Як готувати розсольник з огірками та помідорами – 3 перевірених рецепту



Варіантів приготування розсольнику – безліч. Таку ароматну заготовку можна приготувати на кожен день, а можна навіть заготовити і на зиму. Пропонуємо вашій увазі розсольник з огірками та помідорами з покроковою інструкцією для домашнього приготування. Це зимові варіанти ароматного страви, яким ви завжди можете урізноманітнити повсякденний стіл.

1. Розсольник зі свіжих огірків з перловкою на зиму

Як готувати розсольник з огірками та помідорами - 3 перевірених рецепту

Для такої зимової заготівлі найкраще підійде літрова скляна тара. Закочувати блюдо в трилітрових банках не раціонально, ну хіба що, якщо у вас велика родина і такий смачний продукт розійдеться дуже швидко.

Складові:

  • свіжі і міцні огірочки (бажано домашні) – 3 кг;
  • солодкі і м’ясисті томати – 1,5 кг;
  • цибуля білий (можна фіолетовий) – 1 кг;
  • морквина – 1 кг;
  • перловка – 0,5 кг;
  • велика сіль – 2 столових ложки;
  • цукор – 4 столових ложки з гіркою;
  • оцет столовий – 100 г;
  • рослинне масло без запаху – 140 мл;
  • вода.

приготування:

Перемити перловку в декількох водах. Перекласти в каструльку, залити водою у співвідношенні 1: 3, відставити на дві години. За цей час крупа набубнявіє і таким чином швидше звариться. При необхідності воду в перловку можна підлити, потім поставити на запалену конфорку і проварити на повільному вогні півгодини. Дуже важливо, щоб перлова крупа не розварилася. Зерна повинні залишатися в тілі і злегка жорстким. Після варіння, перловку потрібно гарненько промити від клейковини.

Другий етап – підготовка томатів. Їх потрібно занурити на 1-2 хвилини в окріп, потім залити холодною водою. Ця маніпуляція прискорить і полегшить процес зняття шкурки. Очищені від шкірки томати нарізати кубиками.

Для приготування розсольнику потрібно містка каструля. На дно ємності налити масло, перекласти помідорову нарізку.

Очистити від лушпиння цибулю, нарізати дрібними кубиками і перекласти до помідорів. Очистити моркву, подрібнити на крупній тертці. Додати до решти інгредієнтів.

З огірками потрібно поступити таким чином – спочатку спробувати чи немає в них гіркоти. Горчащіе зеленці потрібно попередньо замочити на годину в холодній воді. Потім зрізати у них кінчики і нарізати кубиками. Перекласти до основної маси.

Коли всі інгредієнти готові, їх можна посолити, приправити перцем і добре перемішати. Через півгодинки, коли овочі пустять сік, їх можна ставити на середній вогонь варитися. Після закипання, вогонь необхідно зменшити на мінімум і проварити продукт двадцять хвилин.

За пару хвилин до закінчення варіння потрібно влити оцет і покласти готову перловку, перемішати, накрити кришкою і тушкувати ще десять хвилин.

У процесі гасіння обов’язково спробуйте продукт на сіль, гостроту і цукристість. Якщо чого не вистачає – додайте. Пам’ятайте, що двічі пробувати блюдо однієї і тієї ж ложкою небажано, оскільки стерильність страви буде порушена, і тоді немає гарантії, що закачування не "вибухне».

Готовий киплячий розсольник розкласти по стерильним баночках і закупорити кришками – бляшаними або євро, в залежності від того, яку тару ви використовуєте. Укутувати після цього консервацію не обов’язково, а після охолодження необхідно винести на зберігання в підвал.



2. Розсольник із солоними огірками на зиму

Як готувати розсольник з огірками та помідорами - 3 перевірених рецепту

Пропонуємо вам ще один дуже хороший варіант заготовки розсольнику на зиму – вже з солоними огірочками. В даному рецепті найголовнішу роль відіграють огірки – саме від них залежатиме смак і аромат майбутньої консервації. Використовуйте дебеленькі, класичного засолу зеленці без будь-яких ароматичних добавок і спецій, які можуть перебити основний смак страви.

Отже, щоб зробити такий продукт на зиму, вам буде потрібно:

  • огірки солоні – 2 кг;
  • морквина – 1 кг;
  • цибуля білий ріпчаста – 0,4 кг;
  • м’ясисті, солодкі помідори – 6 шт .;
  • солодкий перець – 2 шт .;
  • селера, петрушка – корінці і зелень;
  • кріп;
  • часник – 6 зубчиків;
  • лаврушка;
  • сіль, перець чорний мелений.

приготування:

Спочатку потрібно підготувати зелень і корінці. Відварити коріння, очистити від шкірки, дрібно настругати. Обполоснути зелень, подрібнити.

Томати обдати окропом, потім залити холодною водою і зняти шкірку. Нарізати овочі кубиками.

Обполоснути перець, зрізати хвостики і вибрати всю внутрішність, нарізати соломкою.

Огірки нарізати кубиками. Очищену моркву натерти на великій тертці. Очищений часник пропустити через прес або нарізати дрібно пластинками. Лук очистити, дрібно нашаткувати.

Скласти всі підготовлені інгредієнти, крім зелені, у містку металеву ємність, поставити на середній вогонь варитися. Гасити овочі потрібно близько десяти хвилин. Потім додати до них зелень, сіль, перець і лаврушку – пару листочків.

Загасити розсольник під кришкою ще десять хвилин. Потім додати зелень і через п’ять хвилин варіння, розкласти по стерильним баночках, закатати.

3. Розсольник з рисом на зиму

Як готувати розсольник з огірками та помідорами - 3 перевірених рецепту

Щоб приготувати цей смачний і ароматний домашній продукт, вам буде потрібно:

  • солоні огірочки – 1,4 кг;
  • помідори – 1,5 кг;
  • цибуля ріпчаста – 1 кг;
  • морквина – 1 кг;
  • перець болгарський – 1 кг;
  • зелень кропу і петрушки;
  • сіль – 3 столових ложки врівень;
  • рис білий – 1/3 склянки;
  • цукор білий – 2 столових ложки без гірки;
  • масло рослинне без запаху – 300 мл;
  • оцет – 15 столових ложок;
  • вода – 600 мл.

приготування:

Промити всі овочі. Вирізати хвостики, у перців – вибрати насіння. Нарізати всі овочеві інгредієнти кубиками, моркву – натерти на крупній тертці. Скласти все в одну каструлю.

Промити в декількох водах рис, додати до овочів. Також сюди ж додається сіль, цукор, масло і вода. Варитися такий продукт на повільному вогні до повної готовності рису. Потім додається оцет, все перемішується і ще кілька хвилин потрібно згасити під кришкою.

Розкласти розсольник з рисом по чистим баночках і закатати металевими кришками. Після охолодження його можна зберігати як в підвалі, так і в умовах кімнатної температури. Він не вибухає і не втрачає при цьому своїх смакових якостей.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*