З помідор роблять найрізноманітніші заготовки на зиму. Їх консервують, солять, маринують і навіть в’ялять. В’ялені помідори стали відмінним доповненням до святкових і повсякденних страв. Сьогодні ми поговоримо про те, що приготувати з в’яленими помідорами. Що таке такий продукт? Найчастіше в’ялені томати додають в салати і готують з пастою.
Представляємо вашій увазі швидкі і смачні рецепти домашніх страв, які стануть найулюбленішим ласощами на вашому столі.
1. Яловичий салат з в’яленими помідорами і руколою
Для приготування цього яскравого, смачного і дуже ситного салату вам буде потрібно:
- рукола – 100 г;
- яловичина (м’якоть) – 200 г;
- в’ялені помідори черрі – 3 шт .;
- кедрові горішки – 1 столова ложка;
- тертий сир Пармезан – 1 десертна ложка;
- бальзамічний оцет – 1/2 чайної ложки;
- оливкова олія – 1 столова ложка.
приготування:
Обполоснути м’ясо, просушити, нарізати соломкою і обсмажити на оливковій олії до золотистого кольору. Під час смаження яловичину потрібно присолити і приправити чорним меленим перцем за своїм смаком. Перекласти м’ясо в салатник.
Обполоснути руколу, просушити і додати до м’яса. Розрізати помідори навпіл або на четвертинки, перекласти в загальну посудину. Посипати салат горішками, сиром, полити оцтом і олією, перемішати.
Ситний і апетитний салат готовий до подачі на стіл.
2. Брускетта з сиром і в’яленими помідорами
Як зробити таку закуску швидко і смачно? Для цього вам знадобиться:
- французький багет – 1 шт .;
- в’ялені помідори черрі – 5 шт .;
- свіжі томати – 5 шт .;
- часник – 4 зубчики;
- оливкова олія – 50 мл;
- бальзамічний оцет – 30 мл;
- подрібнений свіжий базилік – 50 г;
- сіль перець;
- тертий сир Моцарелла – 400 г.
приготування:
Обполоснути свіжі помідори. Нарізати часточками свіжі і в’ялені овочі. Перекласти в миску, додати базилік, тертий на тертці часник.
Полити все це маслом, оцтом, додати сіль і перець. Гарненько все інгредієнти перемішати, щоб вони рівномірно розподілилися, і відставити на чверть години.
На деко, застелене пергаментом, викласти нарізаний колами багет. Викласти наверх начинку і посипати зверху сиром.
Запікати бутерброди потрібно не більше 7 хвилин. За цей час сир розплавиться і підрум’яниться.
3. Канапе з в’яленими помідорами і маслинами
У цієї страви з в’яленими помідорами смак просто приголомшливий. В’ялені томати відмінно поєднуються з маслинами. Для приготування такої закуски вам буде потрібно:
- сир моцарелла;
- в’ялені помідори черрі;
- маслини;
- масло з оливок холодного віджиму;
- кінза;
- сіль перець.
приготування:
Розрізати черрі навпіл, перемішати з дрібно нарубаної кінзою. Додати до цієї суміші маслини, сир. Посолити, поперчити і полити олією інгредієнти, перемішати. Через десять хвилин можна приступати до виготовлення канапе. Для цього вам будуть потрібні шпажки.
Нанизувати продукти потрібно в такій послідовності: маслини, в’ялені помідори, сир моцарелла. Зверху таку закуску можна присипати будь подрібненою зеленню.
4. Салат з куркою і в’яленими томатами
Це ароматне блюдо цілком заслуговує подачі на святковий стіл. Воно смачне, ситне і яскраве.
Для його приготування необхідно:
- куряча грудка – 350 г;
- в’ялені помідори (краще черрі) – 130 г;
- сир Пармезан – 70 г;
- салатні листя (можна мікс) – 200 г;
- часник – 4 зубчики;
- чорний перець – 7-8 горошин;
- суміш італійських трав – 1 десертна ложка;
- масло рослинне без запаху (можна використовувати оливкову) – 2,5 столових ложки;
- сіль.
Для заправного соусу:
- рослинне масло – 3 столових ложки;
- гірчичні зерна – 10 г;
- лимонний сік – 1,5 столових ложки;
- сіль, перець мелений чорний.
приготування:
Очистити часник. Перекласти в ступку, посолити, вкинути перець горошком і все це гарненько придушити і розтерти. Додати до часниковою масою суміш трав, масло і гарненько перемішати.
Обполоснути курку, просушити і розрізати грудку на два поздовжніх шматка. Обмазати філе ароматної сумішшю, загорнути у фольгу і відправити в духовку на запікання. За півгодини при температурі 180 градусів курочка буде готова. Витягти її з духовки, охолодити і нарізати невеликими шматочками.
Нарізати часточками в’ялені помідори, сир – тоненькими пластинками. Скласти всі інгредієнти в один салатник. Обполоснути салатні листя, просушити, нарвати шматками і скласти в салатник.
Змішати всі інгредієнти для заправки в піалі. Готовим соусом полити салат, приправити перцем і сіллю, перемішати.
5. Спагеті з в’яленими помідорами і сиром
Цей якраз те блюдо, куди додати можна в’ялені томати. Італійська паста, приготовлена за цим рецептом, – надзвичайна смакота. Цю страву можна подавати на обід або вечерю.
Для його приготування знадобиться:
- паста з твердих сортів пшениці (спагеті) – 250 г;
- в’ялені помідори – 7 шт .;
- зелена цибуля – 4 пера;
- часник – 2 зубки;
- сир (краще всього використовувати Адигейський) – 60 г;
- сир Пармезан – 20 г;
- оливкова олія;
- сіль перець;
- шпинат – маленький пучок;
- подрібнена зелень петрушки – 1 столова ложка.
приготування:
Поставити водичку на спагетті. Поки вона закипить можна приступити до підготовки інших компонентів. Промити цибуля, зелень, дрібно порізати. Очистити часник, подрібнити через прес. Нарізати кубиками сир, помідори – часточками.
На розпечену сковороду влити олію, перекласти томати з часником і обсмажити на середньому вогні півхвилини. Потім додати цибулю, і через хвилину додати сир. Адигейський сир тим і хороший, що під час приготування не плавиться, а смажиться.
Через сім хвилин можна додавати петрушку, шпинат, сіль, перець і через пару хвилин знімати з вогню.
Відварити пасту, злити воду і перекласти в сковороду до томатного соусу, перемішати і розкласти готову страву по тарілках. Присипати гаряче блюдо тертим сиром Пармезан і зеленню. Є таке блюдо зі шпинатом потрібно відразу, поки воно не охололо.
Чим замінити в’ялені помідори в рецепті, адже не завжди такий продукт може виявитися під рукою. За смаком в’ялений томат нагадує курагу, тільки трохи соковитіше і м’якше.
Leave a Reply