Чудова добірка рецептів з в’яленими помідорами



З помідор роблять найрізноманітніші заготовки на зиму. Їх консервують, солять, маринують і навіть в’ялять. В’ялені помідори стали відмінним доповненням до святкових і повсякденних страв. Сьогодні ми поговоримо про те, що приготувати з в’яленими помідорами. Що таке такий продукт? Найчастіше в’ялені томати додають в салати і готують з пастою.

Представляємо вашій увазі швидкі і смачні рецепти домашніх страв, які стануть найулюбленішим ласощами на вашому столі.

1. Яловичий салат з в’яленими помідорами і руколою

Для приготування цього яскравого, смачного і дуже ситного салату вам буде потрібно:

  • рукола – 100 г;
  • яловичина (м’якоть) – 200 г;
  • в’ялені помідори черрі – 3 шт .;
  • кедрові горішки – 1 столова ложка;
  • тертий сир Пармезан – 1 десертна ложка;
  • бальзамічний оцет – 1/2 чайної ложки;
  • оливкова олія – ​​1 столова ложка.

приготування:

Обполоснути м’ясо, просушити, нарізати соломкою і обсмажити на оливковій олії до золотистого кольору. Під час смаження яловичину потрібно присолити і приправити чорним меленим перцем за своїм смаком. Перекласти м’ясо в салатник.

Обполоснути руколу, просушити і додати до м’яса. Розрізати помідори навпіл або на четвертинки, перекласти в загальну посудину. Посипати салат горішками, сиром, полити оцтом і олією, перемішати.

Ситний і апетитний салат готовий до подачі на стіл.

2. Брускетта з сиром і в’яленими помідорами

"Чудова

Як зробити таку закуску швидко і смачно? Для цього вам знадобиться:

  • французький багет – 1 шт .;
  • в’ялені помідори черрі – 5 шт .;
  • свіжі томати – 5 шт .;
  • часник – 4 зубчики;
  • оливкова олія – ​​50 мл;
  • бальзамічний оцет – 30 мл;
  • подрібнений свіжий базилік – 50 г;
  • сіль перець;
  • тертий сир Моцарелла – 400 г.

приготування:

Обполоснути свіжі помідори. Нарізати часточками свіжі і в’ялені овочі. Перекласти в миску, додати базилік, тертий на тертці часник.

Полити все це маслом, оцтом, додати сіль і перець. Гарненько все інгредієнти перемішати, щоб вони рівномірно розподілилися, і відставити на чверть години.

На деко, застелене пергаментом, викласти нарізаний колами багет. Викласти наверх начинку і посипати зверху сиром.

Запікати бутерброди потрібно не більше 7 хвилин. За цей час сир розплавиться і підрум’яниться.

3. Канапе з в’яленими помідорами і маслинами

"Чудова

У цієї страви з в’яленими помідорами смак просто приголомшливий. В’ялені томати відмінно поєднуються з маслинами. Для приготування такої закуски вам буде потрібно:

  • сир моцарелла;
  • в’ялені помідори черрі;
  • маслини;
  • масло з оливок холодного віджиму;
  • кінза;
  • сіль перець.

приготування:

Розрізати черрі навпіл, перемішати з дрібно нарубаної кінзою. Додати до цієї суміші маслини, сир. Посолити, поперчити і полити олією інгредієнти, перемішати. Через десять хвилин можна приступати до виготовлення канапе. Для цього вам будуть потрібні шпажки.

Нанизувати продукти потрібно в такій послідовності: маслини, в’ялені помідори, сир моцарелла. Зверху таку закуску можна присипати будь подрібненою зеленню.



4. Салат з куркою і в’яленими томатами

"Чудова

Це ароматне блюдо цілком заслуговує подачі на святковий стіл. Воно смачне, ситне і яскраве.

Для його приготування необхідно:

  • куряча грудка – 350 г;
  • в’ялені помідори (краще черрі) – 130 г;
  • сир Пармезан – 70 г;
  • салатні листя (можна мікс) – 200 г;
  • часник – 4 зубчики;
  • чорний перець – 7-8 горошин;
  • суміш італійських трав – 1 десертна ложка;
  • масло рослинне без запаху (можна використовувати оливкову) – 2,5 столових ложки;
  • сіль.

Для заправного соусу:

  • рослинне масло – 3 столових ложки;
  • гірчичні зерна – 10 г;
  • лимонний сік – 1,5 столових ложки;
  • сіль, перець мелений чорний.

приготування:

Очистити часник. Перекласти в ступку, посолити, вкинути перець горошком і все це гарненько придушити і розтерти. Додати до часниковою масою суміш трав, масло і гарненько перемішати.

Обполоснути курку, просушити і розрізати грудку на два поздовжніх шматка. Обмазати філе ароматної сумішшю, загорнути у фольгу і відправити в духовку на запікання. За півгодини при температурі 180 градусів курочка буде готова. Витягти її з духовки, охолодити і нарізати невеликими шматочками.

Нарізати часточками в’ялені помідори, сир – тоненькими пластинками. Скласти всі інгредієнти в один салатник. Обполоснути салатні листя, просушити, нарвати шматками і скласти в салатник.

Змішати всі інгредієнти для заправки в піалі. Готовим соусом полити салат, приправити перцем і сіллю, перемішати.

5. Спагеті з в’яленими помідорами і сиром

"Чудова


Цей якраз те блюдо, куди додати можна в’ялені томати. Італійська паста, приготовлена ​​за цим рецептом, – надзвичайна смакота. Цю страву можна подавати на обід або вечерю.

Для його приготування знадобиться:

  • паста з твердих сортів пшениці (спагеті) – 250 г;
  • в’ялені помідори – 7 шт .;
  • зелена цибуля – 4 пера;
  • часник – 2 зубки;
  • сир (краще всього використовувати Адигейський) – 60 г;
  • сир Пармезан – 20 г;
  • оливкова олія;
  • сіль перець;
  • шпинат – маленький пучок;
  • подрібнена зелень петрушки – 1 столова ложка.

приготування:

Поставити водичку на спагетті. Поки вона закипить можна приступити до підготовки інших компонентів. Промити цибуля, зелень, дрібно порізати. Очистити часник, подрібнити через прес. Нарізати кубиками сир, помідори – часточками.

На розпечену сковороду влити олію, перекласти томати з часником і обсмажити на середньому вогні півхвилини. Потім додати цибулю, і через хвилину додати сир. Адигейський сир тим і хороший, що під час приготування не плавиться, а смажиться.

Через сім хвилин можна додавати петрушку, шпинат, сіль, перець і через пару хвилин знімати з вогню.

Відварити пасту, злити воду і перекласти в сковороду до томатного соусу, перемішати і розкласти готову страву по тарілках. Присипати гаряче блюдо тертим сиром Пармезан і зеленню. Є таке блюдо зі шпинатом потрібно відразу, поки воно не охололо.

Чим замінити в’ялені помідори в рецепті, адже не завжди такий продукт може виявитися під рукою. За смаком в’ялений томат нагадує курагу, тільки трохи соковитіше і м’якше.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*