Найоригінальніші салати з курячою грудкою і кукурудзою



Серед численних рецептів салатів для свята і щоденного раціону обов’язково зверніть увагу на салати з курки і кукурудзи з додаванням різних сортів сиру. Поєднання цих інгредієнтів створює гармонійне смакове поєднання, страва виходить легким і одночасно ситним, наповненим достатньою кількістю головних харчових елементів – білками, вуглеводами, жирами і корисними речовинами.

1. Салат традиційний з куркою, сиром, кукурудзою і сухариками

Найоригінальніші салати з курячою грудкою і кукурудзою

Господині знадобиться 10 хвилин її часу, щоб на столі з’явився цей смачний салатик.

Складові:

  • 250 г відвареної грудки;
  • 250 г батона;
  • 250 г будь-якого сиру;
  • 1 банка консервованої кукурудзи (200 г);
  • Рослинна олія, 2 зубки часнику;
  • майонез.

приготування:

  1. Грудку ставимо варитися в підсоленій воді.
  2. Батон ріжемо на скибки, потім на кубики, обсмажуємо на рослинному маслі до рум’яності.
  3. Часник тиснемо через давилку, змішуємо з 2-3 ложками води і цією сумішшю скроплюємо сухарики в кінці обсмажування.
  4. Готове м’ясо остужіваем, ріжемо кубиками, точно так чинимо і з сиром.
  5. М’ясо, сир і кукурудзу перемішуємо, заправляємо майонезом і присипаємо салат сухариками – перед самою подачею.

2. Салат з копченою куркою, кукурудзою і огірком

Найоригінальніші салати з курячою грудкою і кукурудзою

Соковитий і одночасно хрусткий салатик сподобається всім.

Складові:

  • 300 г копченої курячої грудки;
  • 200 грам сухариків з білого хліба;
  • 200 грам твердого сиру;
  • 1 банка консервованої кукурудзи;
  • 1 пачка будь-якого майонезу на вибір;
  • 2 свіжі огірки;
  • 2 столові ложки рослинної олії.

приготування:

У підсоленій воді відваріть куряче філе так, щоб воно не було занадто сухим. Це займе близько 20 хвилин після того, як вода в каструлі закипить.

Дочекайтеся охолодження курячої грудки, розділіть її на окремі волокна і ще подрібніть.

Білий хліб разом з кіркою наріжте кубиками, обсмажте його на рослинному маслі так, щоб сухарики вкрилися золотистою скоринкою.

Твердий сир також наріжте невеликими брусочками або звичайним кубиком.

Змішайте філе, сир, кукурудзу, сухарики (сухарики рекомендую додавати перед подачею на стіл, щоб вони залишалися хрусткими).

У великій салатниці змішайте всі інгредієнти, крім сухариків, заправте салат майонезом. Перемішайте салат ще раз і подавайте до столу, додавши хрусткі сухарики і трохи солі.

3. Листковий салат «Ніжний»

Найоригінальніші салати з курячою грудкою і кукурудзою

Красивий і дуже смачний салатик з яйцями і кукурудзою. Його подають або в листковому вигляді, або можна зробити бутерброди з гіркою.

Складові:

  • 200 г відвареного курячого м’яса;
  • 200 г сирокопченої шинки;
  • 3 яйця;
  • 2 свіжі огірки;
  • 150 г твердого сиру;
  • Зелена цибуля-перо 2-3 стебла;
  • 1 маленька баночка консервованої кукурудзи;
  • майонез.

приготування:

  1. Відварене куряче м’ясо і шинку треба порізати дрібними кубиками.
  2. Яйця зварити круто, дрібно порубати.
  3. Огірки порізати, сир натерти.
  4. Збираємо салат: спочатку викладаємо шар курки + майонез, зверху огірки і майонез. Потім шинку, яйця, все змащуємо майонезом. Верх присипаємо сиром. Прикрашаємо кукурудзою, по периметру – подрібненою зеленою цибулею.

