ніжне й ароматне блюдо урізноманітнює будь-який стіл.

2. Білоруський салат з курячою печінкою і сушеними грибами

Салатики з печерицями та печінкою - апетитно і корисно

Ця страва білоруської кухні готується з таких інгредієнтів:

  • Печінка куряча – 350 г.
  • Солоні огірки – 150 г.
  • Гриби сушені – 170 г.
  • Яйця – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 середні головки.
  • сіль.
  • Майонез – для заправки.

Відварити круто яйця, очистити від шкаралупи, нарізати кубиками. Замочити на пару годин гриби, злити воду, потім кинути в киплячу воду і відварити протягом двадцяти хвилин, відкинути на друшляк або сито.

Промити м’ясо, видалити непотрібні частини, відварити в злегка підсоленій воді. Порізати тонкою соломкою грибочки, печінку і огірки.

Змішати в салатнику всі компоненти, при необхідності досолити і заправити майонезом. Замість майонезу можна використовувати пікантний соус і додати будь-яку зелень.

3. Печінковий салат з маринованими грибами

Салатики з печерицями та печінкою - апетитно і корисно

У цьому рецепті використовуються опеньки, але це не принципово, підійде будь-який інший вид грибів.

Необхідні продукти:



  • Печінка – 250 г.
  • Яйця – 3 шт.
  • Твердий сир – 120 г.
  • Гриби мариновані – 150 г
  • Майонез – 5 столових ложок.
  • Невелика морквина – 1 шт.
  • Ріпчасту цибулю – 2 середні головки.
  • сіль.
  • Перець чорний свіжо мелений.
  • Помідори черрі – для прикраси блюда.

Почистити цибулю, нашаткувати дрібними кубиками. Очистити моркву, порізати тонкою соломкою.

Промити печінку, вирізати прожилки і плівку. Порізати середніми шматками.

Обсмажити на олії цибулю, потім додати моркву. Як тільки овочі стануть м’якими, додати до них м’ясо. Приправити піджарку перцем і посолити за смаком. У процесі приготування печінку потрібно помішувати, щоб вона добре присмажився з усіх боків. Готувати протягом семи хвилин на середньому вогні.

Відварити яйця круто, очистити від шкаралупи, натерти на крупній тертці. Порізати пластинками мариновані грибочки.

Коли всі продукти готові, можна приступити до складання салату. Щоб блюдо вийшло не тільки смачним, але і ошатним, рекомендується викладати його в Блюда-кільце.

Перший шар з печінки, цибулі та моркви, зверху тонкий шар майонезу, потім терта сирна маса, яйця і наверх майонез. Наверх майонезной обмазки рівномірно розкласти грибочки, присипати подрібненою зеленню і прикрасити половинками помідор.

4. Салат з печінки з морквою і сиром «Печіночне диво»

Салатики з печерицями та печінкою - апетитно і корисно
  • Будь-яка печінку, але краще куряча – 0,5 кг.
  • Сир Пармезан (Голландський) – 70 г.
  • Морквина – 150 г.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Часник – 1 маленька головка.
  • майонез.

Відварити яйця, морква, почистити, натерти на великій тертці.

Промити м’ясо, видалити непотрібні фрагменти, відварити в підсоленій воді, остудити і натерти на крупній тертці.

Очистити від лушпиння часник, пропустити через землянку, змішати в чашці з майонезом.

Змішати половину часникового соусу з половиною тертої печінкової маси. На плоске і широке блюдо укласти перший шар з печінки з соусом. Посипати зверху морквою і змастити майонезом. Потім викласти яєчну масу, наверх майонез, сир і знову майонез.

Змішати решту м’яса з майонезом і розподілити рівномірно по поверхні салату. Ніжний і ароматний салатик готовий. Для просочення поставити закуску в холодильник на пару годин і можна подавати на стіл.

5. Теплий печінковий салат з яйцями-пашот

Салатики з печерицями та печінкою - апетитно і корисно


Для приготування цієї пікантної закуски потрібно:

  • Салатний перець – 1 шт.
  • Листя салату – 100 г.
  • Бальзамічний оцет – 20 г.
  • Рідкий мед – 1 чайна ложка.
  • Яйце – 2 шт.
  • Куряча печінка – 150 г.
  • Цибуля ріпчаста салатного сорту – 1/2 головки.
  • сіль.
  • Перець чорний мелений.
  • Помідори черрі – 150 г.
  • Оливкова олія – ​​50 г.
  • Гірчиця – 2 чайних ложки.

Перемити листя салату, просушити на паперовому рушнику, нарвати середніми шматками.

Змішати в глибокій ємності мед, оливкова олія, гірчицю і бальзамічний оцет.

Почистити цибулю, нарізати тонкими півкільцями. Промити помідори, порізати четвертинками.

Перемити м’ясо, нарізати дрібними шматочками, обсмажити на оливковій олії протягом п’яти хвилин. У процесі смаження м’ясо потрібно підсолити і приправити перчиком.

Промити солодкий перець, видалити непотрібні частини, нарізати тонкою соломкою.

Поставити на вогонь каструльку з водою, закип’ятити, вбити в неї яйця, по готовності дістати шумівкою.

На гарне блюдо викласти підсмажені овочі, посередині печінку із солодким перцем, зверху яйце, приправити страву перчиком і прикрасити гілочками кропу або петрушки.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*