4. Салат «Браво» c пікантною заправкою

Дивовижний за смаком і апетитний на вигляд салат для святкового столу.



Складові:

  • 300 грамів курячого філе;
  • 1 банка консервованої квасолі;
  • 1 банка консервованої кукурудзи;
  • 1 червоний болгарський перець;
  • 1 червона цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 пучок свіжої руколи;
  • 3 столові ложки гірчиці;
  • 2 столові ложки меду;
  • 3 столові ложки яблучного оцту;
  • 2 столові ложки рослинної олії.

приготування:

Куряче філе, заздалегідь зварене в підсоленій воді, розбираємо на волокна. Насамперед поставте на помірний вогонь каструлю холодної води, додайте туди трохи солі і опустіть куряче філе. Дайте йому приготуватися протягом півгодини.

Наріжте солодкий перець. Насамперед ретельно вимийте овочі під проточною водою, дайте їм висохнути на великому рушник. Солодкий перець наріжте соломкою; цибулину почистіть від лушпиння і нарубати на півкільця.

Більше уваги доведеться присвятити руколою: пучок потрібно не тільки вимити, а й оглянути на предмет потемнілих листочків. Від таких відразу позбавляйтеся, вони будуть надавати салату небажану гіркоту.

Подрібнюємо часник. Почистіть головку часнику і витягніть з неї два зубчики, роздушіть через прес.

Відварене куряче філе розділіть на волокна або наріжте соломкою. Змішайте всі готові інгредієнти у великій мисці. Відкрийте банки з кукурудзою і квасолею, рідину злийте і додайте їх до салату.

У соуснику змішайте заправку з таких інгредієнтів: мед, гірчиця, оцет і рослинне масло, трохи солі. Перемішайте, полийте соусом салат, дуже акуратно перемішайте. Подавайте до столу, прикрасивши помідорами чері або за смаком.

5. Салат з пекінською капустою і копченою курочкою

Найоригінальніші салати з курячою грудкою і кукурудзою


Готується швидко, з’їдається ще швидше.

Складові:

  • 2 копчених курячих стегенця;
  • 200 г пекінської капусти;
  • 1 баночка консервованої кукурудзи;
  • 150 г твердого сиру;
  • майонез.

Приготування: капусту порізати досить великими шматками, сир і курочку – кубиками. Все змішати з кукурудзою і майонезом. Готово! Всього 3 хвилини роботи.

6. Млинцевий торт з куркою, сиром і кукурудзою

Найоригінальніші салати з курячою грудкою і кукурудзою

Для млинців:

  • 0,5 л молока:
  • 4 яйця;
  • 7 ст.л. борошна;
  • Дрібка солі.

Для начинки:

  • 200 копченої курки;
  • 1 баночка кукурудзи;
  • 200 г твердого сиру;
  • 2 щільних помідора;
  • 200 г шпинату;
  • майонез.

приготування:

  1. Зробити тісто і спекти тонкі млинці;
  2. Шпинат відварити, воду злити.
  3. Куряче м’ясо порізати, змішати зі шпинатом, заправити майонезом.
  4. Помідори порізати тоненькими напівкружечками, додати до них майонез.
  5. Викладати торт, перемежовуючи млинці начинкою по черзі: курка зі шпинатом, помідори і кукурудза.
  6. Трохи придавити готовий торт, верх присипати тертим сиром.

7. Салат «Екзотика» з ананасами

Найоригінальніші салати з курячою грудкою і кукурудзою

Цей салатик дуже подобається жінкам – він легкий і приємний на смак.

Складові:

  • 1 маленька баночка кукурудзи;
  • 1 банка консервованих ананасів;
  • 300 г відвареного курячого філе;
  • 2 свіжі огірки;
  • 2 яйця, зварених круто;
  • Листя салату.
  • легкий майонез.

Приготування: всі інгредієнти подрібнити кубиками, додати кукурудзу і ананаси, заправити майонезом. Подавати на листках салату.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*